י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

משפחת תשובה מכה שנית השבוע: החתן אלרואי מציג מתווה הסדר לבנקים בקמן

לפי המתווה, יומרו חלק מהחובות של החברה לבנקים למניות של החברה או למניות של חברות מוחזקות ויידחו מועדי פירעון ההלוואות

  • כ"ד חשון התשע"ב
משפחת תשובה מכה שנית השבוע: החתן אלרואי מציג מתווה הסדר לבנקים בקמן

משפחת תשובה מכה שנית. רוני אלרואי, בעל השליטה בקמן אחזקותוחתנו של יצחק תשובה, הגיש לבנקים מתווה לפרעון חובה של החברה שמסתכם בכ-200 מיליון שקל. לפי המתווה המוצע, יומרו חלק מהחובות של החברה לבנקים דיסקונט, לאומי ופועלים למניות של החברה או למניות של חברות מוחזקות שלה ויידחו מועדי פירעון של חלק מההלוואות שהועמדו על ידי התאגידים הבנקאיים.

בכפוף למתווה, החברה תמכור את חברת מנדלסון הספקה טכנית בה היא מחזיקה ב-53%. שוויה של מנדלסון מוערך בכ-138 מיליון שקל. לעת עתה אין ודאות כי המתווה המוצע יאושר במתכונת הנוכחית, שכן הבנקים צריכים לאשרו.

ב-8 בנובמבר הודיעה קמן כי תמכור את מנדלסון בתמורה ל-73 מיליון שקל. כמו כן, קמן הודיעה כי במועד סגירת העסקה ייכנס לתוקפו הסכם הלוואה על פיו יעמיד תאגיד ייעודי לישראל מנדלסון הלוואה המירה למניות ישראל מנדלסון בסך של 15 מיליון שקל לתקופה של שלוש שנים והצדדים יפעלו להנפקה ורישום של מניות ישראל מנדלסון למסחר בבורסה תוך 18 חודשים. החברה העריכה כי בעקבות העסקה תרשום רווח הון של 23 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2012.

לפני חודש הגיע אלרואי, ששימש עד לפני מספר שנים כסגן יו"ר קבוצת דלק, להסדר חוב עם בעלי האג"ח מסדרה ג' לאחר שהתקשה לעמוד בתשלומי הריבית. עם זאת, בשונה מחברות אחרות בשוק המקומי, אלרואי נמנע מלבצע תספורת כלשהי לבעלי האג"ח.

במסגרת ההסדר עם בעלי האג"ח, שיפרה קמן את תנאי האיגרת והעלתה את שיעור הריבית השנתית ב-1% ל-7.45%. בנוסף לכך, אישרה האסיפה הכללית של החברה הקצאה פרטית של מניות לבעל השליטה, ובתוך כך צפוי אלרואי להזרים 30 מיליון שקל לצרוך ביצוע הסדר החוב. יחד עם זאת, אג"ח ג' של החברה עדיין נסחרת בתשואת זבל של 43% - שלא תאפשר לחברה למחזר את החוב במחירים סבירים. שווי השוק של החברה מסתכם כיום ב-15 מיליון שקל כשבשיאה ב-2007 היה שווייה כ-400 מיליון שקל.

אלרואי הקים את קמן אחזקות לפני שבע שנים לאחר שעזב את תפקידו בקבוצת דלק. במהלך השנים 2005-2007 ביצע מסע רכישות אגרסיבי וממונף של חברות, בעיקר בתחומי התעשייה הישנה, בהשקעה של מאות מיליוני שקלים, וקמן נראתה בדרך להפוך לאימפריה עסקית.

ואולם, המשבר שפרץ בשווקים והיכה בתעשיות שבהן פועלות החברות שנרכשו, הסב נזקים כבדים לקמן, והחלומות של אלרואי לחקות את המודל של המשקיע האגדי האמריקאי וורן באפט, לא קרמו עור וגידים, והוא נאלץ יחד עם המנכ"לית החדשה רגינה אונגר, להתמודד עם משבר קשה בכדי לשרוד.

החברה, שנמצאת מזה מספר שנים במצוקת נזילות קשה כתוצאה מסדרת הרכישות הממונפות שביצעה בשנות הגאות בשווקים, רשמה הפסד של 32 מיליון שקל ברבעון השני (המיוחס לבעלי המניות), והגדילה בכך את הגירעון בהון העצמי לכ-52.1 מיליון שקל לעומת גירעון של 28 מיליון שקל בסוף 2010. לחברה שלוש סדרות אג"ח בהיקף כולל של 73 מיליון שקל ואשראי בנקאי מבנקים ישראלים בסכום של 200 אלף שקל, כאשר בקופתה נמצא סכום לא מבוטל של 180 מיליון שקל.

בעקבות ההפסדים המתמשכים החליטה הנהלת קמן ליזום תוכנית ייצוב, הכוללת מימוש נכסים, הכנסת משקיעים והזרמה של הון על ידי בעל השליטה. במסגרת התוכנית, הספיקה החברה לממש את מלוא החזקותיה ביצרנית המצברים שנפ בתמורה ל-54.2 מיליון שקל וכעת נמצאת על סף מכירת מניות מנדלסון, לצורך ביצוע הסדר החוב עם בעלי אג"ח ג'. מנדלסון, שמוחזקת במלואה על ידי קמן אחזקות, היא הנכס העיקרי של אלרואי ונחשבת לספקית חומרי התעשייה הגדולה בישראל.
תורה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}