העולם מגיב להסכם: "ישראל וחמאס הגיעו להסכם הפסקת אש"
רשת BBC "ישראל וחמאס מגיעים לעסקת הפסקת האש ושחרור בני ערובה בעזה". רשת CNN: "ישראל וחמאס סיכמו על הפסקת האש ולעסקת בני ערובה בעזה". מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש האנטישמי בירך על הסכם הפסקת האש
- יענקי פרבר
- ט"ו טבת התשפ"ה
- 4 תגובות
כלי תקשורת רבים ברחבי העולם דיווחו על ההסכם שהושג בין ישראל לחמאס בתיווך קטאר, והכריזו כי ההסכם כולל הפסקת אש ושחרור בני ערובה. ההסכם אמור להיכנס לתוקפו ביום ראשון, ה-19 בינואר, והוא מסיים תקופה ממושכת של יותר מ-15 חודשי לחימה בין הצדדים.
בכותרת הראשית של רשת BBC הבריטית, המזוהה לעיתים קרובות בתמיכתה לצד הפלסטיני, נכתב: "ישראל וחמאס הגיעו להסכם הפסקת אש". עוד צוין כי ההסכם יוביל לסיומה של מלחמה הרסנית שגרמה לנפגעים רבים ולנזק עצום.
רשת CNN פרסמה כי "ישראל וחמאס סיכמו על הפסקת האש ולעסקת בני ערובה בעזה". בנוסף, הדגישה CNN את דברי מנהיג האופוזיציה בישראל, יאיר לפיד, שפרסם סרטון שבו בירך על ההסכם והודה לאמריקאים, לקטארים ולמצרים על מאמצי התיווך שלהם, אך בחר שלא להזכיר את ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, בין המברכים.
רשת NBC הדגישה כי "הפסקת האש בין ישראל לחמאס אמורה להביא לשחרור עשרות בני ערובה". ההסכם זכה לתיאורים כצעד משמעותי לאחר תקופה ארוכה של עימותים שהותירו הרס וחורבן.
גם ברשת CBS נכתב: "ישראל וחמאס הגיעו להסכם הפסקת אש ושחרור בני ערובה". הדיווח התייחס להפסקת לחימה ממושכת בעזה, שלדברי הרשת הובילה לאבידות כבדות ונזק אזורי רחב היקף.
בוושינגטון פוסט ציינו כי "חמאס וישראל הגיעו להסכם הפסקת אש ושחרור בני ערובה לאחר יותר מ-15 חודשים של שפיכות דמים בעזה". הדיווח הדגיש את התפקיד החשוב שמילאו המתווכים קטאר, מצרים וארה"ב בקידום ההסכם.
בגארדיאן הבריטי, המזוהה לעיתים עם עמדות פרו-פלסטיניות, פורסם כי "הפלסטינים מביעים שמחה על הסכם הפסקת האש בין ישראל לחמאס". העיתון התמקד בהבעת ההקלה שהביאה הידיעה לתושבי האזור.
הניו יורק טיימס דיווח כי "ישראל וחמאס מגיעים להפסקת אש" וציין כי ראש ממשלת קטאר, שהיה מתווך מרכזי, מסר שההסכם ייכנס לתוקף ביום ראשון הקרוב. הנשיא ג'ו ביידן הדגיש את חשיבות ההסכם וציין כי הוא צפוי להימשך 42 ימים, אך הוסיף כי הקבינט הישראלי עדיין צריך לאשר את העסקה וכי ישנם פרטים שנותרו לא פתורים.
מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, בירך גם הוא על ההסכם ושיבח את המתווכים קטאר, מצרים וארה"ב על "מאמציהם המסורים בתיווך העסקה". גוטרש קרא לכל הצדדים לעמוד בהתחייבויותיהם וליישם את ההסכם במלואו, וציין כי האו"ם מוכן לתמוך במימוש ההסכם ובמעקב אחר יישומו.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות