כ"ה טבת התשפ"ה
25.01.2025

משבר הדסה: בג"ץ הציע לגשר בין הצדדים, הורי הילדים מתנגדים

על פי המתווה שהוצע, ינוהל משא ומתן אינטנסיבי בין משרד הבריאות, הנהלת הדסה והרופאים, שידווח מדי יום לבית המשפט. ההורים, שהגישו את העתירה, הודיעו שהם מתנגדים: "מעט מדי ומאוחר מדי"

הדסה, צילום: יונתן זינדל פלאש 90
הדסה, צילום: יונתן זינדל פלאש 90



בג"ץ הציע היום (שלישי) לפתוח בהליך גישור בין משרד הבריאות והנהלת הדסה ובין הרופאים שעזבו את המחלקה ההמטו-אונקולוגית. על פי המתווה שהציג הרכב השופטים בראשותו של יורם דנציגר, ינוהל משא ומתן אינטנסיבי, בתיווכו של סגן נשיאת בית המשפט העליון אליקים רובינשטיין, שמדי יום ידווח לבית המשפט.

הצעת השופטים ניתנה בעקבות עתירה שהגישו הורים לילדים במחלקה, שדורשים לאשר פתיחה של מחלקה נוספת להמוטו-אונקולוגיה ילדים בבית החולים שערי צדק, לפטר את מנהל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין, ואף לפתוח נגדו ונגד שר הבריאות ליצמן בחקירה פלילית.

עו"ד אלעד שרגא שמייצג את ההורים, הודיע כי הם מתנגדים להצעה: "זה מעט מדי ומאוחר מדי. אנו נמצאים חודש בעניין ולא התקיים דיון. הדבר הכי תמוה הוא שהגשנו שש בקשות ולא נענינו בזמן שהפרקליטות הגישה בקשה אחת ונענתה. העותרים שבעי גישורים בחודשים האחרונים", הוא אמר, ומנה ניסיונות שונים לגישור. לדבריו, "למדנו לדעת שגם אם הרגולטור יקבל החלטה אז מנהל הדסה לא יקבל את ההחלטה". עו"ד אורנה לין שמייצגת את הרופאים המתפטרים, הוסיפה כי "טוב יעשה בית המשפט אם ישמע את העתירה, ותמיד אפשר ללכת בסוף לגישור". עם זאת, הנהלת הדסה הסכימה להצעת הגישור.

מחוץ לאולם בית המשפט המתינו לפרופ' רוטשטיין הורים שקראו לעברו קריאות גנאי, בהן "מנוול". הם גם התפרצו לעברו של מנכ"ל משרד הבריאות ואמרו לו: "אתה לא מנהל את רוטשטיין, רוטשטיין מנהל אותך. אתה שיקרת לנו".

בתשובתה לבג"ץ טענה המדינה כי הקמת מחלקה נוספת להמטו-אונקולוגיה ילדים בשערי צדק אינה עומדת כלל על הפרק, הן מסיבות מקצועיות והן בשל ההגבלות הסטטוטוריות הקיימות. "מנכ"ל משרד הבריאות נדרש לנושא מורכב זה", נכתב בתשובת המדינה לעתירה. בהמשך נכתב כי המנכ"ל הגיע למסקנה "כי השקעת כספי ציבור ומשאבים ציבוריים בהקמת תשתיות מקבילות או חלופיות בבית החולים שערי צדק – כאשר תשתיות אלה קיימות באיכות טובה ובכמות מספקת בבית חולים הדסה – מטילה מעמסה בלתי מוצדקת ולא סבירה על ההוצאה הציבורית לבריאות". לעמדת המדינה, פתיחת מחלקה נוספת אינה מועילה לבריאות הציבור ועלולה להטיל על הציבור הוצאות עודפות. "עמדה מקצועית זו נטועה היא עמוק בלבו של שיקול הדעת המקצועי של משרד הבריאות, כרגולטור המופקד על ניהולה של מערכת הבריאות בישראל", נכתב בתשובה.

עוד נכתב בתגובה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין מיטל בוכמן-שינדל ורן רוזנברג ממחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה, כי דרך המלך לפתרון המשבר היא פנייה דחופה להליך גישור ולמנגנון אחר שיוסכם על הצדדים: "דומה כי כל שנותר הוא להתגבר על משבר האמון שנוצר, באופן שיאפשר למצוא את שביל הזהב לפתרון, בין היתר באמצעות שובם של הרופאים המתפטרים לעבודתם במחלקה בהדסה, או פתרון תעסוקתי הולם אחר עליו יסכימו הצדדים".

ביום ראשון הודיעו ההורים כי פתחו בשביתת רעב באוהל המחאה בגן סאקר. "איבדנו לחלוטין אמון במערכת הבריאות – שר הבריאות, מנכ"ל משרד הבריאות וכמובן מנכ"ל הדסה פרופ' רוטשטיין" , אמר שלמה בן דור, אבא של נחוניה, בן 6 ,שטופל בעבר במחלקה. שביתת רעב היא צעד חריף, שממנו נמנעו עד כה ההורים, שאיתנותם הפיזית חשובה גם עבור הטיפול בילדיהם.
משבר הדסה בגץ פשרה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}