סקר: מיליארדים ברחבי העולם מחזיקים בעמדות אנטישמיות
סקר עולמי מקיף שערכה הליגה נגד השמצה מגלה: 46% מהאוכלוסייה הבוגרת בעולם מחזיקה בעמדות אנטישמיות משמעותיות. הסקר מוכיח כי עמדות אנטי-יהודיות הגיעו לשיא עולמי חסר תקדים, ומדגיש תחומים שבהם נדרשות ממשלות לפעול כדי להתמודד עם תופעת השנאה האנטישמית.
- יענקי פרבר
- י"ד טבת התשפ"ה
- 11 תגובות
כמעט מחצית מאוכלוסיית העולם מחזיקה בשיעורים מוגברים של עמדות אנטישמיות, כך עולה מסקר Global 100 האחרון שערכה הליגה נגד השמצה (ADL) בשיתוף חברת המחקר Ipsos ושותפי מחקר נוספים.
על פי ממצאי הסקר, 46% מהאוכלוסיה הבוגרת בעולם – המהווה כ-2.2 מיליארד בני אדם – מחזיקה בעמדות אנטישמיות מושרשות. נתון זה גבוה ביותר מפי שניים לעומת תוצאות הסקר העולמי הראשון שערכה הליגה לפני עשור. זהו השיעור הגבוה ביותר שתועד מאז החלה הליגה נגד השמצה לעקוב אחר מגמות אלו ברחבי עולם.
סקר Global 100, שהושק לראשונה בשנת 2014, נחשב למחקר המקיף ביותר על עמדות אנטישמיות בעולם. במסגרת הסקר הנוכחי נדגמו מעל 58,000 מבוגרים מ-103 מדינות ואזורים, המייצגים 94% מהאוכלוסיה הבוגרת בעולם.
הסקר מצא כי 20% מהנשאלים ברחבי העולם לא שמעו על השואה. פחות ממחצית (48%) מכירים באמיתות ההיסטורית של השואה, אך שיעור זה יורד ל-39% בלבד בקרב בני 18 עד 34, נתון המדגיש מגמה דמוגרפית מדאיגה. כמו כן, צעירים מתחת לגיל 35 מחזיקים בשיעורים גבוהים יותר של עמדות אנטישמיות (50%), פער של 13 אחוזים בהשוואה לבוגרים מעל גיל 50.
למרות הממצאים המדאיגים על עמדות אנטישמיות ורמת המודעות לשואה, נתוני סקר Global 100 מצביעים גם על תחומים שבהם ניתן לפעול לשינוי המגמה. ממשלות בכל רחבי העולם יכולות להסתמך על תמיכתו של רוב מעודד (57%) מהנשאלים, שמכירים בכך ששנאה כלפי יהודים היא בעיה חמורה בקנה מידה גלובלי. מגמה זו ניכרת גם בקרב רוב הנשאלים בכל שבעת האזורים הגיאוגרפיים, קבוצות הגיל, רמות ההשכלה והנטיות הפוליטיות שנבדקו.
"האנטישמיות נמצאת במצב חירום עולמי, במיוחד בעולם שלאחר ה-7 באוקטובר. אנו רואים ביטויים לכך מהמזרח התיכון עד אסיה, מאירופה ועד צפון ודרום אמריקה", אמר ג'ונתן גרינבלט, המנכ"ל העולמי של הליגה נגד השמצה. "עמדות שליליות כלפי יהודים הן רכיב מרכזי שמשמש אותנו למדידת רמות האנטישמיות הכוללות במדינות שונות, והממצאים שלנו מעוררים דאגה עמוקה. ברור כי יש צורך דחוף בהתערבות ממשלתית מחודשת, בהגברת החינוך, באמצעי הגנה נוספים ברשתות החברתיות ואמצעי בטחון חדשים למניעת פשעי שנאה אנטישמיים. המאבק הזה דורש גישה משולבת של כלל הגורמים בחברה - ממשלות, ארגוניחברה אזרחית והאזרחים עצמם – והזמן לפעול הוא עכשיו".
מדד סקר Global 100 משקף את אחוז הנשאלים שענו "נכון בהחלט" או "כנראה נכון" לשישה או יותר מתוך 11 סטריאוטיפים שליליים על יהודים שנבדקו. שלושה רבעים (76%) מהנשאלים במזרח התיכון ובצפון אפריקה מאמינים שרוב 11 הסטריאוטיפים נכונים.
כ-50% מהנשאלים באסיה (51%), מזרח אירופה (49%) ואפריקה שמדרום למדבר סהרה (45%) מחזיקים בעמדות אנטישמיות בשיעורים גבוהים. באמריקה הצפונית והדרומית (24%), מערב אירופה (17%) ואוקיאניה (20%) נרשמו רמות נמוכות יחסית של עמדות אנטישמיות, ועדיין, אחד מכל חמישה מבוגרים באזורים אלו מחזיק בעמדות מסוג זה.
על פי הסקר, המדינות והאזורים עם הציונים הגבוהים ביותר כוללים את הגדה המערבית ועזה (97%), כוויית (97%) ואינדונזיה (96%), בעוד שהמדינות שקיבלו את הציונים הנמוכים ביותר הן שוודיה (5%), נורווגיה (8%), קנדה (8%) והולנד (8%).
"סטריאוטיפים ואמונות אנטישמיים הופכים, למרבה הדאגה, לנורמה בחברות רבות ברחבי העולם. מגמה מסוכנת זו אינה רק בבחינת איום על הקהילות היהודיות – היא נורה אדומה עבור כולנו. אפילו במדינות שבהן רמות העמדות האנטישמיות הן הנמוכות ביותר בעולם, אנו עדים למספר רב של אירועים אנטישמיים שמבוצעים על ידי מיעוט קטן, קולני ואלים שהולך וצובר ביטחון. זהו תמרור אזהרה המחייב שיתוף פעולה רחב היקף, ואנו מחויבים להמשיך ולפעול עם שותפינו ברחבי העולם כדי להתמודד עם האנטישמיות המושרשת הזו ולצמצם אותה", אמרה מרינה רוזנברג, סגנית נשיא בכירה לעניינים בינלאומיים בליגה נגד השמצה.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 11 תגובות