הלם ביישוב חריש: ועדת המכרזים פסלה את העמותות החרדיות
דרמה במכרזי העיר החרדית חריש • נפסלו כל ההצעות של 13 העמותות החרדיות שהתאגדו תחת ועד הדיור החרדי המאוחד • ועדת המכרזים אימצה את הטענות שהעמותות החרדיות תיאמו מחירים בניגוד לחוקי המכרז • צפויה עתירה לבית המשפט
- יונה שוב, בחדרי חרדים
- ו' שבט התשע"ג
הרישום לחריש. צילום: ארכיון
דרמה בחריש: ועדת המכרזים של המינהל, שהתכנסה היום לדון בנושא מכרזי העיר, החליטה לפסול את ההצעות שהגישו העמותות החרדיות למכרזים ביישוב.
פרסום תוצאות המכרז לבניית 4,634 יחידות דיור בחריש נדחה למעלה מחודשיים מאז נסגר המכרז. המכתב שהעבירו קבוצות הרכישה החילוניות למינהל מקרקעי ישראל ולמשרד השיכון יום אחרי סגירתו הוביל לסאגה מתמשכת של דיונים ושימועים שהתקיימו במינהל ובמשרד המשפטים. ההכרעה בסופו של דבר התגלגלה לפתחה של ועדת המכרזים.
קבוצת הרכישה החילונית המאוחדת שגובשה על ידי "מינהל המגורים" בהובלת מוטי פלד ו"חריש הירוקה" בהובלת חמי בר אור טענה שהעמותות החרדיות שניגשו למכרז לא עמדו בתנאיו והעלו חשד לתיאום מחירים בין קבוצות שונות המנוגד לחוקי המכרז. מדובר ב-13 עמותות חרדיות שהתאגדו תחת ועד הדיור החרדי המאוחד. על פי ההערכות שהיו עם סגירת המכרז, סומנו העמותות החרדיות כזוכות ברוב המגרשים.
למכרזים בחריש ניגשו עמותות חרדיות, קבוצות רכישה חילוניות ודתיות לאומיות וגם חברות בנייה כגון צ.לנדאו, דונה, אשדר ועוד. ההצעות עמדו סביב 30 אלף שקל לקרקע ליחידת דיור לא כולל פיתוח למתחמים הקטנים ובטווח שבין 40 אלף שקל לקרקע ליחידת דיור ללא פיתוח ל-62 אלף שקל לקרקע ליחידת דיור לא כולל פיתוח למתחמים הגדולים. (הסכומים האמורים אינם כוללים מע"מ).
המחירים האמורים, בתוספת עלות הפיתוח, משקפים סכום התחלתי של בין 110 אלף שקל לקרקע ליחידת דיור ועד 130 אלף שקל לקרקע ליחידת דיור. כזכור, המכרז כולו כולל 29 מתחמים שונים המאפשרים בניית 4,634 יחידות דיור סך הכל. מתוך 29 המתחמים, ישנם ארבע מגרשים גדולים המאפשרים בנייה של כ-500 יחידות דיור ומעלה. גם חלק מהקבלנים וגם קבוצות הרכישה שאינן חרדיות כיוונו את הצעותיהן למתחמים אלו. מדובר במתחמים המאפשרים בניית 490 יחידות דיור, 503 יחידות דיור, 593 יחידות דיור ו-632 יחידות דיור. לאחר המכרז ההערכות היו כי העמותות החרדיות הציעו סכומים גבוהים יותר מכפי שהעריכו קבוצות הרכישה האחרות ולכן הסבירות הייתה שהו יזכו בו.
פסילת ההצעות מובילה באופן אוטומטי לזכייה של מי שהגיש את ההצעות הבאות בתור, שיהיו מן הסתם נמוכות יותר, אבל במכרז הזה, בשל הסבסוד הרחב שניתן מלכתחילה, מדובר בהצעות נמוכות בצורה קיצונית. על פי גורמים המעורים בהצעות השונות שהוגשו מדובר בסכומים שנעו סביב 13 אלף שקל לקרקע ליחידת דיור לא כולל פיתוח.
לפי ההערכות, ההחלטה תגרור את הצדדים לבית המשפט.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות