מהעיירה לירושלים: יציקת היסודות לבית המדרש ע"ש המהריא"ץ
מעמד יציקת היסודות לבית המדרש מארגרעטען - ע"ש הגה"ק המהריא"ץ זי"ע שיוקם בשכונת מנחת יצחק בירושלים נערך ביום ההילולא לשמחת המוני נכדי ואוהדי בית מארגרעטען. סיקור וגלריה
- משה ויסברג
- ט"ז טבת התשפ"ה
ביומא דהילולא של המהריא"ץ זי"ע אב"ד מארגרעטען - כ"ח בכסליו - נחגג המעמד הגדול של יציקת היסודות לבית המדרש החדש "מארגרעטען", אשר ייבנה ברוב פאר והדר במרכז עיר הקודש והמקדש, על שמו ולזכרו של האי גאון וצדיק, ומופת דורו המהריא"ץ זי"ע.
ההכנות החלו כשבועיים קודם לכן. ביומא דהילולא של המהרש"ז זי"ע אב"ד מארגרעטען י"ד בכסליו - יצאה משלחת לעיר מארגרעטען שברומניה, כדי לפקוד את ציוני-קדשם של רבותינו המהריא"ץ ובנו המהרש"ז זי"ע, להזמינם למעמד הגדול אשר יתקיים בימי החנוכה המאירים הבעל"ט. וביום כ"ח כסליו נחגג המעמד רב-הרושם, על פני מתחם בית-המדרש אשר יוקם בהדרו בשכונת 'מנחת יצחק' לשמחת המוני נכדי ואוהדי בית מארגרעטען.
את המעמד פיארו: האדמו"ר מקאמארנא מבית-שמש, האדמו"ר משבט הלוי, האדמו"ר מזוטשקא, האדמו"ר מזוועהיל, הרה"ג ר' שלום רוקח - בשליחות זקנו האדמו"ר מבעלזא, הרה"ג ר' מאיר ברזובסקי בן האדמו"ר מסלונים, נכד המהריא"ץ -הגה"צ ר' חיים אריה שפיץ, ראש ישיבת ווילרייק אנטוורפן, ובן אדמו"ר מביסטריצא, הגה"צ ר' שמאי קהת הכהן גראס חבר בד"צ מחזיקי הדת, הגה"ח ר' פינחס פרידמן - ראש ישיבת המקובלים מבקשי השם, הגה"ח ר' מנשה ישראל רייזמן, ועוד.
הגה"צ ר' שמאי גראס הפליג בשבח בניית בית לתורה ולתפילה לזכר אדם גדול כזה, אשר זכה ללמוד 'תורה לשמה' (כעדות הרה"ק מצאנז זי"ע עליו), וביטא שבח יוזמתו הברוכה של נכד רבינו, מקים ביהמ"ד, הרב מרדכי בריסק, המנציח זכר אבותיו בההדרת תורתם ובבניית בית על-שמם.
להפתעת הנוכחים הביא קש אשר כ"ק מרן מהר"א מבעלזא זי"ע עמד עליו ביום הקדוש – הידוע בסגולתו, ובידיו הקדושות נטל ממנו מלא חפניו, ונתנו במתנה לזקנו החסיד הנודע ר' חיים נטע כ"ץ ז"ל, מחמת רגש הכרת הטוב שהיה לו כלפיו, ועתה, מחמת הכרת הטוב שיש לו לרבי מרדכי שליט"א, הרי הוא נותנו לו כדי להטמינו בתוך יסודות הבית הקדוש העומד להבנות ברוב הדר.
נכד המהריא"ץ, ראש ישיבת ווילרייק, לא כלא את התרגשותו מכך שההשגחה העליונה זיכתה אותו ליטול חלק במעמד נשגב זה בשעות האחרונות לפני טיסתו בחזרה לחו"ל. הוא העיר כי על הלכה צריכים להתנות תנאי שיוכלו להשתמש בבית-הכנסת גם לשאר עניני הציבור חוץ מתורה ותפילה, אולם, השם "מארגרעטען" טומן בקרבו תורה ותפילה וחסד וחסידות ועשייה לזולת מקשה אחת...
כן הביא בשם הרבי בעל ה"דברי יואל" כי הדבוק באבותיו בקשר איתן, הרי דביקות זו היא שמירה עבורו ועבור משפחתו מכל מיני נסיונות ופיתויי היצר, ולכן אמר לבן ליעקב: "ועתה הלוך הלכת כי נכסוף נכספת לבית אביך", ואם אתה מקושר לאבותיך, הרי בהכרח שאתה משומר מנסיונות, ואם כן, "למה גנבת את אלהי", איך יתכן שנפלת בנסיון קשה זה?!
גלל כן, מוטלת חובת הכרת-טובה מצד כל בני משפחת "מארגרעטען" לבונה הבית - אשר יעמוד בראש בית קדוש זה - ש"ב רבי מרדכי שליט"א, "אשר בזכותו כולנו זוכים להתקשר עם אבותינו בקשר אמיץ, ובזכות ההתקשרות אנו שמורים בשמירה עילאה מכל פגע רע".
האדמו"ר משבט הלוי (חתן הגה"צ אב"ד ראחוב זצ"ל - נכד המהריא"ץ) העלה על נס את זכרו קדוש של בעל ההילולא, שר ההוראה בדורו, וגילה מתורת הרה"ק מהר"י מבעלזא זי"ע ועוד צדיקים, שלאמיתו של דבר, כבר מתקיים עכשיו בגבהי מרומים 'חנוכת הבית' לבית-מדרש קדוש זה, ובעז"ה בקרוב ייחנך בית-המדרש החדש כאן למטה - כנגד הבית-מדרש שכבר נחנך למעלה.
הרבי האציל ברכה מעומק הלב על ראש עמיתו מזכה הרבים רבי מרדכי שליט"א, שיזכה בקרוב לברך על המוגמר, ולנווט את בית-המדרש החדש בחכמה ובתבונה וביד רמה, וזכות אבותיו מסייעתו וצדקתו עומדת לעד.
בקשב רב נשמעו דברי-ברכה מפי האדמו"ר מזוטשקא, אשר ציין כי הקמת בית-מדרש יש בה סגולה מיוחדת להאיר הארה רבתית לכל בתי בני-המשפחה, וכפי שאנו רואים בימי החנוכה, שבתחלה מדליקים בבתי מדרשות, ואחר כך מדליקים בבית, כי האור של בית-המדרש יש בו כח השפעה להאיר לתוך בתי ישראל בהארה גדולה ומופלאה.
והנה כי כן, אור הבית הקדוש אשר ייבנה באתרא קדישא הדין, בוודאי ימשיך וישפיע אור גדול על בתי כל בני וידידי משפחת המלוכה, החוסים תחת אדרתו של רבינו המהריא"ץ זי"ע.
דבר ההילולא נשא 'שכן טוב' של בית-המדרש, המג"ש המפורסם הגה"ח ר' מנשה ישראל רייזמן, אשר הפליג בסיפורים ועובדות על רבינו בעל ההילולא זי"ע, אשר זכה להערצה יתירה אצל מורו ורבו מרן הגה"ק ה"חתם סופר" זי"ע.
כן האריך בשבח המגיע לכתבים של רבינו זי"ע, אשר העולם כולו נתמלא אורה, כאשר בהשגחה שמימית פלאית זכה רבי מרדכי בדרך-על-טבעית לגלות כתבי-קודש שלא היו בנמצא, ולהוציאם לאור עולם, היפך ממזימת היוונים "להשכיחם תורתך"...
רבי מנשה ישראל ביטא בדברים את החשיבות הגדולה של הקמת בית-מדרש על שמו של רבינו, כי בכך מצהירים ואומרים לו: "ב"ה, זכינו להקים דור בדרך הסלולה, ואיננו בושים מלהקים בית לכבודך, ובבואך הנה יהיה לך נחת רוח מצאצאיך ההולכים בדרכך ונוחלים את מורשתך הטהורה".
לאחר מכן כובדהרה"ג ר' שלום רוקח, להשמיע את ברכת-הקודש בשליחות-קדשו של סבו האדמו"ר מבעלזא.
ברכת-הקודש היתה, שיהא הבית פינת-יקרת לתורה וליראת שמים ולחסידות, ושיזכה בונה הבית לרוב הצלחה וסייעתא דשמיא בכל צעד ושעל בגשמיות וברוחניות, ובזכות גילוי אור הבית הגדול הזה יוחש גילוי ה'אור חדש על ציון תאיר' בקרוב בימינו, אמן.
המשא המרכזי נשמע מפי נכד רבינו, בנש"ק הרה"ג רבי מרדכי בריסק, שיעמוד בראש ביהמ"ד, אשר בהתרגשות כבירה גולל בפני הציבור את המשימה אשר לקח על עצמו להנציח את זכר זקניו הקדושים, ובראשם רבינו זי"ע, בההדרת הספרים ובהקמת בית גדול לשמו ולזכרו, וציין את הסייעתא דשמיא והכוונה ממרומים בכל צעד ושעל. ובעת הזאת אשר הרחוב מציע את ה'גשעמאק' המדומה שלו באופן ססגוני כ"כ, כמה נאה וכמה הולם להקים בית גדול לתורה ולתפילה, לעבוד בו את הקב"ה מתוך געשמאק אמיתי, ואין לך נחת רוח גדול מזה לרבינו זי"ע.
רבי מרדכי הפטיר בהתרגשות עילאית, שבהגיע עת יקיצו שוכני עפר, יבוא רבינו לבית-מדרשו בשמחה רבה, ומשם יילך בראש המחנה לקראת משיח צדקנו. אמן.
כהקדמה ל'יציקת היסודות' כובד האדמו"ר מקאמארנא לומר לפני התיבה פרק ק"ל בתהלים, פסוק בפסוק, לתפילה עבור הכלל והפרט, ועבור הצלחת הבנייה ללא מכשול.
תיכף לאחר מכן הוזמנו הרבנים ליצוק את יסוד ארון הקודש. ראשון התכבד האדמו"ר מזוועהיל ואחריו שאר האדמו"ירים והרבנים, וכן נכדי רבינו זי"ע ויוצאי ואוהדי מארגרעטען - אשר הזילו דמעות התרגשות בהחזרת העטרה ליושנה.
המעמד רב- הרושם הסתיים עם תפלת מנחה רבתית כאשר לפני התיבה ניגש נכדו בן אחר בן הרב שמואל יעקב וויינבערגער שליט”א
ביום ההילולא התקיימו סעודות-הילולא על ידי נכדי וידידי בית מארגרעטען ברחבי העולם ובמהלכם הצטרפו למעמד הגדול בשידור חי, בערגה ובתפילה לבניית הבית בלי מכשול, בתקוה שיזכו כולם לעלות בקרוב לציון ברינה.
כמו"כ הגיעה הידיעה המשמחת, כי החלו ההכנות לרכישת והכשרת קרקע לבניית בנין "הכנסת אורחים" מפואר בעיר מארגרעטען עבור ההמונים הבאים להשתטח על ציוני קדשם של רבותינו הקדושים זי"ע במשך השנה, והתקווה היא, שבזכות רבותינו הקדושים יזכו להחיש את מלאכת הבנייה, ולהביאה בקרוב לידי גמר, לתועלת המוני נכדי ואוהבי בית מארגרעטען על פני תבל.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות