י' טבת התשפ"ה
10.01.2025
פרשת המסמכים

החמרה במצבו: איש המילואים הועבר לתא בהשגחה

א' הועבר לתא מיוחד תחת השגחה רציפה. במקביל, עורכי דינו דורשים לפרסם את שמו. אשתו הגיעה היום לכנסת והתחננה בפני הח"כים: "תצילו לנו את הבית, אין לנו כבר למי לפנות"

החמרה במצבו: איש המילואים הועבר לתא בהשגחה
אילוסטרציה צילום: unsplash

החמרה במצבו של איש המילואים הנאשם בהעברת המסמכים המסווגים לאלי פלדשטיין: א' הועבר לתא מיוחד תחת השגחה רציפה 24 שעות ביממה. במקביל, עורכי דינו דורשים מבית המשפט להסיר את צו איסור הפרסום על שמו.

בבקשתם, כתבו עורכי הדין אורי קורב וסיוון רוסו, כי "חשיפת זהותו מהווה זכות אלמנטרית במאבקו על חפותו, להתמודד עם ההליך המשפטי כששמו גלוי וזהותו המלאה ידועה. הסתרת זהותו משמשת ככלי להשחרתו בדיון הציבורי סביב הפרשה".

כזכור, שופט העליון אלכס שטיין שהחליט לאחרונה להותיר את א' במעצר עד תום ההליכים, נימק כי החשש הוא שאיש המילואים יעביר מידע מסווג נוסף אליו נחשף במסגרת תפקידו. שטיין כתב כי הגיע למסקנה שא' רואה את עצמו כ"קבלן עצמאי" של חיל המודיעין, שבשעת הצורך רשאי ליטול לידיו את המושכות ולהקים ערוצי תקשורת ישירים עם גורמים ממשלתיים, תוך ביטול מוחלט של שרשרת הפיקוד הצה"לית ונהלי ביטחון המידע.

אשתו של הנגד (איש המילואים), אביטל הופיעה היום בפני ועדת חוץ וביטחון שדנה בהצעת החוק שתאפשר לכל חייל למסור מידע מסווג ישירות לראש הממשלה ושר הביטחון ואמרה: "באתי להעביר את הקול של בעלי שלא יכול להישמע. הפעולה שהוא עשה הייתה נטו לטובת מדינת ישראל ואין על זה שום ויכוח. זה אדם שומר חוק שהחטופים לנגד עיניו. זה אדם שיש לו אחריות ציבורית. הוא עשה טעות בצינור אבל מכאן ועד למסכת הקשה שאנחנו עוברים, הוא בתנאים מאוד קשים. מחבלים צועקים לו בכלא שהמדינה בגדה בו".

אשתו של איש המילואים צילום: דוברות הכנסת

עוד אמרה אשת הנגד: "אני פונה לכל חברי הכנסת, אנחנו לא אנשים פוליטיים, הוא רחוק מיזה, זה לא עניין של פוליטיקה אלא של זכויות אדם. אנחנו רק רוצים שיהיה בבית וינהל את המשפט בצורה נורמטיבית. איך קורה שאדם שתרם את הנשמה שלו במשך עשר שנים חווה כזו התעמרות? אני פונה לחברי הכנסת מימין ומשמאל, בבקשה תצילו לנו את הבית, אין לנו כבר למי לפנות".

בדיון אמר ח"כ חנוך מילביצקי מהליכוד, אחד מיוזמי החוק, שחלק ממטרת ההצעה היא לשחרר את איש המילואים ממעצר ואף מהאישום הפלילי. 

בתוך כך, גם נשיא המדינה יצחק הרצוג שב והתייחס היום לפרשה ולחומרה שבה נוהגת המדינה באיש המילואים: "אנחנו רואים לאחרונה נושאים ופרשות שבהם יש תהיות בנוגע לשחיקה אפשרית של זכויות אדם, אסור שהמקרים הללו ימדדו לפי עמדות פוליטיות או זהות הנחקרים. אנחנו רואים פרשות של שלילת זכות מפגש עם עורכי דין ביד קלה על ההדק, ואנחנו גם רואים פרשות של הארכת מעצרים ביד קלה על ההדק".

לדברי הנשיא: "אנחנו רואים את זה בחודש האחרון, זה בכלל לא משנה מאיפה באים האנשים, אם הם אנשים עם רקע כמו בפרשת פלדשטיין והנגד או אנשים כמו המפגינים בקיסריה, ואני לא משווה בין המקרים, ולא מוריד בחומרתם. אני רק אומר שאני הייתי מצפה לראות את כל הפקולטות למשפטים מעלות את הנושא הזה ולא משתיקות אותו כי זה נוח מבחינה פוליטית לדבר על פלוני או אלמוני".

הרצוג כבר התייחס לכך גם בדברים שנשא בשבוע שעבר בוועידת החינוך הלאומית של מרכז ישיבות ואולפנות בני עקיבא ומקור ראשון בבנייני האומה.

על פרשת פלדשטיין צילום: ועידת החינוך הלאומית, מרכז ישיבות ואולפנות בני עקיבא ומקור ראשון

פרשת הדלפת המסמכים פרשת הדלפת המסמכים

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 13 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}