י' טבת התשפ"ה
10.01.2025
זכויות העובדים החרדים

יד קשה: עמותה חרדית נקנסה בכמיליון ש"ח

לאחר שהוגש נגדה כתב אישום כשעברו על חוק הגנת השכר ולא העבירו סכומים שנוכו משכרם של העובדים ליעדם, עמותת "מגדלות - המרכז לחינוך", נקנסה על סך 904,000 ₪ על כך שלא הפרישה פנסיה לעובדיה

יד קשה: עמותה חרדית נקנסה בכמיליון ש"ח
צילום: דוברות המשטרה

בעקבות חקירה של האגף הפלילי במינהל ההסדרה והאכיפה במשרד העבודה והרווחה שהביאה לכדי כתב אישום, נקנסה עמותה לחינוך תורני על סך 904,000 ₪ על כך שלא הפרישה פנסיה לעובדיה. על פי כתב האישום עולה כי העמותה "מגדלות - המרכז לחינוך", ומנהל העמותה עברו על חוק הגנת השכר ולא העבירו סכומים שנוכו משכרם של העובדים ליעדם וזאת, בניגוד לחוק הגנת השכר.

העמותה, שהפעילה תיכון בבני ברק, לא הפרישה את הכספים שניכתה בעבור תשלומי הפנסיה ליעדם לגבי 8 מעובדיה במשך כשנתיים שהועסקו כמורים. בהמשך לכך הגישה הלשכה המשפטית במשרד העבודה והרווחה כתב אישום באמצעות עוה"ד יצחק ששון ביחס לעבירות על חוק הגנת השכר. מדובר בעבירה חמורה שכן משמעותה לקיחת כספים ששייכים לעובדים ונוכו משכרם ולא הועברו ליעדם, דהיינו לקרן הפנסיה שלהם. מגדלות הינה עמותה רשומה לחינוך כללי ותורני, שהקימה והפעילה ישיבות ומדרשיות לבנים ולבנות.

"לא ניתן להפריז בחשיבותו של הערך הכלכלי שנפגע כתוצאה מביצוע העבירה", קבע שופט בית הדין האזורי לעבודה אורן שגב, והוסיף: "מדובר על סכומי כסף שנועדו להבטיח את זכויותיהם הסוציאליות והפנסיוניות של העובדים, אשר נוכו ממשכורתם ולא הועברו ליעדם. העבירה משולה לשליחת יד על ידי המעסיק לכיסו של העובד, תוך פגיעה ממשית בו ובזכויותיו האלמנטריות ביותר".

בקביעת העונש התחשב בית הדין במספר שיקולים: הודאת הנאשמים ונטילת האחריות בהזדמנות הראשונה, החיסכון בזמן שיפוטי יקר, העובדה שכבר בתחילת החקירה שולמו כל הכספים המיוחסים לכתב התביעה ותוקנו המחדלים האמורים- העמותה שילמה את מלוא התשלומים וכן, העובדה שהנאשמת חדלה מלפעול לאור צוק העיתים הכלכלי אליו נקלעה.

בהתחשב בכל אלו גזר בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב על העמותה קנס של 904,000 ₪. על מנהל העמותה נגזר קנס של 40,000 שח וכן התחייבות עצמית ע"ס 226,000 ₪ להימנע מביצוע העבירה ל-3 שנים, וזאת במסגרת הסדר טיעון.

מתחילת שנת 2017 ועד היום ניתנו על ידי מינהל הסדרה ואכיפה 612 התראות ו-501 עיצומים בגובה של כ-48,400,000 ש"ח בגין אי העברת ניכויים ליעדם בניגוד לחוק הגנת השכר. כמו כן, ניתנו 2039 התראות ו- 545 עיצומים בגובה של 8,725,200 ₪ בגין הפרת צו הרחבה לפנסיה. בנוסף, הוגשו 19 כתבי אישום בחוק הגנת השכר וניתנו 20 גזרי דין לפי חוק זה.

מנהלת מינהל הסדרה ואכיפה, יפה סולימני: "חוקי המגן קובעים זכויות סוציאליות מינימליות שלא ניתן לוותר עליהן וזאת, על מנת ליצור שכבת הגנה ממשית לעובדים. מדובר בעבירות שהמשמעות הישירה שלהם הנה פגיעה בוטה בשכר העובדים ובתנאי עבודתם. כל מעסיק חייב על פי חוק להפריש לפנסיה עבור כל עובד, וחשוב שהעובד יוודא שהמעסיק אכן מפריש סכום שכזה וכן, שהניכויים עבור הפנסיה הגיעו ליעדם (לקרן הפנסיה)".

עו"ד איריס מעודה, אחראית על התובעים החיצונים בתביעה הפלילית: "מדובר באחת מהעבירות החמורות בתחום דיני העבודה. בפרט שהמדובר בעבירה שבוצעה כלפי מספר עובדים ולאורך תקופה. על מעסיקים להקפיד ולקיים אל כלל הוראות החוק. מעסיק שיימצא שהפר את דרישות החוק, ינקטו נגדו סנקציות משמעותיות. בעקבות הרשעת המעסיקה ואחרים, אנו מקווים לייצר הרתעה אצל מעסיקים ופועלים כדי שהמודעות של כלל הציבור לנושא תגבר".

תורה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}