י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

החב"דניקית שמקדמת את החקלאות בסין

החברה הסינית Raphael China Water Technologic Inc, הוקמה לאחר שצ'יינה-ישראל בניהולה של דבורה-לאה שקולניק, ילידת סין וחסידת חב"ד, חתמה על ייצוג בלעדי של מוצרי רפאל YECO בתחום החקלאי בסין

דבורה לאה שקולניק. צילום: COL
דבורה לאה שקולניק. צילום: COL

החברה הסינית Raphael China Water Technologic Inc, הוקמה בסוף 2008 לאחר שצ'יינה-ישראל בניהולה של דבורה-לאה שקולניק, ילידת סין וחסידת חב"ד, חתמה על ייצוג בלעדי של מוצרי רפאל YECO בתחום החקלאי בסין. החברה המשותפת מנוהלת על-ידי הגברת Jianping Wu שפרשה ממשרד החקלאות הסיני לאחר 12 שנות פעילות בתחום מימון פרוייקטים והקצאת משאבים לחקלאים בסין.

דבורה-לאה שקולניק השוהה בימים אלו בביגי'נג בקידום החברה, מספרת שהיום בעידן המשבר הכלכלי, סין תעביר ותאיץ השקעות בתחום החקלאות בכדי לפצות את המגזר הכפרי הנפגע העיקרי במשבר, שבו מליוני כפריים איבדו את מקור ההכנסה בעבודות מחוץ לכפרים בערים הגדולות בתחום הנדל"ן ובתעשיה הזעירה.

על-פי פרסומים לא רישמיים בסין כ-15 מיליון איש לא חזרו לערים הגדולות ובעצם פוטרו ממקום העבודה לאחר ראש-השנה הסיני בפברואר השנה, אנשים אלו לרוב יחזרו לעבוד בעבודות המסורתיות של חקלאות, תוך הבטחה של הממשלה במחוזות לרכוש את התוצרת לשיווק מקומי. גם תחום החקלאות הסין עובר שינוי לטובה של גידולים אורגניים גידולים מבוססי טכננולוגיה שנימכרים ברשתות הגדולות והמגדילים רווחיות. הסיני העירוני יעדיף לרכוש ירקות או פירות מילון או עגבניה שגודלה תחת פיקוח ובטכנולוגיה של דישון והשקיה איכותיים, הוא היום יותר מתמיד. הסיני הממוצע בררן יותר מאשר בעשור הקודם, וכאן אני מזהה הזדמנות, אומרת דבורה.

החברה שהוקמה מנוהלת רק על ידי סינים שגם שותפים בחברה. דבורה-לאה אומרת שהקמת החברה הסינית Raphael China Water Technologic Inc נעשה בהרבה מחשבה והבאת ניסיון שהיא למדה בשוק הישראלי וכן מצפיה לאורך שנים בחברות הישראליות המנוהלות בסין.

"המודל הזה", אומרת דבורה, "יצר שותפות אמיתית שכל אחד ממנהלי החברה הוא גם בעלים וכך הוא מרגיש בכול יום שהוא בא לעבודה או טס לשווק את המוצרים בפרובינציות, זו חברה שבה הוא שותף".

"ניטרלתי את 'הקומבינות'", היא אומרת, "אני מכירה את ה'ראש' של הסינים ויודעת לדבר איתם בדרך שהם מבינים. החברות שלי עם גב' Jianping Wu היא כבר עשור, והיא התפטרה ממשרה מבטיחה לטובת עשיה לעצמה. אני חולקת על הגישה שמנהל זר ינהל טוב יותר את הסינים, לעניות דעתי זה יוצר אנטגוניזים ולא שורד לאורך שנים".

הנהלת החברה מסרה שבשלושה חודשי פעילות הראשונים וההשקה הראשונה שלהם בתערכות המים שהיית בביגי'נג בדצמבר 2009 נחתמו מעל 24 זכיונות של דילרים ברחבי סין. אורח התערוכה בביגי'נג היה מנהל השיווק של דסק אסיה ברפאל ישראל מר גיא לוין.

צ'יינה-ישראל תארח בישראל כ-10 אנשי מפתח ממשרד החקלאות הסיני היושבים בפרובינציות השונות בתערוכת אגריטק הישראלית שתתקיים במאי בתל-אביב.

האורחים יהיו אורחי הביתן של חברת הברזים רפאל TYCO בתערוכה. ויצאו לסיורים בישראל להכרת הארץ. "אני אדריך אותם אישית", אומרת דבורה, "אני יודעת איך 'להזריק' ציונות בסינים. יש לנו כישראלים במה להתגאות וחייבים אנו להראות את פנים האמיתיות של הארץ שלנו".

לדבריה, "אסור לנו להפקיר את התדמית של ישראל לאחרים, כי בסין חושבים שטנקים נוסעים בתל-אביב. כשאני מספרת שאני חיה בישראל, יש כאלו שמרימים גבה ושואלים אם כבר נפל עלי טיל קאסם. היום אנחנו מנסים להכניס לפרוטפוליו של החברות שאנו מיצגים גם חברות צעירות ישראליות בתחומי הדישון, זרעים ובקרת השקיה.

"אני מאוד מאמינה", הוא אומרת, "שלישראל יש עדיין המון מה לתרום בתחום הזה לסין במיוחד בעידן המשבר הכלכלי. וצריך לדעת איך לעשות זאת בחוכמה סינית עם מעט פלפל ישראלי".

בחברה הושקעו כ-250 אלף $ מהון עצמי של הסינים והישראלים ונשכרו שני נכסים אחד למשרדים ואחד למחסנים ליד שדה-התעופה הבינלאומי.

קישורים:
מקור: COL
תורה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}