פסק דין דרמטי: ארה"ב בדרך לאסור את השימוש בטיקטוק
אם חברת טיקטוק לא תימכר לחברה שאינה בבעלות סינית עד ה-19 בינואר, פעילותה בארצות הברית תופסק והשימוש בה ייאסר | טיקטוק, בתגובה להחלטה, הביעה תקווה שבית המשפט העליון יבטל את החוק, אותו כינו "פגיעה בחופש הביטוי בארה"ב"
- קובי ברקת
- ו' כסלו התשפ"ה
בית המשפט לערעורים בוושינגטון אישר החלטה דרמטית: אם חברת טיקטוק לא תימכר לחברה שאינה בבעלות סינית עד ה-19 בינואר, פעילותה בארצות הברית תופסק והשימוש בה ייאסר. עם זאת, ע"פ הדיווח בכאן חדשות, לחברה עדיין קיימת אפשרות לערער לבית המשפט העליון של ארה"ב.
טיקטוק, בתגובה להחלטה, הביעה תקווה שבית המשפט העליון יבטל את החוק, אותו כינו "פגיעה בחופש הביטוי בארה"ב". החוק המדובר, שנחתם על ידי הנשיא ג'ו ביידן לפני כחצי שנה, נועד ל"הגנת הציבור מיישויות יריבות זרות". הוא אוסר על פעילות האפליקציה אלא אם תעבור לבעלות שאינה סינית.
למרות התמיכה הרחבה בחוק מצד שתי המפלגות הגדולות, הדמוקרטית והרפובליקנית, הנשיא הנבחר דונלד טראמפ, במסגרת קמפיין הבחירות שלו, פתח חשבון טיקטוק והביע תמיכה ברשת החברתית הפופולרית.
דו"ח של ראשת המודיעין הלאומי בארה"ב, אווריל היינס, הצביע במרץ האחרון על כך שטיקטוק שימשה לכאורה כזרוע תעמולה של ממשלת סין, תוך מיקוד פעילותה במועמדים לבית הנבחרים במהלך הבחירות של 2022. היינס הביעה חשש כבד בזמנו כי האפליקציה עשויה לשמש להשפעה על הבחירות לנשיאות ב-2024.
בנוסף, בשימוע סגור למחוקקים, הזהירו גורמים מה-FBI וממשרד המשפטים כי סין עלולה לנצל את המידע הנאסף על משתמשים אמריקנים לצרכי ריגול, הפצת תעמולה ומידע כוזב.
עוד נטען כי טיקטוק הפיצה תעמולה פרו-פלסטינית לאחר מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר. החברה דחתה את ההאשמות במפגשים עם אנשי עסקים ומשפיענים יהודים, אך מחוקקים ציינו כי הפצת תוכן זה תרמה לשינוי עמדות בקרב צעירים בארה"ב כלפי ישראל, מה שהגביר את התמיכה באיסור על פעילות האפליקציה במדינה.
ההחלטה על עתידה של טיקטוק בארה"ב, שעלולה לשנות את מפת הרשתות החברתיות, צפויה להתקבל בחודשים הקרובים ותלווה במאבק ציבורי ומשפטי עיקש.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות