כ"ה טבת התשפ"ה
25.01.2025

גזענות? כ-40% סבורים: "שומר על איכות, רגשי נחיתות"

סקר מיוחד שנערך עבור 'בחדרי חרדים' מגלה: 17.7% משוכנעים שסינון תלמידים מעדות המזרח שומר על איכות המוסדות, 18.9% לא מבינים על איזו אפליה מדובר, 44.5% ישמחו אם גדולי ישראל יעסקו בנושא ו-14.1% רוצים פיקוח ממשלתי

צילום אילוסטרציה: יוסי זמיר
צילום אילוסטרציה: יוסי זמיר


סקר ייחודי שבוצע על ידי חברת הסקרים אמפיריה בניהולו של האסטרטג נתי גמליאל, המתמחה בסקרים במגזר החרדי, בקרב מדגם מייצג של 500 חרדים בתאריך 2.7.15, מעלה נתונים חדשים ומפתיעים אודות היחס במגזר החרדי לאפליה במוסדות חינוך.

מאגר הנסקרים נבדק היטב ואופיין לפי פרמטרים נוקשים, המגדירים את החברה החרדית. לצורך אפיון הנשאלים נבדקו ההגדרה העצמית של כל נשאל, השתייכות קהילתית, סגנון לבוש בשבת ובחול, מקום מגורים, ועוד מגוון פרמטרים המאפיינים את הזהות החרדית.

המשתתפים נשאלו האם מוסדות ליטאים צריכים להמשיך בשיטת הסינון הקיימת ולשמור אל אחוזים מסוימים בלבד מעדות המזרח?

17.7% השיבו "כן, זה שומר על איכות המוסדות" [כאשר האחוז גבוה במקצת בקרב הגברים ונמוך במעט אצל נשים], 18.9% לא הבינו מה הבעיה והשיבו "אין גזענות בכלל, זה הכל רגשי נחיתות". [גם כאן מדובר באחוז גבוה יותר אצל הגברים].

4.8% מהמשיבים הציעו פתרון ביניים ובחרו בתשובה "אפשר להעלות את אחוזי בני עדות המזרח ל50% בלבד". 14.1% דרשו "פיקוח ממשלתי, שיטת הסינון כיום היא אפליה גזענית" ואילו 44.5% טענו כי "הייתי שמח לו גדולי הדור היו מתערבים בעניין", כאשר בקרב הנשים האחוז גבוה אף יותר באופן משמעותי.

עו״ד יואב ללום מעמותת נוער כהלכה מסר בתגובה: "הנתונים מראים שנסיונות ההפחדה וההשתקה של העסקונה המושחתת לא עוזרים. האחוזים הקטנים של התומכים באפליה הינם מזעריים. ולמעלה מארבעים וארבעה אחוזים הוציאו כרטיס אדום למנהלי המוסדות וביקשו את התערבות גדולי ישראל בתופעות המכוערות הללו. אנו תקוה שקריאתם טיפול על אוזנם הקשובה של גדולי ישראל ולא תיחסם על ידי הגיחזים די בכל אתר ואתר..."
גזענות מוסדות חינוך אפליה גדולי ישראל

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 16 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}