כ"ה טבת התשפ"ה
25.01.2025

האשמה נגד פקידי האוצר: הסתכלות אדישה ולא שיוויונית על גבן של הנשים

"פקידי האוצר מתעלמים ממגזר הנשים בשוק העבודה וקובעים מדיניות בהסתכלות אדישה לא שוויונית על גבן של הנשים" • דברי ח"כ זהבה גלאון בכנס 'שובר שוויון' בקריה האקדמית אונו • ד"ר שלומית יניסקי רביד: "ישראל היא אחת משיאני פערי השכר המגדרי ב-OECD ורשויות החוק מתעלמות מאכיפת התופעה"

אילוסטרציה (אורי לנז, פלאש 90)
אילוסטרציה (אורי לנז, פלאש 90)

ביום שלישי השבוע, ה-12 באפריל 2016, התקיים כנס שובר שוויון השלישי בקריה האקדמית אונו, בהובלת ד"ר שלומית יניסקי רביד, הרב ד"ר יצחק כהן, עו"ד נעמי לנדאו, חברי כנסת, אנשי אקדמיה, משפטנים בכירים ואורחים מחו"ל.

יו"ר מר"צ, חברת הכנסת זהבה גלאון פתחה את הכנס ואמרה: "בכלכלה אין חוקי טבע אלא מדיניות כלכלית-פוליטית. פקידי האוצר אינם מבינים כי לא ניתן לקבוע מדיניות תוך הסתכלות בראייה אדישה חשבונאית-מספרית בלבד, כי אם אנושית, שוויונית וערכית. בימים אלו אני שוקדת על קידום חקיקה בנושא גיל הפרישה לנשים, שהינה סוגיה בוערת שמחובתנו למצוא לה פתרונות. כל אלו שקוראים להשוואת גיל הפרישה בין גברים לנשים משתמשים בטיעונים דמגוגיים שקריים המתעלמים ומתכחשים למציאות המפלה בשוק העבודה. קריאות לשוויון פורמלי אך לא מהותי, כשדה-פקטו עדיין קיימים פערי תנאים ושכר, הינן קריאות מזויפות של צבועים שכל מטרתם לעשות רווחים על גב הנשים העובדות. אסור לנו להשלים עם המציאות ולהילחם בתופעה".





עו"ד נעמי לנדאו, שייצגה את אב הבית במעון ראש הממשלה, מני נפתלי ציינה כי היא מתנגדת לחוק למניעת התעמרות במקום העבודה והגדירה אותו כחוק אבסורד. עו"ד לנדאו הוסיפה ואמרה: "אין מדובר בהתעמרות כי אם בהתנכלות תעסוקתית. מדובר באנשים שנכנסים למקום עבודתם צוהלים ויוצאים כבויים ומדוכאים. התנכלות תעסוקתית פוגעת באדם ויכולה לעלות לו בקריירה שלו ואף בחייו במקרים קיצוניים והצעת סכום כלשהו, גם אם מדובר ב-120,000 ש"ח הוא אבסורד".
בהתייחסה לפרשת אב הבית במעון ראש הממשלה, מני נפתלי, שיתפה עו"ד לנדאו את הקהל בהתנכלויות שספג מרעיית ראש הממשלה וסיפרה כי לעיתים נדרשו עובדי המעון להתלבש כנשים לאור דרישת רעיית ראש הממשלה לנוכחות של עובדים משני המינים בכל משמרת. בנוסף, התנכלה הגברת נתניהו, לטענת עו"ד לנדאו, גם לעוזרו של מני נפתלי ונהגה לחקות את אופן הליכתו, לעגה למשקלו וסירבה שישרת אותה וימזוג לה מים.

עו"ד לנדאו סיכמה ואמרה כי: "המשטרה מוגבלת ביכולותיה וברצונה לחקור ולחשוף פרשיות מעין אלו, ופרקליטים עם אוזן קשבת פועלים ביעילות ומסירות גבוהה יותר מזרועות אכיפת החוק".



ד"ר שלומית יניסקי רביד, מובילת הכנס ציינה כי כיום מדינת ישראל היא אחת משיאני פערי השכר המגדרי על פי נתוני ה-OECD, זאת על אף שעל פי חוק מעסיקים מחויבים לשוויון של שכר מגדרי. "כל עוד רשויות החוק לא יאכפו את התופעה, מעסיקים ימשיכו במדיניות האי-שוויונית וימשיכו בחוסר מודעות לאפליה".

עוד הוסיפה ד"ר יניסקי רביד כי הפערים קיימים בכל ענפי הכלכלה ואף במקצועות המוגדרים כ"נשיים". פערי השכר אינם תחלואה של החברה הישראלית כי אם תופעה כלל עולמית כשגם במדינות המוגדרות כנאורות ושוויוניות קיים פער מהותי בשכר.
שכר נשים בתעסוקה אפליית נשים הקריה האקדמית אונו כנס שובר שוויון כתבה פרסומית

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}