זה מה שמחכה לאנשי המילואים באירופה: גורמים עוינים סימנו חיילים
כך גורמים עוינים מסמנים חיילים ואנשי מילואים באמצעות מידע גלוי ברשת | במערך הסייבר הלאומי מזהירים ומפרסמים מספר המלצות ביניהן לצמצם פרסום מידע אישי ודרכי התגוננות
א', חייל משוחרר שלחם בעזה, העלה במהלך שירותו תמונות מהלחימה לאינסטגרם באופן פומבי. באחרונה טס לחופשה בפראג וגם משם העלה תמונות. קבוצות עוינות שסורקות את הרשתות החברתיות בחיפוש אחר תמונות של חיילים, איתרו את הפוסטים, פרסמו את זהותו וקראו ברשת לאתר אותו בחו"ל ולנסות לפגוע בו בליווי תגובות מסיתות. מספר מקרים דומים זוהו באחרונה על ידי מערך הסייבר הלאומי שיוצא כעת בקריאה למשתמשים ברשתות החברתיות להפוך את הפרופילים לפרטיים ולצמצם פרסום מידע אישי ומציע דרכי התגוננות.
בזמן האחרון זוהו מספר עמודים ברשתות החברתיות המפרסמים באופן עקבי תמונות של חיילים משירותם בעזה יחד עם שמם, הגדוד שבו שירתו, מקום עבודתם ואף אזרחות נוספת ברשותם. מניתוח המידע עולה כי רובו נלקח מהפרופיל הפומבי לכולם של אנשים שהעלו ביוזמתם את התמונות לרשתות החברתיות. למשל, אחד העמודים המפרסם פרטי חיילים באופן מסית הגיע לכ-163 אלף עוקבים ברשת X, כ- 20,000 עוקבים בטלגרם, ו- 213,589 אינטראקציות באוקטובר. רשת X חסמה חלק מהפוסטים המסיתים, אך חלקם עדיין מופיעים.
"מהעלאת תמונות ומידע אישי לרשתות החברתיות ניתן לדלות מידע רב", מסבירה דנה תורן, ראש אגף מבצעים במערך הסייבר הלאומי. "גורמים עוינים משתמשים בכלים אוטומטיים כדי לסרוק פרופילים פומביים ברשתות חברתיות, לאסוף מידע אישי כגון תמונות, שמות, מקומות עבודה ותחביבים, ולבנות פרופיל מלא על האדם. תהליך האיסוף פשוט אך גם התגוננות מפניו פשוטה לא פחות: הגדרות פרטיות, הגדרת שיתוף מידע רק עם חברים מועדפים, והימנעות משיתוף פרטים רגישים ברשת יכולים לעצור את השרשרת הזו עוד לפני שהיא מתחילה."
להלן מספר המלצות להגנה על ביטחונכם האישי:
הגדרות פרטיות: עדכנו את הפרופילים שלכם כך שרק חברים יוכלו לראות את התכנים. למשל בפייסבוק – הגדירו "נעילת פרופיל", באינסטגרם היפכו את הפרופיל לפרטי.
שיתוף מיקום: הימנעו מפרסום מיקום עדכני, במיוחד כשאתם בחו”ל. בכל הרשתות שימו לב שבהרשאות אתם לא נותנים אישור למיקום.
עבר צבאי: הגנו על התמונות מתקופת השירות הצבאי שלכם. זכרו שלא כל אחד חייב לראותן.
אישור חברים: היו סלקטיבים באישור החברים או העוקבים שלכם. מומלץ לאשר רק אנשים שאתם מכירים אישית.
חישבו פעמיים לפני פרסום: ודאו שהתמונות והפוסטים שאתם מעלים לא כוללים מידע רגיש שעלול לסכן אתכם. שימו לב גם לרקע המצולם.
אימות דו שלבי: למניעת פריצה לרשתות החברתיות ולוואטסאפ, מומלץ להוסיף בהגדרות של כל האפליקציות מזהה נוסף להתחברות כגון קוד נוסף.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות