י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

סאגת הכרטיסים למירון: אגד מגיבה לסערה

בעקבות הסערה שפרצה עם הפרסום ב'בחדרי חרדים' על מכירת הכרטיסים המוקדמת להילולת ל"ג בעומר במירון והוראת משרד התחבורה לעצור את המכירות, יצחק רודיך, יועץ 'אגד' למגזר החרדי, מגיב ל'בחדרי חרדים': "יש מחסור של מאות אוטובוסים"

אילוסטרציה ( אלישמע סנדסמן)
אילוסטרציה ( אלישמע סנדסמן) צילום: אלישמע סנדמן



בעקבות הסערה שפרצה עם הפרסום ב'בחדרי חרדים' על מכירת הכרטיסים המוקדמת להילולת ל"ג בעומר במירון והוראת משרד התחבורה לעצור את המכירות, יצחק רודיך, יועץ 'אגד' למגזר החרדי, מגיב ל'בחדרי חרדים'.

לדבריו של רודיך, ישנו מחסור של כ-600 אוטובוסים שאמורים לבצע כ-1,500 נסיעות, שעדיין לא ניתן לבעיה זו פתרון על ידי הגורמים הרלוונטיים במשרד התחבורה בגלל הלימודים ביום א', דבר שאגד התריעה עליו כבר לפני מספר שבועות.

רודיך מתייחס גם לטענה על מכירה מוקדמת שהחלה כבר בשבוע שעבר ולא רק היום. "בפרסום משרד התחבורה נכתב שהמכירות כבר מתחילות ביום רביעי ולא היום כפי שנכתב. היום יש תגבור למוקדים הקיימים וכן פתיחה של מוקדים חדשים". אולם בבדיקה שערכנו באתר 'אגד' נכתב "ביום ראשון 7.5.2017 תחל המכירה בקופות הקהל המיוחדות".

"בכל הפורומים והדיונים שהיו, הודענו שנמכור כרטיסים לפי כמות האוטובוסים שנוכל לגייס למבצע" אומר רודיך ל'בחדרי', "כל השנים אנו מפעילים את הנוסחה של הזמנת כרטיסים מראש שהתבררה כמוצלחת מאוד, לא יהיה מצב שנמכור סתם כך וציבור יגיע ולא יקבל שירות כראוי. כאמור חוסר האוטובוסים משפיע על סגירה מוקדמת של חלק משעות הנסיעה בפרט יום א' בבוקר".

ממסקנות ולקחים של שנים קודמות, כך רודיך, "המכירה מתקיימת תוך מבט על ייעול השירות ומהירות תהליך המכירה לציבור הנוסעים ללא המתנה ממושכת של שעות בשמש הקופחת, מיותר לציין שלא מעורבים בה שיקולי ספסרות של כרטיסים לחלוטין".

רודיך מוסיף ומקווה כי "הגורמים הרלוונטיים יעשו כל מאמץ לאפשר לכל הציבור המעוניין לעלות למירון לעשות זאת בצורה מסודרת, זאת על ידי תיאום והסדרת האפשרות להוסיף עוד נסיעות לציבור המעוניין לנסוע בקווי התחבורה הציבורית".

בהמשך להוראתו של מנהל הרשות הארצית לתחבורה, מאיר חן, שבאגד יבדקו האם מכירת הכרטיסים המוקדמת אכן נכונה, ובמידה וכן - לבטל את הכרטיסים - שפורסם לראשונה ב'בחדרי', מגיב רודיך ואומר כי "כל נושא ההשמצות והשקרים - אין בהם כל שחר". לדבריו, מה שביצעו במכירה המוקדמת אינה ספסרות כלל. רודיך מדגיש ואומר כי "אי אפשר יהיה להסיט את הצורך ולהוריד את האחריות לפתרון לבעיה הכאובה של חוסר אוטובוסים כתוצאה מקיום יום לימודים רגיל בל"ג בעומר - תוך מתן שירות מכובד ומהיר לציבור המעוניין לקנות כרטיסים במוקדי המכירה".

גורמים נוספים בחברות תחבורה המפעילות מערך אוטובוסים למירון העלו טענות נוספות, בהן גם על משרד התחבורה שקבע כללים, לכאורה לטובת הציבור, אך לדברי אותם גורמים מדובר במקרים מסויימים במטרד עבור הנוסעים ו'אי שירות' כהגדרתם.

"האם ראוי שמאות בחורי ישיבה יבטלו את תלמודם, על מנת להגיע לרכוש כרטיסים במוקרי המכירה העמוסים ולהמתין שם במשך שעות?" שואל מ'. "לאב משפחה מותר לקנות לכל המשפחה ולראש ישיבה הרוצה לקיים לימודים כרגיל אין אפשרות לקנות עבורם? מדוע? האם המתנות ארוכות בשמש, גברים ונשים בעירבוביה ודחיפות שהיו בשנים עברו היטיבו עם ציבור הנוסעים?". מ' אומר ל'בחדרי', כי מבחינתו 'שירות טוב' - זו התאמה לאוכלוסייה. "מדוע שמנהל קבוצה כלשהי לא יוכל לקנות עבורם? זאת לא התעללות בציבור הנוסעים?".

גורם נוסף במערך התחבורה למירון אמר ל'בחדרי' כי אולי בכל זאת הפתרון הוא מאמץ עליון לגייס עוד אוטובוסים - במקום לחפש תירוצים שונים ומשונים לחוסר היכולת לפתרון הבעייה האמתית. אותו גורם מציע כי למרות הזמן הקצר, "ינסו בכל זאת משרדי הממשלה להחליט מתי חל ל"ג בעומר ולהכווין את כל הכוחות לביצוע מושלם של המבצע, ולא כפי שקורה כעת - שמשרד החינוך בלבד החליט על דחיית ל"ג בעומר - אך לא במשרד התחבורה ובמשרד לביטחון הפנים".
לג בעומר תחבורה ציבורית משרד התחבורה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 13 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}