י"ז טבת התשפ"ה
17.01.2025

בית המשפט ידון שוב על העברת נתוני 'הפלג הירושלמי'

התקבלה בקשת חברת התקשורת 'ימות המשיח', לפיה ייערך דיון חוזר בבקשת המשטרה, להמציא מסמכים וחומרים של חברת התקשורת בפרשת הפלג הירושלמי

הפגנת הפלג הירושלמי. צילום: יונתן זינדל פלאש90
הפגנת הפלג הירושלמי. צילום: יונתן זינדל פלאש90



ביהמ"ש המחוזי מרכז בלוד, קיבל חלקית את ערר חברת 'ימות המשיח', על צו העברת נתונים שניתן כנגדה במסגרת פרשת 'הפלג הירושלמי'.

בדיון שנערך הבוקר (שני) בבית משפט המחוזי בלוד, התקבלה בקשת חברת התקשורת 'ימות המשיח', לפיה ייערך דיון 'עיון חוזר' בבקשת המשטרה, להמציא מסמכים וחומרים של חברת התקשורת, במסגרתו עו"ד איתמר בן גביר מתנגד להיקף הצו. בקשה נוספת להכיר בכך שהמשטרה ביצעה 'בזיון בית משפט' - לא התקבל ומשכך לא הוטלו הוצאות ביהמ"ש על המשטרה.

תחילתו של הסיפור כפי שסוקר בהרחבה ב'בחדרי' חרדים' לפני מספר שבועות, עם מעצר בכירי עיתון 'הפלס' ואנשי 'הפלג הירושלמי' בחשד לעבירות של סחיטה באיומים, הטרדות ועוד. במסגרת החקירה המתנהלת במחלקת ההונאה בירושלים, לפני שלושה שבועות הגיעו החוקרים לחוות השרתים של החברה בפתח תקווה והחרימו שרתים עם צו בית משפט.

במשטרה טענו כי חלק מהעבירות נעשו באמצעות אותם קווים, ועל כן יש צורך בהעברת חומרים מקווים רבים על מנת להמשיך את החקירה. השופט עמית מיכלס מבית משפט השלום בראשל"צ נתן את הצו לבקשת המשטרה - במעמד המשטרה בלבד. בעקבות כך, החברה שכרה את שירותיו של עו"ד איתמר בן-גביר שביקש לערוך דיון חוזר בפני השופט על מנת לצמצם את היקף הצו, אולם השופט לא נעתר לכך. הואיל וכך, נערך הבוקר דיון בבית המשפט המחוזי.

לטענת בן-גביר, המשטרה משתמשת במילה 'קידום חקירה' ובכך זכויות חברה שרוצים שתחשוף את עצמה - נפגעת וכך גם הלקוחות. על מנת לחזק את דבריו הביא גם פסיקה משפטית בעניין דומה. השופטת נאוה בכור אמרה כי "אין ספק כי הצו שניתן על ידי כבוד השופט מיכליס, הינו גורף בכל קנה מידה ועלול לקום נזק של ממש לעוררת בהותרתו על כנו בהיקפו הנוכחי" והורתה לקיים דיון נוסף אצל השופט מיכליס.

מעבר לכך, עו"ד בן-גביר אמר כי השופטת חנה קיציס מביהמ"ש המחוזי לוד נתנה עיכוב ביצוע להחלטה, "ואז, בצעד שהוא לא ראוי והגון, המדינה פונה בבקשה דומה לבית המשפט ומבקשת גישה לשרתים על מנת לתפוס אותם".

לדבריו המשטרה השתמשה בצו שונה על מנת לבצע את אותה פעולה - "המשטרה הפרה צו עיכוב ביצוע של בית המשפט המחוזי וביזתה בכך את בית המשפט". לדבריו, היו לו הרבה מחלוקות עם המשטרה, "אבל מעולם, גם לא כעו"ד, לא היה לי מקרה שאני מבקש צו והחוקר מצחקק לי. אני חוזר ואומר לו שיש עיכוב ביצוע, אתה פוגע בבית המשפט - והוא אומר לי לא, אני הולך להחרים את השרתים אלא אם כן יבואו נציגי 'ימות המשיח' וימסרו לנו את המידע שאנחנו רוצים", בן גביר הגדיר זאת כסחיטה באיומים.

מצד המשטרה נכחו בדיון עו"ד אייזיק סימון - ראש מחלק ההונאה, וכן החוקר דוד קוריאט שמנהל את החקירה. לדבריהם, צו החיפוש הראשון ניתן לכתובת משרדי ימות המשיח, ובהמשך כאשר התברר להם כי מיקום השרתים בחברת בזק בפתח תקווה, הגישו בקשה נוספת על כתובת אחרת. לטענתם, מדובר בשני צווים שונים, האחד לאפשר גישה לשרתים והשני לתפיסתם, "השופט היה מודע היטב לאבחנה בין הצווים" אמרו. עוד אמרו החוקרים, כי מאז ביקשו לקבל את פלטי התקשורת של החברה לפני כחודש וחצי, לא קיבלו דבר, כאשר בדרך כלל בקשות מסוג זה מתבצעות תוך ימים ספורים.

השופטת לא קיבלה את הבקשה להטיל את הוצאות בית המשפט על המשטרה בטענה כי עברו על פקודת בזיון בית משפט, למרות מכלול הטענות שהועלו בפניה.

עו"ד איתמר בן גביר מסר בתגובה כי: "טוב עשתה השופטת בכור שקבעה כי הצו לא נכון. כאשר פלוני מבצע עבירה באמצעות קו טלפון של בזק המשטרה לא פונה לבית המשפט ומבקשת צו לתפוס את כל הנתונים של חברת בזק ואין שום סיבה שהמקרה הזה יהיה שונה. התנהלות המשטרה חמורה ואני שמח שביהמ"ש עצר התנהלות זו והעמיד המשטרה על מקומה".
הפלג הירושלמי

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}