ט' טבת התשפ"ה
09.01.2025
במהלך אימון שייט

ערנות הילדים הצילה חיי דג נדיר

ילדים הצילו את חייו של דג צפרדע נדיר. במהלך אימון שייט, הבחינו הילדים בדג גדול צף במצוקה על פני המים והזעיקו את המאמן. הדג, פתיונאי קומרסון, הועבר לטיפול דחוף על ידי פקח רשות הטבע והגנים. לאחר סדרת טיפולים שוחרר הדג חזרה לטבע בשמורת האלמוגים • צפו

ערנות הילדים הצילה חיי דג נדיר
שחרור הדג למים צילום: עומרי עומסי, רט"ג

בזכות ילדים ניצלו חייו של דג צפרדע, הילדים הבחינו בדג גדול צף על פני המים. המאמן הזעיק פקח של רשות הטבע והגנים, שהעביר את הדג לטיפול. לאחר שחרור מבוקר והתאוששות של כמה ימים - הוא שוחרר בחזרה לטבע

שחרור הדג לטבע צילום: עומרי עומסי, רט"ג

"יצאנו לאימון שייט עם קבוצת ״הדגם אחיד״, ביום שמשי ונעים", מספר יריב יפת מאמן השייט. "לפתע שני ילדים קראו לי, כשראו דג גדול צף על פני המים. זה היה פתיונאי גדול מנופח צף על גבו. שמנו אותו במיכל מים קטן והעברנו אותו לעומרי עומסי, פקח ים ברשות הטבע והגנים, לטיפול. אני שמח, שאנחנו מגדלים שומרי ים אמיתיים במועדון השייט של אילת. עירנותם נתנה לדג סיכוי להבריא".

עומרי עומסי מוסיף, כי "הפתיונאי הגיע במצוקה קשה עם פגיעות של הפחתת לחץ המוכרת כפגיעת דיג. הבנתי שהזמן קריטי ולכן הענקתי לו טיפול ראשוני שכלל ניקוז אוויר חלקי כפעולה מצילת חיים. אני פוגש בעלי חיים רבים במצוקה, והפעם לא האמנתי שנצליח להציל אותו".

עומרי עומסי, רט"גהדג לאחר שחרורו לטבעצילום: עומרי עומסי, רט"ג

צוות פארק המצפה התת ימי באילת חברו לעומסי ואספו את הדג להמשך טיפול. אביב לוי, המנהל המדעי של המצפה התת ימי מספר: "הפתיונאי סבל מהתנפחות חריגה של שלפוחית הציפה. זה יכול לקרות עקב עלייה מהירה מהעומק, דבר שלא קורה בדרך כלל, ולכן אנחנו חושדים, שמדובר בפגיעה עקב דייג. הוא עבר אצלנו טיפול לשחרור מבוקר של האוויר הכלוא ודיקור, וכעבור מספר ימים של התאוששות ומעקב, היה מוכן לשוב לטבע. לשמחתנו הרבה שחררנו אותו בשמורת האלמוגים למרגלות המצפה, ובהתרגשות גדולה ראינו מייד, שהוא חזר לשחות".

ברשות הטבע והגנים מוסיפים, כי דג הפיתיונאי קומרסון, המכונה גם דג צפרדע ענק, הנו דג מוגן שנפוץ במים טרופיים וסובטרופיים באינדו-פסיפיק. אורכו יכול להגיע עד 38 ס"מ והוא משנה את צבעו כדי להיטמע בסביבתו. דג זה הוא טורף ממארב המשתמש בקוץ גב מותאם כפיתיון ללכידת טרף. הוא חי בשוניות ולגונות עד לעומק של 70 מטרים, לעיתים קרובות בסמוך לספוגים ומבנים תת-מימיים. ניתן לראות מדי יום האכלה מודרכת גם של פתיונאים, שאינם ארסיים לבני אדם, במצפה התת ימי.

עומרי עומסי, רט"גהדג לאחר שחרורו לטבעצילום: עומרי עומסי, רט"ג

אילת רשות הטבע והגנים

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}