י' טבת התשפ"ה
10.01.2025
סקר מדאיג

יהודים וישראלים בארה"ב חווים אפליה בשוק העבודה

יהודים-אמריקאים וישראלים החיים בארה"ב חווים אפליה משמעותית בשוק העבודה האמריקאי. בפניות למעסיקים, סיכוייהם של יהודים-אמריקאים לקבל מענה חיובי נמוכים ב-24%, ואילו סיכוייהם של אמריקאים-ישראלים נמוכים ב-39%, בהשוואה למועמדים שאינם יהודים או ישראלים

יהודים וישראלים בארה"ב חווים אפליה בשוק העבודה
אילוסטרציה צילום: דוברות שר ההגנה

מועמדים יהודים אמריקאים נדרשו לשלוח 24% יותר בקשות עבודה כדי לקבל את אותו מספר תגובות חיוביות ראשוניות ממעסיקים פוטנציאליים כמו אמריקאים בעלי רקע מערב-אירופי, כאשר הגישו מועמדות לאותו תפקיד, כך עולה ממחקר שפורסם היום על ידי המרכז לחקר האנטישמיות (CAR) של הליגה נגד השמצה.

כמו כן, אמריקאים ישראלים נדרשו לשלוח 39% יותר בקשות עבודה, מה שמצביע על אפליה משמעותית. במסגרת המחקר, ערך הכלכלן הבכיר, ד"ר בריאן טומלין, ניסוי-שטח עצמאי, שבו הגיש בקשות עבודה לתפקידים של עוזר/ת מנהלי/ת באמצעות קורות חיים זהים פרט למאפיינים מסוימים, כולל שמות, המרמזים האם המועמד/ת הוא יהודי/ה אמריקאי/ת, ישראלי/ת אמריקאי/ת, או אמריקאי/ת ממוצא מערב-אירופי.

"מדובר בממצא משמעותי החושף אפליה אנטישמית חמורה בשוק העבודה", אמר ג'ונתן גרינבלט, המנכ"ל העולמי של הליגה נגד השמצה. "על רקע העלייה בתקריות ובאמונות אנטישמיות, המחקר הזה מדגיש את הצורך הדחוף שמעסיקים יכירו בדעות הקדומות כלפי יהודים וישראלים ויפעלו בנחישות ליצירת סביבת עבודה שוויונית לכולם".

"ערכם של מחקרים מסוג זה טמון בכך שבלעדיהם, קשה מאוד, ולעיתים בלתי אפשרי, להוכיח יחס מפלה בשוק העבודה המבוסס על דת או זהות תרבותית" אמר טומלין. "מחקר זה חושף כיצד יהודים וישראלים אמריקאים עלולים להחמיץ הזדמנויות בשוק התעסוקה רק בשל זהותם, ולא בשל כישוריהם, ומהווה צעד חשוב בכימות תסמיניה העדינים אך הפוגעניים של האנטישמיות". 

טומלין ערך ניסוי-שטח רב-היקף, מבוקר ומתוכנן-מראש, שבמסגרתו נשלחו 3,000 פניות למודעות דרושים בכל רחבי ארה"ב בתחום הפקידות האדמיניסטרטיבית, בין החודשים מאי-אוקטובר 2024. הפניות התבצעו בדוא"ל וכללו טקסטים וקורות חיים זהים, שנבדלו זה מזה בשני גורמים: (א) שם המועמד/ת – שנבחר כך ש"ישמע" יהודי, ישראלי או מערב-אירופי; (ב) רמזים בקורות החיים המצביעים על רקע יהודי, ישראלי או מערב-אירופי. מתודה זו נוקטת גישה דומה למחקרי שטח מבוססי-התכתבות אחרים שנערכו בשוק העבודה.
 
המרכז לחקר האנטישמיות (CAR) של הליגה נגד השמצה (ADL) מבסס את פעילותו על הידע הנרחב שצברה הליגה בתחום האנטישמיות. המרכז פועל באמצעות רשת מחקר יישומית, יוזמות חדשניות ופרויקטים מובילים שנועדו להעריך ולהעצים את המאבק בשנאה כלפי יהודים. כמו כן, המרכז מקדם ומבצע מחקר אקדמי בתחומים מרכזיים הקשורים לאנטישמיות, תוך הענקת מלגות ומענקים, ביצוע מחקרים אמפיריים עצמאיים, וארגון סדרות הרצאות ופרסומים.

הליגה נגד השמצה ארצות הברית אנטישמיות

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}