י' טבת התשפ"ה
10.01.2025
פרשת 'האם המזריקה'

הפרשה המטלטלת: "חסרת תקדים" • הד"ר מספר איך הכל התגלה

פרשת 'האם המזריקה', ממשיכה להיות גם הבוקר בראש הכותרות. אט אט הולכים ונערמים פרטים נוספים באשר לפרשה המזעזעת שנחשפה אמש בהוראת השופטת החרדית • ד"ר מנדלוביץ' מספר על השתלשלות האירועים שהעלו את החשד כי האם מזריקה לילדיה. וגם, על מצב הפעוט

הפרשה המטלטלת: "חסרת תקדים" • הד"ר מספר איך הכל התגלה
"מתוק כשמר לי". הקלסרים המשטרתיים בבית המשפט צילום: ארי קלמן, בחדרי חרדים

פרשת 'האם המזריקה': בית החולים 'שערי צדק' מתייחס לפני זמן קצר (שישי) לפרשה שמטלטלת את המדינה, עם חשיפתה אמש ומבהיר כי "מדובר במקרה חסר תקדים וקשה במערכת הבריאות בכלל ובבית חולים בפרט. למרות שפעל תחת תנאים אוביקטיביים קשים שהציבה האם, בית החולים פעל במספר מישורים - העלאת החשד הראשוני להזרקת האינסולין על ידי האם, הצלת התינוק ויצוב מצבו הרפואי וכל זאת במקביל לחבירה ושתוף פעולה עם גורמי חוץ - רווחה ומשטרה".

מדוברות בית החולים הוסיפו עוד, כי "בית החולים מבקש לשבח את שתוף הפעולה המיוחד שנרקם מול כלל הגורמים. למרות המקרה העצוב אנו מברכים על התוצאה שיכלה להסתיים במצב עגום וחמור מאוד ללא העין הפקוחה והעירנות של צוות בית החולים".

ד"ר ספי מנדלוביץ' סמנכ"ל רפואה ב'שערי צדק', שטח היום (שישי) את השתלשלות האירועים וסיפר כי "למעשה מדובר שבני אירועים שונים שהתגלו בתוך אותה המשפחה בתקופה האחרונה".

ד\

ד"ר מנדלוביץ' מספר על השתלשלות האירועים. צילום: דוברות 'שערי צדק'

לדבריו, "האירוע הראשון, דרמה שהתחוללה בחודשיים האחרונים סביב ילד בן שנה ושבעה חודשים שהגיע לכאן בתחילה עם אירועים נוירולוגיים ובהמשך עם אירועים של סוכר נמוך בדם, בזכות ערנות יוצאת דופן של הצוותים הרפואיים הועלה החשד המאוד מאוד לא טריוויאלי שאמו של הילד מזריקה לו אינסולין בדם. מהרגע שהועלה החשד, עורבה המשטרה, עורבו הצוותים הסוציאליים, ולמעשה תוך מספר ימים תוך חקירה מאומצת של המשטרה, הגענו לאבחנה שמדובר אכן לצערנו, באינסולין חיצוני שמוזרק על ידי האם. לשמחתנו מצבו של הילד התייצב. הילד בסדר עכשיו, הוא הועבר לשיקום נשימתי בבית חולים אלי"ן".

"האירוע השני שהתרחש בשנים האחרונות", מתאר ד"ר מנדלוביץ', "מדובר באבחנה של סכרת שנעשתה בקהילה ובמרפאות החוץ של בית החולים לחמשת אחיו של הילד. מכוון שמדובר בתופעה מאוד נדירה, נעשתה אבחנה בחשד שמדובר במחלה גנטית. האבחנות הללו היו על סמך נתונים שהורדו ממכשירים אובייקטיבים שהוצמדו לילדים הללו".

"עם זאת", הוא מספר, כי "מהרגע שהילד בן השנה ושבעה חודשים הגיע, עם הסימפטומים המאוד נדירים, אותם רופאים שטיפלו בבית החולים ובקהילה באחים, עשו אחד ועוד אחד חיברו את הנתונים ובזכות זה הגיע לחשד שהאם מזריקה אינסולין. גם כמובן לקחנו לבדיקות את הילדים הנוספים ואיבחנו שהם ככל הנראה לא סובלים מסכרת". 

מוקדם יותר היום, נמסר ממשרד הבריאות: "יש להדגיש כי התנהלות הנהלת בית החולים וצוותו שהובילה להצלת הילד ולחשיפת המקרה המקרה, הינה ראויה לציון. נושא ההתנהלות הרפואית סביב כלל הילדים הנפגעים במשפחה הן בקהילה והן בבית החולים נבחן ע"י משרד הבריאות".

כזכור, אמש (חמישי) בשעות הערב המוקדמות תושבת ירושלים חשודה כי הזריקה לבנה הפעוט אינסולין ובעקבות כך אושפז במצב קשה בבית החולים כשהוא סובל מפגיעה מוחית. כך הותר לפרסום ברגעים אלו, לאחר שבועות שבהם התנהלה החקירה תחת צו איסור פרסום גורף, כשהדיונים בעניינה נערכים בדלתיים סגורות.

האם, שמעצרה הוארך אתמול פעם נוספת, חשודה גם כי קיבלה תקציבים עבור שישה מילדיה, לאחר שהציגה מצג שווא שהם חולים בסכרת. זאת, כאשר ההערכה היא כי הזריקות המסוכנות ניתנו כחלק מההונאה הנרחבת מול הביטוח הלאומי. לטענת האם, הזריקה אינסולין זאת מאחר וקיבלה חוות דעת רפואית בעניין, שם הורו לה להזריק אינסולין.

הסיפור, שקיבל במשטרה את שם הקוד 'מתוק כשמר לי', החל לפני כשלושה שבועות, אז פנה סגן מנהל בית החולים 'שערי צדק' למשטרת ירושלים ודיווח על תינוק בן מספר חודשים שהגיע לבית החולים כשהוא סובל מפרכוסים וכן פגיעה מוחית קשה.

לאחר פעילות אינטנסיבית, הצליחו אנשי הצוות הרפואי לייצב את מצבו, ואז העלו חשש חשש כי בטרם הגעתו לבית החולים, הוזרק אינסולין לתינוק, ובשל כך אושפז במצב קשה.

חשדם של אנשי הצוות התעורר, בין היתר, לאחר שאחות הבחינה כי האם מחזיקה במזרק אינסולין. כאשר שוחחו אתה בעניין, היא הכחישה ואף העלימה בשלב הבא את המזרק.

במשטרה נפתחה חקירה סמויה, שהוטלה על היחידה ללוחמה בפשיעה במשטרת מרחב ציון, בפיקודו של רפ"ק דותן גרילק. החקירה כללה שימוש באמצעים טכנולוגיים שונים, ובין היתר גם מצלמות סמויות.

מדובר במשפחה המתגוררת בשכונה חרדית בצפון ירושלים, זוג הורים ולהם עשרה ילדים. בחיפוש שנערך בביתם נמצאו מרשמים של אינסולין. החשש העיקרי שעלה בחקירה, שההורים פנו למוסד לביטוח לאומי עם אישורים כי שישה מילדיהם חולים במחלת סכרת גנטית, ובעקבות כך קיבלו הקצאות כספיות שמוערכות בסכום של כשמונה מאות אלפי שקלים.

דבר נוסף שעלה בחקירה, כי במהלך השנתיים האחרונות קיבלה האם מרשמים של אינסולין לילדיה שחולים לכאורה בסכרת, ומשום מה אף פעם לא הוציאה את התרופות, דבר שהדליק נורה אדומה אצל החוקרים.

במהלך החקירה התברר, כי בעבר עבדה האם כמטפלת לילד חולה סכרת, כך שהכירה מקרוב את תופעות הלווי ואופי התסמינים של חולים במחלה זו - כך שהיה לה יותר קל להציג מצג שווא לפיו ילדיה חולי סכרת.

על פי החשד, האם הזריקה לילדיה אינסולין ובכך קיבלה אישורים שהם אכן חולים וקיבלה עבורם תקציבים, כאמור. בבדיקה שנערכה במהלך החקירה, עלה כי אף אחד מילדיה אינו חולה בסכרת.

בעקבות כך, נעצרה האם וכן בעלה, אב הילדים. גורמי הרווחה בעירייה יזמו פתרון מיטבי שימנע את פיזורם הילדים במשפחות שונות והפרדתם אחד מהשני בתקופת בדיקת המקרה, כשהם מגייסים משפחה שתגיע ותשהה בבית המשפחה יחד עם הילדים ובכך תישמר שגרת יומם בביתם ובסביבתם הרגילה.

לאחר כשבוע וחצי של מעצר, שוחרר האב, שיוצג על ידי עו"ד נתן רוזנבלט, ללא תנאים מגבילים. אתמול (חמישי) הותרה הפרשה לפרסום על ידי השופטת החרדית חוי טוקר, שהאריכה שוב את מעצר האם החשודה.

"מרשי כופר בכל החשדות נגדו", אמר עו"ד נתן רוזנבלט, המייצג את האב. "מרשי כופר בכל החשדות נגדו. עצם העובדה שהוא לא במעצר ולא בהגבלות, ומשוחרר כאדם בן חורין - אומרת יותר מהכל שבית המשפט השתכנע שמרשי אינו קשור לכל הסיפור הזה מכל וכל".

באשר לחשד כי ההורים הזריקו לילדיהם אינסולין, אמר עו"ד רוזנבלט, כי "ההורים מאוד שמחו לשמוע שהילדים לא חולים". לדבריו, "ההורים היו משוכנעים עד לתחילת החקירה, כי הילדים שלהם חולים. היו להם את כל הסיבות לחשוב שהילדים שלהם חולים בסכרת, וכתוצאה מכך הם נתנו להם את התרופות".

"היא האמינה בתום לב ובתמים, היו לה את כל הסיבות הרפואיות שהילד שלה חולה במחלת הסכרת" הוסיף העו"ד. כל מה שעשתה - מאהבת אם לילדיה". לדבריו, הילד מאושפז מאז לידתו, ואין שום קשר להזרקת האינסולין.

ג' תושב השכונה, סיפר ל'בחדרי חרדים' כי מדובר במשפחה שגרתית וסטנדרטית. "הילדים שלהם לומדים יחד עם הילדים שלי בתלמוד תורה, לפעמים אני פוגש את האב בבית הכנסת, אף פעם לא חשדתי בדבר" אמר. 

במשטרה מסרו בעקבות המקרה כי: "הערנות בכל הנוגע לשינוי בהתנהגות, מצב בריאותי חריג אצל ילדים הינה משמעותית ביותר באיתור פגיעות בקטינים. משטרת ישראל תמשיך לפעול בנחישות וללא פשרות עם קבלתו של כל דיווח, ובדגש על עבירות התעללות ואלימות מכל סוג המבוצעות נגד קטינים וחסרי ישע שלעיתים מבוצעות תוך ניצול הורות, הכרות וחברות".

האם המזריקה התעללות בילדים שערי צדק זריקה אינסולין

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}