כ"א טבת התשפ"ה
21.01.2025
למדו לדבר בערבית

עדויות חדשות: "פחדנו פחד מוות בשלב המעבר מהידיים של המחבלים לצלב האדום"

ימית אשכנזי, אחותה של דורון שטיינברכר: "דורון מבקשת למסור - זה שאני חזרתי הביתה זה לא אומר שמי ששם לא צריך לחזור. תמשיכו להיאבק". טום דמארי אחיה של אמילי: "אמנם הסיוט שלנו הגיע לסופו, אבל יש עוד 94 חטופים ומשפחות שהסיוט שלהם עדיין נמשך"

עדויות חדשות: "פחדנו פחד מוות בשלב המעבר מהידיים של המחבלים לצלב האדום"
המסוק עם החטופות בדרך לבית החולים צילום: דובר צה"ל

עדויות השבות רומי, אמילי ודורון: החטופות הועברו ממקום למקום בזמן תקופת השבי, בין היתר שהו גם בתת קרקע ולא נחשפו לאור יום. בהמשך שהו גם בדירה בעיר עזה.

בחלק מהזמן הן נלקחו למתחם ההומניטרי. השבות ספרו שבזמן השבי, 471 יום, גם למדו לדבר בערבית. כך דיווח איתי בלומנטל דיווח בכאן 11.

העדויות, שאושרו לפרסום על ידי הצנזורה הצבאית, חושפות תמונה קשה של חיים בתת-הקרקע ללא אור השמש, מעברים בין מקומות מסתור וטיפול רפואי ללא הרדמה.

על פי העדויות שפורסמו בחדשות 12, הבנות שהוחזקו תחילה יחד, הופרדו בשלב מסוים. חלק מתקופת השבי הן שהו במתחמים הומניטריים שנועדו במקור לעקורים העזתים. לחלק מהחטופות סופקו התרופות להן נזקקו, אך חלקן כמעט ולא ראו אור יום והוחזקו רוב הזמן במתקנים תת-קרקעיים. במהלך השבי, הן בישלו ודאגו אחת לשנייה.

במהלך השבי, החטופות נחשפו לשידורי טלוויזיה ורדיו. דרך השידורים הן עקבו אחר המאבק של משפחותיהן למען שחרורן. "ראינו את המאבק שלכם, שמענו את המשפחות שלנו נלחמות", הן סיפרו. דרך השידורים הן גם נחשפו לזוועות הטבח שהתרחש ב-7 באוקטובר. "הבנו שהמשפחות שלנו שרדו, אבל גילינו שאיבדנו הרבה מאוד חברים וחברות", העידה אחת מהן.

בחדשות 12 דווח כי אחת העדויות המזעזעות במיוחד חשפה כי אחת החטופות נאלצה לעבור הליך רפואי ללא הרדמה. "לא חשבתי שאחזור, הייתי בטוחה שאמות בעזה", סיפרה אחת החטופות. הן סיפרו כי רק בבוקר השחרור התבשרו על כך שהן משתחררות. "לא האמנו כשסיפרו לנו שאנחנו עוד רגע מגיעות הביתה", הן אמרו.

רגעי האימה האחרונים התרחשו דווקא בעת המעבר לידי הצלב האדום. "פחדנו פחד מוות בשלב המעבר מהידיים של המחבלים לצלב האדום", הן סיפרו, והסבירו כי הפחד נבע הן מנוכחות המחבלים החמושים והן מההמון העזתי שהיה במקום.

מלבד הפציעה בידה של אמילי, בה איבדה שתי אצבעות במהלך טבח 7 באוקטובר, היא נפצעה גם ברגלה. רומי גונן, שהיא בעלת הכשרה כחובשת, סייעה וטיפלה בפציעותיה של אמילי במהלך השבי.

בתוך כך, קרוביהן של אמילי דמארי, דורון שטיינברכר ורומי גנון, שלוש הנשים ששוחררו משבי חמאס בעזה אחרי 471 ימים, מסרו הערב (שני) הצהרה ראשונה לתקשורת מבית החולים שיבא בתל השומר.

ימית אשכנזי, אחותה של דורון: "לפני 472 ימים קיבלנו את ההקלטה המצמררת של דורון. המילים האלו היו הכאב הענק שלנו והחרדה הבלתי פוסקת. הרגע הזה יישאר חקוק בליבנו לנצח, היום דורון איתנו בבית. אנחנו עדיין מעכלים, מנסים להתמודד. היא בטוב, היא חזקה ואמיצה, אך הדרך לשיקום עוד ארוכה. היא עטופה בחום ואהבה של משפחתה, חברותיה וכל עם ישראל".

אשכנזי אמרה עוד: "הקהילה שלנו, כפר עזה, החברה הישראלית כולה, הייתם שם לצידנו בכל צעד במסע הארוך הזה. אתם שנתתם לנו כוח ותקווה, הייתם חלק בלתי נפרד משובה הביתה. החיבוק שלכם חצה גבולות, המסע להחזיר את דורון הסתיים, אבל המסע לשיקומה רק מתחיל. אנו בעצמנו ניצלנו מהטבח ועוד לא התחלנו את מסע השיקום.

"רק עכשיו כשדורון פה נשקם גם את עצמנו, ואנו מבקשים לזכור ולהזכיר - המסע עוד לא נגמר, יש עוד רבים שמחכים לחזרה הביתה. אנחנו כאן נחושים להיות חלק מהמאבק הזה, זה צו מוסרי ומצפוני להחזיר את החיים לשיקום ואת החללים לקבורה. אנו מאמינים שאין דרך אחרת, אנחנו חייבים להיות בזה ביחד, ללא מעורבותו של טראמפ זה לא היה קורה. דורון מבקשת למסור 'זה שאני חזרתי הביתה, זה לא אומר שאלו עדיין שם לא צריכים כולם לחזור".

תום דמארי אחיה של אמילי: "אמנם הסיוט שלנו הגיע לסופו, אבל יש עוד 94 חטופים ומשפחות שהסיוט שלהם עדיין נמשך". תום, ביקש להודות לכוחות הביטחון ובכללם לפצועי המלחמה בנפש ובגוף ולמשפחות השכולות. "אנו מחבקים ואוהבים אתכם, אנו רוצים להודות לממשלת ישראל שהצביעה בעד ההסכם. אנו רוצים להודות לקדוש ברוך הוא ולברך סוף סוף שהחיינו וקיימנו והגענו לזמן הזה".

אמא של אמילי דמארי אמרה: "כמו שראיתם אתמול אמילי היא חזקה. אנחנו מודים לחיילים שנתנו את חייהם. אנחנו שמחים שרומי חטל"שית = חטופה לשעבר".

מנדי, אמה של אמילי, הוסיפה: "אני שמחה להגיד לכם שאמילי באנרגיה טובה בדרך לשיקום. היא חזקה ונחושה". גם האם הודתה לכוחות הביטחון, לנשיא היוצא של ארצות הברית ביידן ולנשיא החדש טראמפ, , לממשלת בריטניה, ולכל המתנדבים שסייעו בהחזרת בתה ולצוות הרפואי בבית החולים שמטפל בה.

"יש לי בקשה אחת מכם - תמשיכו להילחם על 94 החטופים שצריכים לבוא הביתה, יש יותר מדי משפחות שמחכות לאהובים שלהן", אמרה מנדי. "החטופים בעזה צריכים לקבל סיוע הומניטרי בזמן שמחכים לשחרורם. החטופים צריכים לקבל אוכל, שתייה ותרופות. תודה שוב על תמיכתכם".

עוד אמר: "נביא את החיים לשיקום ואת החללים לקבורה. אמילי שלנו, אנו גאים בך. את הכוונה למילה אומץ, ניצחת. עם ישראל חי".

מירב לשם-גונן, אימה של שורדת השבי רומי גונן: "למשפחות השכולות, אנחנו מצדיעים לכן ומקווים שנוכל לסייע ולחזק. תודה לכל עם ישראל. הדרך עוד ארוכה, הניצחון האמיתי הוא השבת כל החטופים. נבחרי הציבור - הרכבת יצאה מהתחנה ואנו מבקשים לוודא שהיא תגיע לתחנה האחרונה".

מירב לשם-גונן פנתה למשפחות הנרצחים מהרכב שבו נחטפה רומי, ואמרה: "גאיה חליפה ז"ל הייתה המלאך השומר של רומי. אופיר צרפתי ז"ל נחטף ונרצח, מילותיו האחרונות היו 'תצילי את עצמך'. בן שמעוני ז"ל, הנהג הגיבור שהציל 13 אנשים וקיבל אות גבורה מהנשיא. יהי זכרם ברוך".

 

עסקת חטופים מלחמת חרבות ברזל חמאס רומי גונן דורון שטיינברכר אמילי דמארי מירב לשם גונן

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}