ט"ז טבת התשפ"ה
16.01.2025
הרחפנים מגיעים

מירוץ נגד הזמן: הטכנולוגיה שתציל אותנו משריפות ענק

סטארט-אפים מפתחים כלים חדשים לכיבוי שריפות ענק עוד לפני שהן מתפשטות, אבל אתגרים רגולטוריים ולוגיסטיים מעכבים את פריסתם. האם הטכנולוגיה החדשה תדע להתמודד עם האיום הבוער?

מירוץ נגד הזמן: הטכנולוגיה שתציל אותנו משריפות ענק
אילוסטרציה. למצולם אין קשר לכתבה צילום: unsplash

שריפות ענק, גדולות וחזקות מאיימות לעיתים על אזורים שונים בעולם. אבל יזמים יצירתיים מנסים להקדים רפואה למכה ומפתחים טכנולוגיה חדשה שיכולה לשנות את כללי המשחק: רחפנים אוטונומיים, גדולים וחזקים, שנועדו לכבות שריפות – אפילו לפני שהן מתפרצות למימדים בלתי נשלטים, כך פורסם ב-NBC.

חברות סטארט-אפ רבות פועלות לפתח רחפנים מתקדמים, דומים יותר למטוסים מאשר לרחפנים הקטנים שאנחנו מכירים. המטרה? לכבות שריפות במהירות ובדיוק, לפני שהן מתפשטות וגורמות נזק עצום. המאמץ מקבל דחיפה נוספת לנוכח השריפות ההרסניות בלוס אנג'לס.

שריפת הענק בלוס אנג'לס צילום: רשתות חברתיות

אחת החברות המובילות בתחום היא Windracers מבריטניה, שהשתתפה בתחרות של XPRIZE (ארגון ללא מטרות רווח) עם רחפנים בעלי מוטות כנפיים גדולות. רחפנים אלה, שכבר שימשו באוקראינה להובלת מטען, יכולים לעבוד בלהקות ולזהות שריפות בשלב מוקדם, לפני שהן מתפשטות. הרחפנים יכולים להגיע לזירת האירוע תוך 10 דקות ולפעול לפני שהשריפה יוצאת משליטה. זמן תגובה מהיר זה הוא משמעותי, מכיוון שבשיטות הקיימות זמן התגובה יכול להגיע לשעות שעלולות להיות קריטיות.

רחפנים קטנים יותר כבר משמשים כיום במחלקות כיבוי אש ברחבי העולם, למשל בלוס אנג'לס ובניו יורק, לזיהוי מוקדי שריפות וניווט הכבאים בשטח. אבל הרחפנים החדשים הם כבר סיפור אחר לגמרי.

במקביל, חברות אחרות מפתחות טכנולוגיות אוטונומיות לכיבוי שריפות באמצעות מסוקים. הטכנולוגיה הזו מאפשרת למסוקים להתקרב ללהבות, לפעול בדיוק רב יותר ברוחות חזקות, ולטוס בלילה – פעולות מסוכנות מאוד לבני אדם. היתרון הגדול הוא שהסיכון יהיה רק לציוד ולא לאנשים.

ההרס הרב בלוס אנג'לס צילום: רשתות חברתיות

ב-NBC מציינים כי למרות האופטימיות, ישנם אתגרים רבים. הטכנולוגיה עדיין נמצאת בשלבי פיתוח, ויש צורך להתגבר על מכשולים רגולטוריים ולוגיסטיים. אינטגרציה של רחפנים לפעולות כיבוי אש אינה פשוטה, והם עלולים להקשות על הכבאים בשטח. קואורדינציה בין רחפנים למטוסים מאוישים היא קריטית, ודורשת משאבים רבים.

ה-FAA (מינהל התעופה הפדרלי בארה"ב) מפקח על כל דבר שנכנס למרחב האווירי של ארה"ב, כולל רחפנים. הסוכנות עובדת על תהליך אישור מהיר יותר עבור גופי חירום, אך בטיחות היא תמיד בראש סדר העדיפויות.

למרות האתגרים, היזמים אופטימיים. הם מאמינים שרחפנים אוטונומיים יהיו חלק בלתי נפרד ממלחמתנו בשריפות ענק בעתיד.

לוס אנג'לס רחפנים שריפות

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}