כ"ה טבת התשפ"ה
25.01.2025

חסד מגיל עשר: מי הוא נושא הלפיד האולימפי? • פרופיל

בגיל עשר בירך אותו רבו שיעסוק בחסד • שש שנים אחר כך הקים ארגון לילדים חולים • היום נשא אפריים גולדשטיין את הלפיד האולימפי ברחובות לונדון וזכה לתשואות

צילום: דודי בראון. באדיבות העיתונאי בני רוזנבוים
צילום: דודי בראון. באדיבות העיתונאי בני רוזנבוים



כבר בגיל 10 קיבל אפרים גולדשטיין את ברכת רבו: "תעסוק בחסד". שש שנים מאוחר יותר, ללא תמיכה כלכלית פתח מספר ארגונים שסייעו לקהילה החרדית בלונדון. הבוקר (ב) הוא נשא את הלפיד האולימפי, ימים ספורים לפני פתיחת משחקי האולימפיאדה.

גולדשטיין, רווק בן 23, מתגורר בשכונת סטמפורד היל. היה מחסידיו של הגר"א פריינד זצ"ל.

"בגיל 10 כשהגעתי לקבל ממנו ברכה הוא אמר לי: "אתה עוד יום אחד תעסוק בחסד", סיפר, "ומאז המשפט הזה הדהד בראשי ולא הרפה ממני".

כבר באותה שנה גייס כספים עבור ארגון 'יד עזרה': "הצלחתי לאסוף 1000 פאונד במשך שבועיים", הוא משחזר. "היה לי סיפוק גדול מכך".

במשך שנות נעוריו התקשה גולדשטיין בלימודיו, "עברתי דברים רבים במהלך חיי האישים. זה לא היה קל עבורי". באחד מימי החנוכה בגיל 16 הוא יצא לבקר ילד מהקהילה החרדית שאושפז באחד מבתי החולים בסביבה.

במהלך הביקור הוא זיהה קושי: "הבחנתי שאנשים היו בודדים, לא היה מי שיחגוג איתם את החג, ידליק איתם נרות או יחלק להם סופגניות. הילד היה כל כך שמח ומאז קם הרעיון שבעקבותיו היום יותר מ-200 מתנדבים עוזרים ומשמחים מאושפזים".

לקראת גיל 18 החל גולדשטיין לגלגל את הרעיון של הקמת ארגון 'השומרים', בשכונה החרדית.

"היו הרבה תקריות אנטישמיות ופשע, אנשים חרדים חששו להתלונן במשטרה ואז נולד הרעיון של הקמת הארגון". לטענתו, גורמים בתוך השכונה ניסו להקשות עליו, המשטרה סירבה להכיר בו ולא אהבו את הרעיון.

"כשעברו השנים כולם הודו שהם טעו", הוא מספר. "כמעט את כל הכסף שחסכתי הוצאתי באותם ימים כדי להרים את הפרויקט וב"ה יש 40 מתנדבים באזור שעובדים איתנו".

כך גם ייסד גולדשטיין ארגון 'הכנסת אורחים' בברמסגייט שם נערכים סעודות פעמיים בשנה עבור העולים לציונו של השר משה מונטיפיורי ז"ל. "בכל ראש חודש מתקיימת שם סעודה וביום הפטירה נהנים מאות מהאוכל שם".

גולדשטיין מנהל עוד מספר ארגונים קטנים וביניהם גמ"ח אלקטרוניקה ועוד.



קידוש השם

הבוקר הוא צעד 300 מטרים כשהוא נושא את הלפיד האולימפי. אך היו שביקרו אותו ובהודעת טקסט שהופצה בקרב חלק מבני הקהילה החרדית אף כונה 'מתייוון'.

"אני כבר רגיל לכך, זה לא מפריע לי להמשיך".

ואיך הגיעו אליו אנשי הוועד האולימפי?

"מספר חברים שלחו עבורי טופס הרשמה. מיליונים נרשמו ונערכת הצבעה המונית ופתוחה. אחר כך צוות שופטים מרכיב רשימה נוספת, ואני נכנסתי לרשימת ה-8000 צועדים.

"מייד חייגתי לאחד הרבנים והתייעצתי איתו בנושא. הוא אמר לי שמדובר בקידוש ה' גדול מאד וכך גם הייתה ההרגשה הבוקר.

"המשפחה שלי היתה שמחה עבורי, קיבלתי תגובות מהעולם כולו".

זה לא היה קל עבור גולדשטיין לארגן את המדים איתם רץ, "את ההוצאות שילמה חברה מסחרית גדולה שלקחה חסות עלינו, אך היו סוגיות סבוכות כמו בדיקת הבגדים מחשש לשעטנז ועוד".

ויש לו מסר: "אף פעם אסור להפסיק לעשות חסד, זה דבר שצריך להיות בראש סדרי העדיפויות של כל אדם. לא משנה עבור מי ומה החסד שצריך לעשות עבורו, תמיד יהיה לך סיפוק מכך".
לפיד לונדון אפרים גולדשטיין סטמפורד היל אולימפיאדה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 7 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}