כ"ה טבת התשפ"ה
25.01.2025

הרב אברהם יוסף הולך הביתה?

דיווח: הפרקליטות הציעה לרב אברהם יוסף, להתפטר מתפקידו כרבה של חולון, בתמורה לסגירת התיק נגדו

צילום: פלאש90
צילום: פלאש90

התיק הפלילי נגד הרב ייסגר בתמורה להתפטרות מתפקידו? רב העיר חולון הרב אברהם יוסף (65), בנו של הגר"ע יוסף זצ"ל, קיבל הצעה כזו לאחרונה מפרקליטות תל אביב, כך חושף יקי אדמקר בוואלה.

על פי ההסכם שהוצע, התיק הפלילי נגד הרב ייסגר באם יפרוש מתפקידו כרב העיר לאחר 17 שנים.

גורם המעורה בפרטים צוטט ב'וואלה' כאומר כי מדובר ברף נמוך מאד של עבירות שלא יובילו לעונש משמעותי. הגורם הוסיף: "הבקשה משמעותה סיום תפקיד שהוא למעשה מפעל חייו, כשלא דבק בו רבב".

מפרקליטות מחוז תל אביב נמסר ל'בחדרי חרדים' כי "החלטה בעניינו תתקבל בזמן הקרוב ביותר".

הרב אברהם יוסף (65) מכהן כרב העיר חולון מאז תשנ"ח ועד עתה.

בשנים תשס"ח ועד תשע"א, מונה כממלא מקום רב העיר אור יהודה וכאחראי הכשרות בה, בעקבות מותו של רב העיר המקומי. בד"צ בית יוסף הינו בד"צ פרטי, הרשום כחברה, ומצוי בבעלות משפחת הרב יוסף. בד"צ העדה החרדית ובד"צ הרב לנדאו מזוהים עם העדה האשכנזית, ומחירי הבשר בהכשרים אלה יקרים משמעותית ממחירי הבשר בהכשר בד"צ בית יוסף ובד"צים אחרים המזוהים עם העדה הספרדית. רוב ציבור צרכני הכשרות בחולון ובאור יהודה הינו ספרדי.

הרב חשוד, כי הפלה לרעה בד"צים אחרים אשר נתנו השגחה לעסקים לממכר בשר בעלי כשרות 'מהדרין' בחולון ובאור יהודה.

מחומר הראיות עולה, כי החל מתחילת כהונת הרב יוסף כרב העיר חולון הוא הנחה את הכפופים לו, בכתב ובעל פה, כי בעלי עסקים לממכר בשר בחולון, המבקשים לקבל תעודת כשרות 'מהדרין' מהרבנות, חייבים לעבוד עם אחד משלושה בד"צים בלבד - בית יוסף, העדה החרדית או הרב לנדאו.

כשמונה הרב יוסף כממלא מקום רב העיר אור יהודה, הוא מסר הנחייה זהה לכפופים לו.

משמעות הנחייתו של הרב הייתה חיובם של בעלי עסקים בתשלום לאחד הבד"צים הנ"ל, כתנאי לקבלת תעודת מהדרין מהרבנות, בעוד שקודם לכן לא הייתה כל הנחיה מגבילה כאמור, ובפועל פעלו בערים בד"צים נוספים. בהתאם להנחיה, ניתנה הודעה לבעלי עסקים בחולון ובאור יהודה כי עסק לממכר בשר אשר לא ימלא אחר ההנחיה, לא יקבל תעודת כשרות מסוג 'מהדרין' מהרבנות. הרב יוסף ידע כי בשל מאפייני ציבור צרכני הכשרות בחולון ובאור יהודה, שרובו ספרדי, ובשל הפער במחירי הבשר בין שלושת הבד"צים, יעדיפו בעלי העסקים את בד"צ בית יוסף, השייך למשפחתו.

כתוצאה מההנחיה, החלו בעלי העסקים, בלית ברירה, לשלם דווקא לבד"צ בית יוסף עבור תעודת הכשרות וההשגחה הנוספת. במעשיו, מנע הרב תחרות חופשית בעסקי הבשר בחולון ובאור יהודה, ובכך פגע פגיעה כלכלית בבעלי העסקים, וזאת כדי לקדם מבחינה עסקית את הבד"צ השייך למשפחתו.

בנוסף, במהלך כהונתו של הרב יוסף כרב העיר חולון, מונו שני מפקחים המועסקים ברבנות חולון וכפופים לו כמפקחי כשרות מטעם בד"צ בית יוסף, ועסקו בשני העיסוקים במקביל. המפקחים קיבלו שכר משני המקומות, הכל בידיעתו ובאישורו של הרב יוסף.

החקירה נפתחה במהלך ניסיונו של הרב להתמודד לראשות הרבנות הראשית. בעקבות החקירה הכריזה מפלגת ש"ס על אחיו, הרב יצחק יוסף, כמועמד מטעמה לתפקיד. בסופו של דבר האח אכן זכה בהתמודדות ומונה לרב הראשי לישראל ולראשון-לציון.

בי"ד אב תשע"ד, לאחר שהמשטרה המליצה להעמיד אותו לדין באשמת עבירות מרמה והפרת אמונים, הודיעה גם פרקליט המדינה כי הוא שוקל להעמיד אותו לדין, בכפוף לשימוע.

לאחר סיום חקירת המשטרה והמלצתה להעמידו לדין, פרקליטו, עו"ד נבות תל-צור, מסר בתגובה, כי "הרב יוסף כיבד את החקירה ודחה בתוקף את הטענות שהועלו בפניו. הרב פעל כדין, בתום-לב ובשקיפות, והוא סמוך ובטוח כי לכשיבחנו הדברים בפרקליטות, יובהר כי לא דבק רבב במעשיו".
אברהם יוסף בית יוסף כשרות מרמה חולון

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 20 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}