י"ג טבת התשפ"ה
13.01.2025

בית שמש: היועץ המשפטי מערער על תוצאות הבחירות

בחירות חוזרות בבית שמש? • היועץ המשפטי לממשלה החליט לערער על התוצאות לאור החשש מזיופים מאורגנים בבחירות

חגיגות מוקדמות? אבוטבול. צילום: קובי הר צבי
חגיגות מוקדמות? אבוטבול. צילום: קובי הר צבי



היועץ המשפטי לממשלה הגיש היום (ד) לבית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים הודעת ערעור על תוצאות הבחירות למועצת הרשות המקומית בית שמש ולראשות הרשות המקומית בית שמש.

בהודעת הערעור, שהוגשה באמצעות פרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי), מבקש היועץ המשפטי לממשלה מבית המשפט שיעשה שימוש בסמכותו לפי סעיף 73 לחוק הרשויות המקומיות (בחירות), התשכ"ה-1965 ושיורה על ביטול הבחירות למועצת הרשות המקומית ולראשות הרשות המקומית בית שמש. הערעור הוגש על ידי היועץ המשפטי לאחר שנפרשו בפניו ממצאי החקירה המשטרתית שהחלה כבר ביום הבחירות עקב תלונות ומידע שהתקבלו אודות מעשי זיוף ומרמה שנועדו להשפיע על תוצאות הבחירות.

מממצאי החקירה עולה תמונה חמורה של פעילות עבריינית, שיטתית, מכוונת, מאורגנת וממוסדת בה נטלו חלק עשרות רבות של אנשים והושקעו משאבים כלכליים רבים. כל זאת, בכוונה תחילה לשנות את תוצאות הבחירות, ומתוך מחשבה שיש בפעולות אלו כדי לשנותן.

היקף הליקויים החמורים, ובשים לב לתוצאות הבחירות שהוכרעו בהפרשים קטנים, מלמד שהיה בפעילות זו כדי להשפיע על תוצאות הבחירות בבית שמש.

הממצאים החמורים ביותר שנחשפו בחקירה, מלמדים על ניסיון מתוכנן, מכוון ושיטתי, בהיקף נרחב, לפגוע בטוהר הבחירות ולהשפיע על תוצאותן באמצעות פעילי סיעות שהתחזו לאחרים והצביעו במקומם לסיעה ששלחה אותם ולמועמד המומלץ על ידה לראשות העיר. מדובר היה בתופעה רחבת היקף שהייתה ידועה ומוכרת לרבים בחוגים מסוימים בעיר. לפי הראיות שנאספו, הפעילות תוכננה מראש עוד לפני יום הבחירות וכללה שידול של בעלי זכות בחירה למסור את תעודות הזהות שלהם לפעילים. תעודות הזהות נאספו לאחר פניות טלפוניות מוקדמות, באיסוף ישירות מהבתים על ידי הפעילים או באמצעות נקודות איסוף ומפגשים בבתי הכנסת ובמקומות אחרים. ביום הבחירות נערך מבצע לשיגור מתוזמן של המתחזים להצבעה בקלפיות והחזרתן של תעודות הזהות למוקדים ולבעליהם המקוריים.

לפעילות שיטתית זו ולתוצאותיה נודעת חשיבות מכרעת, בפרט כאשר מדובר במערכת בחירות שבה ההפרש בין שני המועמדים המובילים לראשות העיריה הינו מזערי, כ-2.7% מכלל הקולות הכשרים על פי הפרסום ברשומות, שהם 956 קולות בלבד.

עוד נכתב בהודעה כי במקרה זה, בו הסטייה מהוראות חוק הבחירות הינה כה חמורה ומהותית, וקיימת אפשרות ממשית כי הקולות המזויפים השפיעו על תוצאות הבחירות, זהו המקום להתערבות בית המשפט בתוצאות הבחירות ולהורות על ביטולן, על מנת לוודא שהתוצאות ישקפו כראוי את רצון הבוחרים וכי הבחירות לא נעשו כלי שרת בידי המבקשים לתפוס את השלטון באופן בלתי דמוקרטי.

ראש העיר בית שמש, משה אבוטבול, הגיב: "זהו מבחן אמיתי לדמוקרטיה הישראלית האם היא תקפה גם כשמדובר במגזרים שאינם אהודים כל כך בקרב חלקים מהחברה הישראלית. בבית שמש התקיימה מערכת בחירות דמוקרטית להפליא, עם שיעור הצבעה מהגבוהים בארץ, כאשר הפער בין המועמדים היה משמעותי. אנו סומכים על בית המשפט שיבדוק את ההשמצות ויזים את הטענות.

"חבל מאוד שישנם כאלו אשר אינם מסוגלים לקבל את דין הבוחר, ותחת זאת בוחרים להמשיך את ההסתה והפצת השנאה מתקופת קמפיין הבחירות, ובכך מנסים לגרור את בית שמש למלחמת אחים, תוך כדי הטלת דופי והשמצת תושבי בית שמש בקונספירציות דמיוניות.

"לצערנו, בימים אלו אנו עדים לפירות ההסתה המאורגנת הגוברת והולכת, כאשר חברי מועצה ואישי ציבור מבית שמש הוותיקה שתומכים בי, מכונים כ'בוגדים' והם ובני משפחותיהם מותקפים ומאוימים ללא הרף, בהפגנות, בלוחות המודעות ואף בתוך בתי הספר. כדאי שנעצור שעה אחת קודם, לפני שיתרחש אסון חלילה".
בית שמש חקירה בחירות יועץ משפטי רשויות מקומיות

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 15 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}