י"א טבת התשפ"ה
11.01.2025

"צריך להעניק חנינה מראש לחייל היורה; הליכוד דווקא התמתן"

ח"כ דוד ביטן, היו"ר החדש של הקואליציה, במסר לבוגי יעלון: "כל מי שעזב את הליכוד - נמחק" • מרתק

  • כ"א אייר התשע"ו
ח"כ דוד ביטן, צילום: פלאש90
ח"כ דוד ביטן, צילום: פלאש90

חמישי שעבר, צהרי היום, המשא ומתן בין הליכוד לישראל ביתנו בעיצומו, והטלפון של יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן, לא מפסיק לצלצל. חברי כנסת ועסקנים פוליטיים, כולם מנסים לברר אצל ביטן מי יקבל מה בסבב הכיסאות הנוכחי. "תגיד להם שאתה לא בצוות המשא ומתן", דוחק בביטן יועץ התקשורת הוותיק שלו, יוסי טאטיקה, אבל ביטן, שיוצא ובא בימים אלה ממשרד ראש הממשלה, מתקשה תמיד לעמוד בפיתוי. "בפוליטיקה כולם רוצים להתקדם ולשפר עמדות כל הזמן", הוא מסביר את מבול השיחות, אבל מקפיד להצמיד את הסלולרי קרוב לאוזן, כך שכל מה שנותר ללקט הוא שברי שיחות.

אורן חזן מתקשר. אחריו מישהו, כנראה מישראל ביתנו, אשר ששת חבריה פיתחו תיאבון גדול. כל אחד מהם, מבשר המתקשר לביטן, שואף לשדרוג משמעותי, ויש בעיות עם ח"כ אורלי לוי-אבקסיס. כמה שעות אחר כך היא תודיע על פרישתה מהמפלגה מטעמי מצפון. "אורלי ביקשה להיות שרה ולא קיבלה", יסביר מאוחר יותר ביטן, "היא גם רצתה ששתיים-שלוש הצעות חוק שלה ייכנסו להסכם הקואליציוני, וזה לא הסתדר. הצענו לה ראשות ועדה, והיא סירבה, כי בתור מספר שתיים במפלגה, היא חשבה שמגיע לה יותר. מה לעשות שאיווט רצה את תיק הקליטה והעדיף לתת אותו לסופה לנדבר שכבר מכירה את המשרד. ובואי נהיה אמיתיים, לפחות חמישה מתוך ששת המנדטים שלו הגיעו מעולי ברית המועצות. הוא חייב להם את זה".

גם משה (בוגי) יעלון מכיר את משרד הביטחון לא רע, ובכל זאת נתניהו הראה לו את הדרך החוצה.

"הוא הציע לו את תיק החוץ, שזה לא פחות חשוב משר הביטחון".

תגיד את זה לליברמן.

"אבל ליברמן היה שם והוא לא רוצה לחזור. הוא רצה להשפיע במסגרת משרד הביטחון, והסיטואציה חייבה אותנו למען היציבות הפוליטית, לנקוט פעולה. עם כל הכבוד לבוגי, הוא לא נבחר לכל החיים להיות שר ביטחון. נכון, הוא היה שר ביטחון מעולה. בנושא המוכנות של צה"ל ושל מערכת הביטחון לאיומים האסטרטגיים והעכשוויים, הוא היה מצוין. נכון שהייתה לנו איתו בחודשיים האחרונים מחלוקת שקשורה לנושאים שמאוד חשובים לליכוד ולבוחרי הליכוד. מחלוקת לגיטימית. אמרנו לו את דעתנו. נלחמנו בעמדות האלה, אבל זו לא הסיבה שהוא הוחלף. אם בוז'י הרצוג היה נכנס לממשלה או שהייתה נשארת קואליציה של 61 ח"כים, בוגי היה נשאר שר ביטחון".

נתניהו לא חושש שהדחה כזו דוחקת את יעלון לזרועותיהם של גדעון סער ומשה כחלון, שיאחדו נגדו כוחות בבחירות הבאות?

"למה זה צריך להפחיד אותו? כל מי שעזב את הליכוד לא ממש הגיע להישגים מיוחדים. אולי בהתחלה, ואחר כך הוא נמחק. כך היה עם קדימה ועם מפלגת המרכז. זה לא שיקול".

המחלוקת שהזכרת, נגעה לגיבוי שנתן יעלון לצמרת צה"ל בעקבות המדיניות שהפגינה בפרשת החייל אלאור אזריה, שירה למוות במחבל שנוטרל. אם ערכי הליכוד מתנגשים עם הגישה הזו, כנראה שמאוד הקצנתם.

"לא רק שהליכוד לא הקצין, הוא התמתן. עובדה שמשה פייגלין לא נבחר שוב, ושפעם היינו בעד שתי גדות לירדן, ועכשיו כבר לא. הליכוד לא הקצין, זה העם שהקצין והלך ימינה".

ואתם רק מייצגים את רצון העם, וליתר דיוק, את רצון הבוחרים שלכם.

"לא זכינו בבחירות כדי ליישם את מדיניות השמאל, אלא כדי ליישם את המדיניות שאנחנו מאמינים בה. לא מקובלת עליי הגישה של השמאל שאומרת שכל דבר שאנחנו עושים הוא פגיעה בדמוקרטיה וכל צעד שלהם הוא נקי. ולגבי אזריה, גם לגבות חייל צעיר שאולי עשה טעות, זה ערך. אני יזמתי עצומה שקוראת להעניק לו חנינה מראש, כי אנחנו צריכים שהמשפט הזה לא יהיה, ואם יהיה, אז שיהיה מאוד קצר, כי הוא פוגע במורל ובמוטיבציה של החיילים לשרת במקומות כאלה".

הגעת לבית הדין כדי לתמוך באזריה כפי שעשה ליברמן?

"לא, אני לא מתלהם. אני לא עושה פעולות כדי לקבל כותרת".

בכל מקרה, מתמיכה באזריה ועד לתמיכה בעונש המוות למחבלים שמקדם ליברמן במסגרת המשא ומתן הקואליציוני, הדרך לא ארוכה.

"גם היום קבוע בחוק הצבאי עונש מוות למחבלים, רק שבמקום שההחלטה תתקבל פה אחד, על-ידי שלושת שופטי ההרכב, ליברמן מציע שיסתפקו בשניים. זה כל השינוי, והוא אמור להרתיע מחבלים לא מתאבדים, שחושבים שיגיעו לכלא וישתחררו באיזו עסקה".

מחבלים ערבים בלבד. הוא לא תקף לגבי טרוריסטים יהודים. אם אתם כבר מתקנים את החוק, לא חשבתם להתייחס למחבל באשר הוא מחבל.

"החוק היום מתייחס רק לערבים. אנחנו לא עושים עכשיו תיקון רחב לחוק, אלא מסתפקים בלתקן באופן מצומצם. מה גם שבכמה יהודים כבר מדובר? המספרים הם לא אותו דבר, אם כי אני מסכים שיש מן הצדק בביקורת הזו".

אפשר להתייחס לדבריו של ביטן, יו"ר הקואליציה הטרי, שנכנס רק בשבוע שעבר לתפקידו, כרוח הדברים שיוצאת מלשכת ראש הממשלה. לא סתם הציע לו נתניהו את תפקיד ראש הקואליציה, הוא כבר הוכיח נאמנות בכמה סוגיות שהיו חשובות באופן אישי לראש המפלגה. הן כיו"ר ועדת הכנסת - כשהצליח למרות איומים בעתירות לבג"ץ, להעביר החלטה שתוריד בצורה ניכרת את כמות ההסתייגויות שאיימו על העברת תקציב 2015 - "ובעצם, הצלתי את הממשלה ואת המדינה מבחירות" - והן כחבר מפלגה, בעל חושים פוליטיים מפותחים. למשל, כשהוביל הצעת פשרה במרכז הליכוד שלפיה מתפקדי הליכוד יבחרו את הרשימה הארצית לכנסת, ואילו חברי המרכז את אנשי המחוזות. או כשהתנגד ליוזמות להגביל את כהונת ראש הממשלה לשתי קדנציות.

"אני בליכוד הרבה שנים", הוא אומר. "ביבי הכיר אותי, אבל לא הכיר את היכולות שלי עד הסוף. ההצעה שקידמתי בנוגע לבחירת הרשימה הייתה תחילת הדרך שלי איתו. אחר כך היו התייעצויות פוליטיות אחרות. הוכחתי לו שיש על מי לסמוך".

בשלישי שעבר הוא זרק עבור נתניהו בלון ניסוי - המשא ומתן עם הרצוג עוד כבש את הכותרות כשביטן הצהיר בתקשורת על האפשרות שליברמן יהיה שר ביטחון. כשאני מציגה את הדברים בנוסח הזה לביטן, הוא מחייך. "זה נכון שאף ח"כ או שר מהליכוד לא שם עד אז את הדברים על השולחן. אני היחיד שהיה לו את האומץ, ועובדה שצדקתי".

אתה אדם נאמן, אתה לא אומר את הדברים האלה כדי ליצור בלגן.

"נכון, הכול נכון, אני אדם נאמן. אמרתי את דעתי ומשרד ראש הממשלה לא הכחיש את הדברים. אני מאמין שזה תרם לכך שליברמן הבין שההצעה רצינית וקרה מה שקרה".

ממונה לתפקיד שר הביטחון אדם שהליכוד בהודעה רשמית אמר עליו ממש לא מזמן שאינו כשיר לשמש אפילו פרשן צבאי. תיארתם אותו כמי שלא שרד ישיבת קבינט מתחילתה ועד סופה, ושהכדורים היחידים ששרקו ליד אוזנו הם כדורי טניס.

"שמעתי את השטויות האלה על כדורי הטניס. גם הוא אמר על נתניהו כל מיני דברים, ואני מאמין שבעצם חזרתו לממשלה, הוא חוזר בו מהם. ליברמן הוא אדם פיקח וממולח מאוד, ובמסגרת ההגנות הקיימות הוא יתפקד מצוין. שר ביטחון לא יכול לעשות היום מה שהוא רוצה. מערכת הביטחון מאוד חזקה ודעתנית וכמעט שאי אפשר לפעול בניגוד לדעתה. מה גם שראש הממשלה מעורב מאוד בנושאי הביטחון וההחלטות הגורליות ממילא מתקבלות בקבינט".

אז אתה אומר שליברמן יהיה בסופו של דבר פיון.

"לא פיון. יש לו סמכויות, אבל הוא לא יכול לפעול לבד, ולכן אין שום סכנה. התקשורת והשמאל כל הזמן עובדים בשיטות של הפחדה. הם אומרים שאנחנו מפחידים נגד הערבים כדי לקבל קולות, והם לא מפחידים כדי לקבל מהעם קולות כשהם אומרים שאם נעלה לשלטון תהיה מלחמה?".

אז כל החוששים ממלחמה בקיץ יכולים להירגע?

"יכול להיות שתהיה מלחמה בלי קשר לליברמן, הרי כל שנתיים אנחנו נמצאים איתם באיזה סבב. אי אפשר להאשים את ליברמן בכל מה שיקרה עכשיו במדינה. נכון שהוא יותר מיליטנטי בעמדות שלו, אבל מה שחשוב זה הביצוע. וחוץ מזה, אולי גם הערבים ייקחו את זה בחשבון ולא ירצו להגיע לסיטואציה בעייתית איתו".

הזכרת את הקבינט שגם ככה נחשב מאוד ימני, ליברמן ודאי לא ימתן אותו.

"נו, אז יש שם קבוצה ימנית. בצוק איתן הכי קל היה לראש הממשלה לכבוש את רצועת עזה. הוא לא עשה את זה משתי סיבות: היה צריך להיות מספר הרוגים מאוד גדול בצד הישראלי כדי שיהיה רוב שיסכים למהלך הזה, ודבר שני - לא היה יוצא מזה כלום. אז היינו גומרים את הכיבוש ב-15-20 יום ולא מקבלים טיוטת דוח של מבקר המדינה על זה שלקח לנו לסיים את המבצע 51 יום, אבל די מהר היינו נאלצים לצאת חזרה. ראש הממשלה ידע מה לא לעשות, למרות הקבינט שהתלהם".

מה שבטוח, בכירי צה"ל יורידו עכשיו פרופיל. ליברמן לא יאפשר התבטאויות כמו של סגן הרמטכ"ל, אלוף יאיר גולן, שהשווה את התהליכים שעוברת החברה הישראלית לאלה שעברה גרמניה לפני עליית הנאצים.

"ומה רע בזה? לגולן היה צריך להראות את הדרך החוצה, כי ההתבטאות שלו הייתה לא נכונה ולא במקומה. לגנרל אמריקאי שהיה מתבטא כך היו מראים את הדלת עוד לפני שהיה מסיים לנאום. אפי איתם ויעקב עמידרור נאלצו לעזוב את הצבא בגלל התבטאויות פוליטיות, אבל כשממשלת ימין יוצאת נגד אמירה כזאת, זו סכנה לדמוקרטיה. יש כללים. אנשי צבא צריכים לעמוד בהם, ושר ביטחון לא יכול להגיד להם דברו איך שתרצו".

גולן כבר לא יהיה רמטכ"ל.

"אף פעם אי אפשר לדעת, אבל ברור שהוא עשה טעות גדולה, שלא מוכיחה עליו הרבה כאיש צבא. הוא היה צריך להפעיל שיקול דעת, ולא הפעיל. אז אולי הוא לוחם גדול, אבל בדרג שלו צריך גם לדעת להיות דיפלומט".

"כמעט כמו ג'וליה רוברטס"

ביטן דווקא יודע להתנהל בלוליינות דיפלומטית. למשל, כשאני שואלת אותו אם שרה נתניהו נתנה את אישורה למינויו לתפקיד ראש הקואליציה. "שרה לא משפיעה על המינויים שעושה ראש הממשלה", הוא פוסק נחרצות, "התדמית הזאת בכלל לא נכונה".

טאטיקה היועץ כמעט עוצר את נשימתו בצד, כשהוא קולט שיש גם שאלות המשך. יצא לך להיפגש עם שרה?, אני מקשה. "הרבה פעמים", משיב ביטן, "בפגישות של הסיעה בבית ראש הממשלה, ישבנו ודיברנו גם בחתונה של הבת של ישראל כץ. אז אנחנו מדברים. שרה מכירה אותי, אבל אני לא חושב שההשפעה שלה קריטית כמו שאומרים. דרך אגב, כל אישה משפיעה, אני מאמין שגם אשתו של הרצוג משוחחת איתו ומדברת איתו, ויכולה להיות לזה השפעה ויש לזה השפעה, אבל לבוא ולומר שהיא משפיעה על מינויים, זה פשוט לא נכון".

אולי זה עובד על דרך השלילה? נגיד, אם לא היית עושה עליה רושם טוב באותם מפגשים, אולי לא היית מתמנה לראשות הקואליציה.

"זה בכלל לא נכון", הוא צוחק, "יש דברים שאני לא יכול לספר, אבל זה פשוט לא נכון".

עכשיו סקרנת אותי.

"עזבי, אלו דברים שקרו בתחילת הקדנציה, אבל זה לא נכון במובהק".

אז תתייחס למה שאמור להתפרסם טרם ירידת המוסף לדפוס - דוח מבקר המדינה בעניין ביביטורס. ההנחה היא שזו אחת הסיבות שהביאו את נתניהו להרחיב את הקואליציה ולחזק את שלטונו.

"אין לזה קשר להרחבת הממשלה, לא בכל פעם שמבקר המדינה מוציא דוח, כולם צריכים לעמוד דום. הדוח ייצא ונתמודד. הדוחות האלה לא מערערים את היציבות של ראש הממשלה, אם כבר, הוא רק מקבל יותר מנדטים אחריהם".

מה כן גרם לו להאיץ את הרחבת הקואליציה עכשיו?

"הקלקולים בקואליציה. דווקא בליכוד קמו כל מיני קינים של סיעות עצמאיות שניהלו כל הזמן משא ומתן ואיומים מול משרד ראש הממשלה כדי שהצעות החוק והתקציבים שהם ביקשו, יעברו".

אתה מתכוון לחברי הכנסת דוד אמסלם ואברהם נגוסה, שנעדרו מהצבעות כדי לכפות על נתניהו את העלאת בני הפלשמורה, ולאורן חזן שעשה לכם כמה תרגילים?

"אני לא רוצה להיכנס לשמות, אבל כן, זה הזיק ליציבות השלטונית. עם כל הכבוד, אף אחד לא הכיר את דוד ביטן לפני שהוא נבחר לכנסת באמצעות הליכוד, וזה המצב גם אצל ח"כים אחרים, אז קצת ענווה. אנשים נבחרו בזכות הליכוד, והם צריכים להיות נאמנים לדרך של הליכוד. וכשהם לא עושים את זה, אז ח"כים אחרים מהליכוד רואים את זה, ושותפות אחרות בקואליציה רואות את זה ואומרות לעצמן שאם בליכוד נפלה שלהבת, גם הן יכולות. הבנו שאם אנחנו לא רוצים כאן בחירות בשנה הקרובה, צריך להרחיב את הקואליציה".

גם הבית היהודי לא עושה לכם חיים קלים.

"היחיד מהבית היהודי שיש איתו בעיות זה סמוטריץ', שלוחץ כל הזמן לקבל את העמדות שלו ואת החוקים שהוא מגיש, אבל מסתדרים גם איתו".

הוא הסמן הקיצוני שעושה לנפתלי בנט את העבודה.

"כן, זה בגיבוי שלהם. יש איתו המון בעיות, הוא הולך רחוק מדי. פתאום יוצא מהצבעה. בוועדת הכספים הוא הצביע פעם אחת נגד ויצר בעיה. עכשיו, עם תוספת חמשת הח"כים של ישראל ביתנו, אמור להיות לנו קצת יותר קל, למרות שעדיין כל ח"כ בקואליציה בא עם האגו האישי שלו והיוזמות שהוא רוצה לקדם, לכן תמיד תהיה לי עבודה".

המחנה הציוני על 24 חברי הכנסת שלו היה מוסיף לכם יותר יציבות.

"לא בדיוק. גם אם הרצוג היה מגיע, ובכלל לא בטוח שזה היה קורה, ידענו שהוא לא יגיע עם כל הסיעה, אלא עם קרוב לעשרה ח"כים, כך שהפער בין הסיעות לא גדול. וישראל ביתנו נותנת לנו יותר הומוגניות בהליכי החקיקה והחזון. אם המחנה הציוני היה נכנס, היו הרבה פיצוצים והרבה פישורים לעשות. גם מבחינה מדינית היה קשה מאוד, כי אין לנו פרטנר. והיינו צריכים ללכת על רפורמות חברתיות וכלכליות, שם יש לנו בסיס יותר רחב".

אבל העבודה הייתה יכולה להיות עלה תאנה מוצלח. הייתם מצטיירים כמתונים יותר בעיני העולם.

"זה נכון", עונה ביטן אינסטינקטיבית ומיד חוזר בו: "זאת אומרת, ברור שאיתם היינו מצטיירים אחרת בעולם, אבל אירופה כל-כך נגדנו, שאני לא בטוח שזה היה עוזר. ובכל מקרה, הם לא נכנסו בגלל הלחץ שהפעילו על בוז'י שלי יחימוביץ וח"כים נוספים. ראש הממשלה הלך לקראתו מעל ומעבר, אבל בוז'י התמהמה כי רצה לשפר את ההסכם כל פעם מחדש, בגלל הלחצים הפנים מפלגתיים. גם עכשיו ראש הממשלה נותן לו פתח להצטרף, כשהוא משאיר אצלו את תיקי החוץ, הכלכלה וכמובן את התקשורת".

כנראה שזה כבר לא יקרה. אגב, זה כל-כך מובן שהוא משאיר אצלו את התקשורת?

"זה לא שהוא רוצה לשלוט בתקשורת, הוא רק לא רוצה שיהיו עוד הצעות חוק פופוליסטיות כמו שקרה בעבר עם ישראל היום. מי שמנהל את המשרד הם הגורמים המקצועיים".

ברור. הרצוג צודק כשהוא אומר שיחימוביץ רצתה להתמנות כשרה בממשלת נתניהו?

"זה נכון, הוא לא משקר. היא הייתה מוכנה להיכנס בתנאים מסוימים. אני שומע אותה עכשיו מתלהמת על הרצוג שזרקו לו עצם והוא הולך על ארבע, כדי לדמות אותו לכלב, ולא מבין איך לא תוקפים אותה על סגנון הדיבור הזה. אם אני הייתי מדבר כך, כבר היו מבטלים אותי בתקשורת, אבל לשלי עושים הנחות".

צודק. היית חוטף יותר. מצד שני, גם מירי רגב לא מצטיינת בסגנון מעודן במיוחד.

"מירי היא פוליטיקאית מאוד מוכשרת. לפני שנבחרתי לח"כ, הייתי יועץ שלה לענייני תכנון ובנייה כשכיהנה כיו"ר ועדת הפנים של הכנסת".

ההחלטות שלה כשרת התרבות מאוד פופוליסטיות וקורצות בעיקר לקהל הבוחרים שלכם.

"ומה רע בזה? מה, היא צריכה להיות בדעות של איבגי? היא נבחרה כדי לכוון לאנשי השמאל? מה רע שגופים שמקבלים תקצוב מהמדינה יהיו נאמנים למדינה? מהרגע הראשון ירו בה חצים ולא נתנו לה צ'אנס, אז מי שמתחיל, שלא יבוא בטענות".

מי שמאזין לקולו העמוק והרדיופוני של ביטן חושב לרגע שמדובר בבנימין נתניהו. "אמרו לי את זה הרבה", הוא צוחק. "בעיקר הפקידות בבית המשפט, בתקופה שעבדתי כעורך דין". זה בטח עוזר לפעמים, לקצר הליכים בטלפון, אני אומרת לו. "לא, מה פתאום, חס וחלילה", הוא מבועת מהרעיון.

ביטן, שהחל את דרכו כעורך דין עצמאי ("תכתבי שסיימתי לימודי משפטים ב-1987, כשזה לא היה נפוץ כמו היום"), פעיל בליכוד שלושים שנים, 28 מתוכן כחבר מועצת עיריית ראשון לציון, 11 שנה גם כיהן כסגן ראש עיר. הוא התמודד על ראשות העיר, והפסיד, או כמו שביטן מגדיר את זה - "לא הסתייע".

"יש לי ניסיון פוליטי שמגשר על זה שאני רק שנה בכנסת", הוא אומר לכל מי שתוהה איך מח"כ אנונימי שזו לו הקדנציה הראשונה בכנסת, הוא התקדם לתפקיד כל-כך משמעותי. "ראו את זה עוד כשישבתי בראשות ועדת הכנסת, כשהצלחתי להגיע להסכמות מסובכות גם עם האופוזיציה. למשל, כשקבענו שהצעות אי אמון אפשר יהיה להגיש רק פעם בחודש ולא כל שבוע, ובתמורה יבוא כל שר כולל ראש הממשלה וישיב על שאלות במשך שעה".

עם הרצוג קל להגיע להסכמות בתקופה שהוא ממילא מנסה להיכנס לממשלה.

ביטן מחייך במה שנראה כמו הסכמה: "אבל אני הייתי מגיע להסכמות האלה עם מרב מיכאלי ועם הקבוצה של מרצ, שהם הרבה יותר קשים".

ובכל זאת, אתה נכנס עכשיו לנעליים גדולות. לפניך מילאו את התפקיד פוליטיקאים עם קילומטראז' ארוך-שנים בכנסת.

"אמרו לי את זה עכשיו, ואמרו לי את זה כשמוניתי ליו"ר הוועדה. היה לי על זה ויכוח גדול עם רזי ברקאי. הוא ממש גיחך על זה שאני הולך להיות יו"ר ועדת הכנסת, ללא ניסיון בכנסת. אמרתי לו, נדבר בעוד שנה, ותראה. ואני חושב שמן הראוי שהוא יתנצל היום. עשיתי הרבה מאוד רפורמות בשנה הזו. למשל, שפקיד ממשלתי שלא מגיע לדיון בכנסת או לא מיישם את החלטות הוועדה, יהיה חשוף לסנקציות, כולל פיטורים. ושח"כ בודד לא יוכל להצביע ולקבל החלטה פה אחד".

טאטיקה מתפרץ לשיחה כדי לספר ש"בדיוק אמרו עכשיו ברשת ב' ש'יו"ר הקואליציה הנכנס הוא אדם עם חושים מהנדירים בפוליטיקה, שידע כבר לפני שבועיים שיעלון ישלם מחיר וליברמן יהיה שר בממשלה'".

אתה באמת נראה כמו אחד ששולט היטב בנעשה מאחורי הקלעים. ועדיין, עם כאלה חושים, ועם כל-כך הרבה שנים של פעילות פוליטית, איך זה שהגעת לכנסת רק בגיל 55?

"כי צריך גם מזל. בבחירות 2013 הייתי מקום 22. ליברמן וביבי דפקו אותי, כי אחרי איחוד הרשימות, יצא שהוצבתי במקום 35, והרשימה קיבלה רק 31 מנדטים".

טאטיקה: "אל תכתבי את המשפט הזה 'ביבי וליברמן דפקו אותי', זה היה סתם בצחוק".

ברור שזה בהומור, וביטן נדחק אחורה בגלל איחוד הרשימות באותן בחירות.

"בהומור בסדר, אבל שזה לא יהיה כותרת".

סגור. ביטן, הציפייה היא שכמו יושבי ראש קואליציה אחרים, תהיה בהמשך שר?

"תראי, אני לא צעיר בפוליטיקה, אני הרבה שנים במערכת הפוליטית. כמובן שאני מצפה בקדנציה הבאה להתקדם. אני מביא איתי לא רק את ראשון לציון, אלא את כל הנושא המוניציפלי שאני עוזר לו מאוד מהכנסת. יש לי תמיכה של רוב הערים הגדולות ושל ראשי השלטון המקומי שמאוד תומכים בי. לא שכחתי מאיפה באתי, בואי נגיד ככה".
דוד ביטן יור הקאוליציה ליכוד

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}