י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

אז כמה מתגוררים ב'תל ציון' • פרק חמישי

ובפרק החמישי של הפרויקט 'חרדים מתנחלים' נעסוק ביישוב תל ציון שהוקם לפני 17 שנים • מה התפתח בו מאז; כמה משפחות הוא מונה? אופי האוכלוסיה וכמה מוסדות חינוך, בתי כנסיות וישיבות יש בו? • מנהל היישוב ל'בחדרי': "בשנה הקרובה נקלוט כ-108 דיירים חדשים שיצטרפו למאות משפחות של אברכים ובני תורה שמתגוררים כיום ביישוב"

תל ציון מבט מלמעלה
תל ציון מבט מלמעלה



תל ציון, תעודת זהות:
שנת הקמה: ניסן תש"ס (מאי 2000)
סטטוס: יישוב.
מספר תושבים: 800 משפחות - 6000 נפש.
מנהל היישוב הנוכחי: אייל ראובן
אמצעי תחבורה: מכל הארץ בתדירות גבוהה
אופי האוכלוסיה: /ספרדי/חסידי/ליטאי

בתחילת הקיץ של שנת תשנ"ז, בצמוד לישוב כוכב יעקב, החלו עבודות הפיתוח להקמתה של קריה חדשה, דגם של התיישבות שונה לגמרי ממה שידע עד אז אזור בנימין. ישוב עירוני נטו, שיווק דירות על בסיס כלכלי, וקהל היעד: האוכלוסייה החרדית.

הכל החל מחברה יזמית, שעמלה על איתור אזור כפרי להקמת ישיבה חרדית, ומתוך ההצעות שעמדו לפניה בחרה בשטח הסמוך לכוכב יעקב. מן היוזמה הזו התפתח פרויקט מגורים לציבור החרדי, בהיקף עתידי של כ - 7,000 יחידות דיור שמשמעותן כ - שלושים וחמישה אלף נפש. חמישים המשפחות הראשונות נכנסו לדירותיהן באביב תש"ס.



הרבי מסערט ויזניץ זצל בביקור בתל ציוןצילום: הרבי מסערט ויזניץ זצל בביקור בתל ציון
הרבי מסערט ויזניץ זצל בביקור בתל ציון


תל ציון מונה כיום כ- 800 משפחות שהם כ- 6000 נפש. היישוב נמצא בתנופת בנייה וכרגע נבנות בו כ- 400 יחידות דיור, בנוסף הנהלת היישוב מקדמת תב"ע לאזורי מסחר ובנייה נוספים. בתכנית המתאר של הישוב ניתן להגיע לכ- 7000 יחידות דיור, והנהלת היישוב עם המועצה פועלת לזרז הליכים כדי להגיע ליעד זה.

היישוב תל ציון הינו חרדי קהילתי, הדבר מתבטא בפעילויות משותפות של כלל התושבים – גברים, נשים, נוער וילדים, אירועים תורניים ופעילויות תרבות שונות. היישוב מכיל קהילות שונות, ולמרות השוני - כל התושבים מחוברים כקהילה אחת גדולה.

התחבורה הציבורית ליישוב הינה מהמפותחות בארץ, הן בזמני הנסיעה והן בהתנהלותה.



חבר הכנסת בן צור בסיור בתל ציון לפני שבועיים צילום: חבר הכנסת בן צור בסיור בתל ציון לפני שבועיים
חבר הכנסת בן צור בסיור בתל ציון לפני שבועיים


ביישוב קיימים מספר כוללים המונים מאות אברכים שיושבים והוגים בתורה במשך כל היום.

מוסדות החינוך הינם פנינת החמד של הישוב, וכמעט כל המוסדות במבני קבע. כיום קיימים ביישוב: 4 תלמודי תורה לבנים, בית יעקב לבנות, גנים, מעונות ומשפחתונים רבים, סמינר לגיל תיכון, ישיבה קטנה וישיבה גדולה, 13 בתי כנסת עם קהילות מאוחדות ומסודרות.

ביישוב קיימות 3 קופות חולים, סופרמרקט וחנויות נוספות. ביישוב קיים צוות חירום יישובי (צח"י) אשר מטפל בכל אתגרי החירום שקורות הן בשגרה והן בפתע פתאום. צוות זה הפועל בהתנדבות במסירות ובמיומנות משמש כדוגמא למקומות רבים נוספים.

על פי בדיקת 'בחדרי חרדים' תושבי היישוב מאד אוהבים את המקום וניכר שחן המקום על יושביו.

מנהל היישוב אייל ראובן אומר ל'בחדרי חרדים': כי "התקווה היא ש'תל ציון' תתרחב ותהפוך לעיר בעזרת ה', כל ל ההבטחות הפכו למציאות בשטח, מציאות מבורכת של מקום נאה ויאה מכל הבחינות לבני תורה".

עוד אומר מנהל היישוב ל'בחדרי חרדים' כי "היישוב תל ציון נמצא היום בנקודת הזנקה ופיתוח שלא היו מיום הקמתו. כאשר רק בשנה הקרובה נקלוט כ108 דירים חדשים שיצטרפו למאות משפחות של אברכים ובני תורה שמתגוררים כיום בישוב. וכבר מסיימים את האישורים האחרונים לבניית עוד 210 יח"ד . בשנה האחרונה מינה שר הפנים הרב אריה דרעי ועדת גבולות לבחינת הקמת מועצה מקומית במקום .כאשר המטרה והיעד שלנו הוא לראות את הישוב בהמשך כעיר ואם בישראל ומקום נאה ויאה עבור ציבור האברכים ובני התורה".
חרדים מתנחלים תל ציון אייל ראובן מטה בנימין

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}