ט' טבת התשפ"ה
09.01.2025
באו לביקור

פרות לבנוניות חצו את הגבול לישראל ונעזרו בצה"ל לחזור

במהלך הבוקר (רביעי) עדר פרות לבנוניות התגלו בשטח ישראל, סמוך לנחל שניר. כוחות הביטחון, בשיתוף פעולה עם רשות הטבע והגנים, השיבו את הפרות לשטח לבנון

פרות לבנוניות חצו את הגבול לישראל ונעזרו בצה"ל לחזור
הפרות בנחל שניר צילום: שאדי דעבוס, רט"ג

עדר פרות מלבנון הגיעו לנחל שניר: פקחי רשות הטבע והגנים בסיוע צה"ל השיבו את הפרות אבודות אל מעבר לגבול לשטח לבנון

הפתעת בוקר בשמורת הטבע נחל שניר – חצבאני, שנפתחה השבוע ביום שלישי לראשונה מאז נסגרה בצל הלחימה – עם הגעתו של עדר פרות לבנוני המלווה בכלב לשטח השמורה.

הפרות בשטח ישראל צילום: שאדי דעבוס

שאדי דעבוס, פקח ארץ פלגי מים ועמק החולה (גליל עליון) ברשות הטבע והגנים, נתקל בהן על גב ול השמורה בערוץ הנחל סמוך לגבול עם לבנון: "ראיתי עדר שנכנס כמאה מטרים לתוך השמורה, את העדר ליווה כלב. עצרתי רכב סיור צה"לי שעבר בסמוך, וביקשתי שיסייעו לי להוביל את העדר לגדר ממנה נכנסו שנמצאת כקילומטר מגבול השמורה. יחד עם החיילים ובתיאום עם החמ"ל, הצלחנו להעביר את הפרות בחזרה לביתם בלבנון."

שאדי מסביר, כי למרות זו הפעם הראשונה שנתקל במקרה כזה: "זה היה מאוד מפתיע, אף פעם לא נתקלתי בעדר פרות לבנוניות בשמורה, אבל לכל דבר יש פעם ראשונה".

ברשות הטבע והגנים מסבירים כי הפרות לא גרמו נזק לשמורה, והיא פתוחה לקבלת קהל. הרשות מזכירה כי כלל אתרי הרשות פועלים בהתאם להנחיות פיקוד העורף, וכי חשוב מאוד לפני יציאה לשמורה או לכל אתר אחר של הרשות – להירשם לכניסה כדי להבטיח כניסה

שאדי דעבוס, רט"גהפרות עוברות את הגבולצילום: שאדי דעבוס, רט"ג

שמורת טבע נחל שניר נמצאת באצבע הגליל, מצפון לקיבוץ הגושרים, ואורכה כחמישה ק"מ. בעולם החי בשמורה שילוב של מינים אוהבי מים, שעיקר פעילותם בערוץ הנחל ובסבכי הצמחייה שבקרבתו, ומינים יובשניים יותר, המאפיינים את המדרונות המרוחקים מערוץ הזרימה. אחד היונקים הייחודיים ביותר בשמורה הוא הלוטרה – טורף קטן הניזון בעיקר מדגים, ונמצא בסכנת הכחדה בישראל. צומח השמורה מאופיין בצמחיית בתי גידול לחים לאורכו של הנחל הזורם. נחל שניר נמצא באזור מעבר אסטרטגי, בין הר החרמון בצפון-מזרח, לבין ביצות החולה בדרום וחומת הרי נפתלי בדרום-מערב. לפיכך, בכל התקופות עברו באזור דרכים עתיקות שקישרו את דרום סוריה (והעיר דמשק) עם חופי לבנון (העיר צידון).

בעבר שימש אחד המעברים החשובים על ערוץ הנחל – גשר ע'ג'ר – נקודת ייחוס בקביעת קו הגבול בין המנדט הבריטי בארץ ישראל למנדט הצרפתי בסוריה ובלבנון. בשנות ה-60 ניסו הסורים להטות את מי נחל שניר ונחל חרמון לעבר הירמוך ולייבש את מקורות הירדן, אך צה"ל סיכל את הפעולה.

נחל שניר לבנון ישראל מלחמת חרבות ברזל פרות

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}