י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

בתוך יומיים: שני פעוטות בלעו סוללות

מגיפת סוללות או מה? בהפרש של יומיים, הגיעו בזה אחר שני פעוטות שבלעו סוללות, לבית החולים רמב"ם בחיפה

בתוך יומיים: שני פעוטות בלעו סוללות


רופאי רמב"ם כבר מורגלים בטיפול בילדים הבולעים עצמים זרים שונים ומשונים, אך השבוע הופתעו לגלות כי לחדר הטיפולים הגיעו, יום אחר יום, שני פעוטות, האחד בן שנה ושלושה חודשים והשנייה בת 11 חודש, שניהם מאזור הצפון, אחרי שבלעו סוללות בגדלים שונים.

לפני יומיים הובהל פעוט בן 15 חודשים אל מיון ביה"ח "רות" לילדים ברמב"ם, אחרי שהוריו דיווחו כי הוא בלע סוללה. מתוצאות בדיקות הדימות שנעשו בביה"ח עלה כי בשל גודלה של הסוללה, היא נתקעה בוושט הפעוט – מצב המעמיד אותו בסכנת חנק. בשל צורתה והחומר ממנו היא עשויה, הסוללה עלולה להחליק, וכך בזמן שהפעוט מתכונן להליך הוצאתה של הבטרייה מגופו, היא החליקה מן הוושט אל הקיבה. גודלה של הבטרייה לא הותיר ספק בקרב הצוות הרפואי כי הסיכוי לכך שהיא תצא מגופו של הפעוט באופן טבעי, נמוך מאוד, ולכן הוחלט לחזור לתוכנית המקורית של שליפתה מגופו של הפעוט, הפעם מקיבתו.

תחת טשטוש, הוציא צוות יחידת גסטרו ילדים את הסוללה בתהליך הנקרא גסטרוסקופיה. התהליך כולל את שליפת העצם הזר באמצעות סיב אופטי מונחה מצלמה זעירה. הטיפול הסתיים בהצלחה, והפעוט נותר להשגחה בביה"ח, ושוחרר אתמול לביתו.

יום קודם להגעתו של הפעוט, הגיעה אל מיון ביה"ח "רות" לילדים ברמב"ם פעוטה נוספת, בת 11 חודשים עם תלונה דומה. לדברי ההורים הפעוטה בלעה סוללה קטנה, ומהבדיקות שנעשו בביה"ח עלה כי הפעם העצם הזר הגיע ישירות אל קיבת הפעוטה. בהליך זהה שלפו הרופאים את הבטרייה מקיבתה של התינוקת בהצלחה.

פרופ' רון שאול, מנהל יחידת גסטרו ילדים ברמב"ם, מסביר כי בליעת בטריות טומנת בחובה סכנה כפולה: " מדובר בעצם זר שיכול לגרום לכמה בעיות", הוא אומר, "סוללה מכילה חומרים מסוכנים ובמקרה של בטרייה ישנה או פגומה, אלו יכולים לדלוף ולגרום לחור בוושט, כוויה מקומית בקיבה ונזקים מקומיים נוספים. מעבר לזה, בשל תכונותיה של הסוללה, היא עלולה להחליק במהלך הניסיון לשלוף אותה מגוף המטופלים ולהגיע למקומות מסוכנים יותר. לשם כך עשינו שימוש ברשת זעירה כדי לאחוז את הסוללות היטב ולמנוע את סכנת ההחלקה".

לדבריו של פרופ' שאול, בימי החופש הגדול ולקראת תקופת החגים, יש להשגיח בקפידה על הילדים המבלים זמן רב בבית: "תקופות שבהן הילדים נמצאים בבית מועדות ליותר תאונות ביתיות. הילדים הם סקרנים מטיבם ובוחנים כל מה שהם רואים. על ההורים לפקוח עיניים ולהשגיח על הילדים בקפדנות יתרה. המקרים הללו לא תמיד נגמרים טוב וחייהם ובריאותם של הילדים חשובה יותר מהכל".





בית חולים פעוטות פציעה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}