י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

רואי החשבון של מעריב: ספקות משמעותיים בדבר המשך קיומה של החברה כעסק חי

העיתון "שרף" 90 מיליון שקל מתחילת 2011 • הפסד תפעולי של 110 מיליון שקל מתחילת השנה • ההפסד הנקי גדל ב-3% ל-33.8 מיליון שקל • אתמול הזרימה דסק"ש 50 מיליון שקל נוספים

  • ד' כסלו התשע"ב
הבעלים, נוחי דנקנר
הבעלים, נוחי דנקנר



העיתון "מעריב", מקבוצת אי.די.בי של נוחי דנקנר, דיווח הבוקר על תוצאותיו הכספיות לרבעון השלישי של 2011 והציג עלייה של 8% בהפסד התפעולי לסכום של 30.8 מיליון שקל. הכנסות העיתון ירדו במהלך הרבעון ב-9% והסתכמו ב-69.9 מיליון שקל.

הירידה בהכנסות החברה מוסברות על ידי הדירקטוריון כנגזרת למצב התזרימי הרעוע של החברה, שבעקבותיו נוצר מחסור בנייר אשר גרם לצמצום בהיקף עמודי העיתון ולוויתור על עבודות חוץ שהביאו לירידה האמורה בהכנסות.

הרווח הגולמי של העיתון הסתכם ב-10.2 מיליון שקל ברבעון השלישי - גידול של 24% לעומת הרבעון המקביל אולם העלייה ברווח הגולמי מיוחסת להפחתה חד פעמית של מלאי ספרים ברבעון השלישי ולא לירידה בעלויות בפועל.

הירידה ברווח התפעולי נבעה הן מהירידה בהכנסות והן כתוצאה מעלייה של 9% בהוצאות המכירה והשיווק שהסתכמו ב-27 מיליון שקל. העלייה בהוצאות המכירה והשיווק של העיתון התרחשה בעקבות עלייה בהוצאות הטלמרקטינג וההפצה למנויים.

בשורה התחתונה, רשם העיתון הפסד נקי של 33.8 מיליון שקל, המהווה גידול של 3% מההפסד ברבעון המקביל שהסתכם ב-32.7 מיליון שקל.

דנקנר רכש את השליטה במעריב באמצעות דיסקונט השקעות בחודש יוני השנה וכיום מחזיק ב-62% ממניות העיתון. חברת הכשרת הישוב, שבשליטת משפחת נמרודי, עדיין מחזיקה ב-27% ממניות העיתון. במסגרת רכישת השליטה על ידי דסק"ש, הגיעה החברה להבנות עם הבנקים, במסגרתן, מחל בנק הפועלים לחברה על חוב של 74 מיליון שקל. בחלק מן הבנקים נדחה פירעון יתרת החוב לתקופה של 36 חודשים. כתוצאה מהשלמת העסקה, עבר העיתון מגירעון בהון העצמי של 83 מיליון שקל להון עצמי חיובי כשנכון להיום ההון העצמי של החברה עומד על 102.4 מיליון שקל.

בעיות נזילות בעיתון

אתמול הזרימה דסק"ש למעריב הלוואה נוספת של 50 מיליון שקל המצטרפת להלוואה ראשונה של 50 מיליון שקל שניתנה בתחילת אוקטובר. בסך הכל, הזרים נוחי למעריב 220 מיליון שקל כאשר 120 מיליון שקל הראשונים בוצעו בעת הרכישה.

בדו"ח התזרים המזומנים הצפוי שפירסם העיתון, עולה כי החברה תזדקק להלוואה נוספת בהיקף של 44 מיליון שקל בשנת 2012 ו-30 מיליון שקל נוספים בשלושת הרבעונים הראשונים של 2013 כדי להצליח ולעמוד בהחזר חובותיה הקיימים.

לעיתון סדרה אחת של איגרת חוב בהיקף של 67 מיליון שקל, הנסחרת בתשואה נטו של 16%. סך ההתחייבויות השוטפות של החברה מסתכמות לסך של 158 מיליון שקל בהשוואה ל-283 מיליון שקל בתחילת השנה כתוצאה מקיטון באשראי לתאגידים בנקאיים בסך של 132.5 מיליון שקל.

רואי החשבון של החברה התייחסו למצב התזרימי הרעוע של החברה וציינו כי קיימים ספקות משמעותיים בדבר המשך קיומה של החברה כעסק חי. בדו"חות החברה נכתב כי "בהעדר תוכנית מגובשת לכיסוי הגרעון התזרימי החזוי ולאור אי הוודאות בדבר קבלת אשראי מתאגידים בנקאיים, מימוש התוכנית העסקית של החברה במלואה וקבלת ההלוואה מבעלי המניות, קיימת אי ודאות בדבר יכולת החברה לעמוד בהתחייבויותיה בתקופה ולפיכך קיימים ספקות משמעותיים בדבר המשך קיומה של החברה כעסק חי".

המשבר בענף הפרסום ומצבו הקשה של עיתון "מעריב" אילצו אותו לצאת בסבב פיטורים בשבועות הקרובים. מקורות בעיתון העריכו, כי מדובר בפיטורים של כ-27 עובדים, כולל עיתונאים, במחלקות השונות של העיתון. ברשימת העובדים שהוזמנו לשימוע נכללים גם עיתונאים בכירים, בהם אביב לביא ורותי סיני.

לפני כשבועיים התקבלה החלטה לקצץ את השכר של עובדי מערכת מוסף התרבות החדש של העיתון, "ז'ורנל", ב-25%. ואולם ייתכן כי בעקבות סבב הפיטורים, ההחלטה על קיצוץ השכר של עובדי ז'ורנל לא תיושם.

באחרונה הודיע העיתון על עזיבתו של המנכ"ל הקודם, ישראל גולדשטיין. את גולדשטיין יחליף בתפקיד טל רז, מנכ"ל כלל פיננסים, זרוע הפיננסים של קבוצת אי.די.בי. רז ביצע בעבר - בחברות שניהל - תהליכי התייעלות אגרסיביים ופיטורי עובדים. ההערכות הן כי רז יבצע מהלך דומה גם ב"מעריב". שכרו של רז ב"מעריב" יהיה כ-2 מיליון שקל בשנה.
תורה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}