י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

הסגל הזוטר ישבש היום את פתיחת שנת הלימודים באוניברסיטאות

חברי הסגל הזוטר מוחים על העסקתם "במתכונות של עובדי קבלן", ודורשים להקצות 60 מיליון שקל לטובת שיפור תנאיהם

  • ב' חשון התשע"ב
הסגל הזוטר ישבש היום את פתיחת שנת הלימודים באוניברסיטאות

שנת הלימודים האקדמית תיפתח תוך שיבושים קשים, בשל שביתת הסגל האקדמי הזוטר, האחראי לחלק ניכר מההוראה. זאת, לאחר שהניסיון להגיע עם העובדים להסכם בסוף השבוע נכשל. ההוראה שאינה מתבצעת על ידי הסגל הזוטר תתקיים.

בסוף השבוע הסירו חברי הסגל הבכיר באוניברסיטת תל אביב את איומם להשבית את תחילת שנת הלימודים לאחר שהאוניברסיטה הסכימה לחתום על הסכם השכר שנחתם ביתר האוניברסיטאות.

חברי הסגל הזוטר מוחים על העסקתם "במתכונות של עובדי קבלן", כלשונם, ודורשים להקצות 60 מיליון שקל לטובת שיפור תנאי העסקתם. בשלב זה הסגל הכריז על שביתה בת יום אחד, אך הוסיף כי מדובר בצעד ראשון במאבק. השבוע נקבעו פגישות נוספות בין נציגי הסגל לנציגי ועד ראשי האוניברסיטאות, במטרה להגיע להסכם במסגרת המשא ומתן שנערך בחסות הוועדה לתכנון ותקצוב (הות"ת) של המועצה להשכלה גבוהה. מוועד ראשי האוניברסיטאות נמסר כי "ההשוואה בין חברי הסגל הזוטר לעובדי קבלן מגוחכת".

הסגל הזוטר, המייצג כ-9,300 חברי סגל אקדמי המשמשים עמיתי הוראה, מתרגלים ועוזרי הוראה, דורש להעלות את שכרם של עוזרי ההוראה, להסדיר את מערך מלגות הקיום והמחקר שניתנות לחבריו, ליצור מערך לקידום בתפקיד ולהגביר את ביטחונם התעסוקתי. בנוסף, הסגל דורש להעלות בכ-35% את שכר חבריו שלומדים לתואר שני וכן הבטחת תעסוקה של עמיתי הוראה, שהעסקתם צפויה להצטמצם במסגרת תוספת תקנים לסגל הבכיר, כחלק מהרפורמה במערכת ההשכלה הגבוהה.

לפי נתוני הסגל הזוטר, שכרם של סטודנטים לתואר שני המשמשים עוזרי הוראה במשרה מלאה הוא כ-4,700 שקל לבעלי שלוש שנות ותק, אך מכיוון שלפי הסגל הם מועסקים בכ-40% משרה - שכרם הוא כ-1,900 שקל בלבד. שכרם של דוקטורנטים במשרה מלאה וחמש שנות ותק הוא כ-8,300 שקל, אך הם מועסקים בכ-38% בממוצע ולכן שכרם מוערך בכ-3,150 שקל. שכרם של עמיתי הוראה בעלי תואר דוקטור ועשר שנות ותק למשרה מלאה הוא כ-10,300 שקל, אך הכנסתם הממוצעת מסתכמת בכ-3,600.

כמו כן, בסגל מבקשים להסדיר את העסקת מורים מן החוץ למסגרת העסקה של עמיתי הוראה. כ-4,500 מורים מן החוץ מועסקים בשכר של כ-11,600 שקל במשך 8 חודשים. עם זאת, יש חברי הסגל זוטר שמועסקים בכמה אוניברסיטאות כדי להגדיל את הכנסתם.

"למרות ניסיונות ההידברות שנמשכים יותר משנה, ההצעות שהועלו במו"מ אינן רציניות וקצב הדיונים אינו מספק. על חלק מהנושאים עדיין לא קיבלנו תשובה", אמר ד"ר דניאל מישורי, יו"ר צוות המו"מ מטעם הפורום המתאם של ארגוני הסגל הזוטר. "לא ניתן לשמור על רמה גבוהה של הוראה ומחקר ללא תנאים נאותים לחברי הסגל האקדמי הזוטר".

מוועד ראשי האוניברסיטאות נמסר: "הסגל הזוטר הודיע על השבתת הלימודים ליום אחד כבר לפני כמה שבועות, ולצערנו היה נחוש לקיים אותה בכל מחיר במקום למצוא פתרון. גורמים בסגל הזוטר מנסים באופן ציני לתפוס טרמפ על גל המחאה החברתית. מדובר בעיקר בעמיתי הוראה שמרוויחים כ-500 שקל לשעת הוראה. רק לפני שנתיים נחתם הסכם עם הסגל הזוטר, שבמסגרתו הוסדרו תנאי העסקתם והוענקו להם תוספות שכר של עשרות אחוזים. עכשיו הם מעלים דרישות חדשות, שמשרתות רק מיעוט מהם שמוביל את המאבק".
תורה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}