י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

חמש יקיצות בוקר, ומה זה אומר עליכן • חובה

מלי אברהם מונה חמש סוגי יקיצות שונות בהחלט - ומסבירה מה זה אומר על החיים שלכן, ועל המצב הפיזי של הגוף

חמש יקיצות בוקר, ומה זה אומר עליכן • חובה



הרפואה הסינית היא דבר מופלא ומלא חכמה בגויים. אחד הדברים שמייחדים אותה הם התמקדות - תוצאה של ידע עצום - בנפש השמפיעה אוטומטית על הגוף.

ככל שהזמן עובר, מודה גם הרפואה הקונבנציונלית הריאליסטית, שיש קשר הדוק וחד משמעי בין הנפש לגוף.

להלן דוגמא אחת מיני רבות ליכולתה המדהימה של הרפואה הסינית לדייק לנו את הסבל הנפשי - המשפיע על תפקוד אברים מסוימים בגוף לפי חלוקתו - לעניין יקיצה לילית ונדודי שינה.

ובכן, האם אתם מוצאים את עצמכם מתעוררים באמצע הלילה לעתים קרובות, וכאשר אתם מתבוננים בשעון אתם מגלים ששעת היקיצה שלכם זהה כמעט לחלוטין לזו של הלילה הקודם? כאשר מדובר בשעות הבוקר, רובנו נתייחס לכך שזה סימן חיובי של יקיצה טבעית, אך אלה ששנתם נקטעת מוקדם מהצפוי עלולים לחוש עייפות ובלבול.

על פי הרפואה הסינית קיימת סיבה פשוטה לדיוק הזה - כל איבר אחראי גם על תחושות שונות שצפות בשעת השינה. לפיכך, יקיצה בשעה מסוימת מאפשרת לכם ללמוד לא מעט על עצמכם במספר מישורים, והמדריך הבא יעזור לכם להבין כיצד המערכות בגוף שלכם פועלות, ובמקביל ללמוד עם אילו אתגרים נפשיים אתם מתמודדים.

1. יקיצה סמוכה מאוד לשעת ההירדמות, או לפני 23:00 – חוסר שקט

אם אתם מוצאים את עצמכם מתעוררים זמן קצר לאחר שנרדמתם או לפני השעה 11 בלילה, סימן שאתם סובלים מרמות גבוהות של לחץ ומתח שמשבשים את היכולת שלכם להגיע אל שנת חלום עמוקה. במצב כזה הגוף לא מצליח להירגע, וכיוון שהדאגות ממשיכות לצוץ במוח שלכם, אתם מוצאים את עצמכם מתעוררים במפתיע.

שיטות שעוזרות להירדם יכולות לעזור גם במצב שלכם מכיוון שהן מרגיעות את הגוף, ולכן מכינות אותו לשינה עמוקה ושלווה יותר.

2. יקיצה בין השעות 23:00 ל-01:00 בלילה- ביקורת עצמית

על פי הרפואה הסינית בשעה זו הגוף מתמקד מאוד בעבודה של כיס המרה. כיס המרה מקושר לקבלה עצמית, ולכן אם אתם מתעוררים בקביעות בשעות האלה ייתכן שאתם נוחלים אכזבה רגשית באופן עקבי בתקופה האחרונה.

על מנת להתמודד עם הבעיה, עליכם להתחיל לעבוד על קבלה עצמית ובמקביל להתעמק יותר ברגישות לזולת כדי להתמקד במצבם של אחרים ולזכור להיות אסירי תודה על מה שיש לכם. הרפו מדברים שאתם לא יכולים לשלוט בהם, וזכרו שאחרי כל לילה מגיע בוקר חדש ואיתו שלל הזדמנויות לשיפור המצב.

3. יקיצה בין השעות 01:00 ל-03:00 בלילה- תחושות קשות

יקיצה בין השעות הללו מעידה על כך שהכבד שלכם מתאמץ בעבודתו. אם אתם מתעוררים בין 01:00 ל-03:00 סימן שאתם צוברים לא מעט כעס מודחק, ונראה שלמרות שאתם לא חושפים את רגשותיכם אתם מתמודדים עם תחושות לא קלות. סביר להניח שמצאתם את עצמכם מתהפכים בשעות הלילה ומתקשים מאוד להירדם לאחר שהתעוררתם, כך שבמקום להיכנס למעגל של שליליות כדאי שתקומו מהמיטה, תשתו כוס מים ותבצעו מספר תרגילי נשימות או הרפייה.

4. יקיצה בין השעות 03:00 ל-05:00 לפנות בוקר- שברון לב זוגי

אם אתם מסוג האנשים אשר מתעוררים בהתמדה בין השעות 03:00 ל-05:00 לפנות בוקר, כדאי שתדעו שמדובר בזמן שבו התסמינים שקשורים לפעילות הריאות שלכם באים לידי ביטוי, ואלה אחראיות לרגש של עצב. אתם מנסים להכיל לא מעט שברונות לב, בייחוד בתחום הזוגי, ומדובר בתחושות שמכבידות עליכם. ייתכן שמדובר ברגשות שצפים בנוגע לאירועים מהעבר, וייתכן שאלה שברונות טריים יחסית שעדיין לא סיימתם להתאבל עליהם. נסו לשוחח על מה שאתם מרגישים עם חברים קרובים, לכתוב יומן בנושא או אפילו לפנות לאיש מקצוע כדי להסיר מעט מהעומס. במהרה תוכלו להבחין כיצד אתם ישנים טוב יותר, וחשים יותר אופטימיות במהלך היום שתוכל גם היא לעזור להתגבר על המשבר ולהמשיך הלאה.

5. יקיצה בין 05:00 ל-07:00 בבוקר - צלקות מהעבר

המעי הגס מתעורר ונכנס לפעולה בשעות הללו, ואם גם אתם מתעוררים יחד איתו, סימן שאתם מתמודדים עם חסמים רגשיים. למתבונן מהצד נראה שאתם מתפקדים כרגיל ושחייכם מתנהלים על מי מנוחות, אבל רק אתם יודעים אילו משברים מטרידים את שלוותכם. כדי לטפל בבעיה באופן נקודתי תוכלו להתמתח או ללכת לשירותים על מנת לאפשר לגוף להירגע ולחזור בקלות רבה יותר לשינה קצרה, עד לרגע בו השעון המעורר יצלצל. עם זאת, אם אתם מתעוררים עם הציפורים פעם אחר פעם וחשים עייפים לאורך שאר היום, כדאי שתשאלו את עצמכם מהן הבעיות שאתם סוחבים עליכם וכיצד תוכלו לפעול כדי לעזור להן להיפתר. לעתים דברים שנדמה לנו שחלפו, ממשיכים להשאיר את חותמם עלינו ולכן מקשים עלינו לישון.
יקיצה בוקר התעוררות

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}