הבנק ניסה לסחוט את בעל החוב, אך ספג מכה קשה
הרשמת מירלה אהרון ביננפלד אישרה הסדר חוב לחייב למרות התנגדות הנושה המרכזי (בנק) תוך הדגשת עקרון תום הלב ויתרונות ההסדר על פני הליך חדלות פירעון
- קובי ברקת
- כ"ג טבת התשפ"ה
בהחלטה מעוררת עניין, רשמת חדלות פירעון מלשכת ההוצאה לפועל בכפר סבא, מירלה אהרון ביננפלד, אישרה הסדר חוב לטובת חייב, אף על פי התנגדותו הנחרצת של הנושה המרכזי - בנק המייצג כמחצית מהחובות בתיק. מדובר בהחלטה תקדימית, המשלבת שיקולים של צדק, תום לב ויעילות משפטית.
החייב, בן 61, עצמאי בתחום השיפוצים ומתגורר עם בתו המאובחנת באוטיזם, ניסה לאורך זמן להגיע להסדר שימנע את כניסתו להליכי חדלות פירעון. בתחילה הציע לשלם 18,000 ש"ח בפריסה של 36 תשלומים, ובהמשך שיפר את הצעתו ל-75,000 ש"ח ב-50 תשלומים. אף שהנושה המרכזי התנגד להסדר וטען כי הליך חדלות פירעון יניב החזר גבוה יותר, הרשמת מצאה את התנגדותו חסרת בסיס וללא עמידה בעקרון תום הלב.
בהחלטתה פירטה הרשמת את יתרונות ההסדר על פני הליכי חדלות פירעון. בין היתר, צוינה הוודאות המשפטית שהסדר מעניק לצדדים, חיסכון משמעותי בעלויות הנלוות להליך חדלות פירעון, והימנעות מהגבלות משפטיות שיכולות לפגוע בחייב. בנוסף, הדגישה הרשמת את חשיבות השיקום הכלכלי של החייב, במיוחד לאור מצבו המשפחתי והכלכלי המורכב, הכולל דאגה לבתו בתפקוד נמוך והכנסות מוגבלות.
עוד הובהר בהחלטה, כי תום הלב מחייב לא רק את החייב אלא גם את הנושה, ושיקול דעתו של הנושה המרכזי הועמד למבחן. הרשמת הדגישה כי התנגדות בלתי סבירה ונעדרת הוכחות, כפי שנראה במקרה זה, עלולה להיחשב ניצול לרעה של ההליך המשפטי.
לסיום, הרשמת קבעה שהסדר החוב יאפשר לנושים לקבל סכום גבוה יותר מזה שיושג בצו לפתיחת הליך. בהתחשב בנסיבות האישיות של החייב, גילו, מצבו המשפחתי והמאמצים שהשקיע לשקם את מצבו, אושר ההסדר תוך הגבלת יציאתו מהארץ עד להשלמת פירעון החוב.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות