י' טבת התשפ"ה
10.01.2025
חופשה במלדיבים? גם לישראלים

התכניות השתבשו: המלדיביים לא אוכפים איסור כניסת תיירים מישראל

מפלגת השלטון ואיגודי תעשיית התיירות מתנגדים לאיסור גורף על מחזיקי דרכונים ישראלים להיכנס למדינה, כפי שניסתה האופוזיציה לקדם מגובה בקונצנזוס ציבורי פרו-פלסטיני. ההחלטה למנוע כניסת ישראלים לא מיושמת, בינתיים, כ-500 תיירים ישראלים ביקרו באיים המלדיביים נכון לאוקטובר 2024

התכניות השתבשו: המלדיביים לא אוכפים איסור כניסת תיירים מישראל
המלדיביים צילום: pixabay

ממשלת המלדיביים ומפלגת השלטון לא אוכפים את ההוראה למנוע כניסת תיירים ישראלים למדינה, שישה חודשים לאחר שהנשיא מוחמד מואיזו החליט להטיל איסור כניסה על בעלי דרכונים ישראלים.

לאחר תקופה ממושכת של חוסר החלטיות מאז הכרזת הנשיא, מפלגת השלטון רוצה לאסור כניסת מנהיגים ישראלים. ארגוני התיירות הזהירו מפני איסור קולקטיבי על כל אזרחי ישראל.

הודעת הממשלה על האיסור הגיעה ביוני האחרון. "החלטת הקבינט כוללת תיקון חוקים הדרושים למניעת כניסה לאיים המלדיביים לבעלי דרכונים ישראליים", נמסר אז מלשכת הנשיא.

ההחלטה עלתה לכותרות ברחבי העולם, ועשתה רושם שווא לפיה כבר הוטל איסור. המהלך הדרמטי זכה לשבחים מכמה מקומות, אך גם גרר ביקורת. חבר קונגרס אמריקאי איים להביא חקיקה להפסקת הסיוע האמריקאי לאיים המלדיביים. חבר הקונגרס ג'וש גוטהיימר הודיע כי הוא מקדם חקיקה להתנות את הסיוע של ארה"ב לאיים המלדיביים במתן אפשרות לבעלי דרכונים ישראלים להיכנס למדינה.

"לא רק שישראל היא אחת מבנות הברית הדמוקרטיות הגדולות שלנו, אלא שאיסור להיכנס לשטח המולדיבים הוא חסר תקדים ומהווה מעשה בוטה של ​​שנאת יהודים. הם לא צריכים לקבל סנט של דולר אמריקאי עד שהם יהפכו את ההחלטה" הוא אמר לאתר 'אקסיוס'.

ארה"ב שלחה כ-36 מיליון דולר סיוע כספי לאיים המלדיביים בין 2019 ל-2023, כך לפי הסוכנות האמריקאית לפיתוח בינלאומי ומחלקת המדינה. הכספים נועדו "לחזק מוסדות דמוקרטיים, חברה אזרחית, שקיפות, ביטחון ימי, סיכול טרור ואכיפת חוק", כך לפי מחלקת המדינה.

בינתיים הפרלמנט המלדיבי ביצע תיקונים לחוק ההגירה כדי לאסור כניסת בעלי דרכונים ישראלים, כולל ישראלים עם אזרחות כפולה, כך דיווח אתר thediplomat.com. אבל לבסוף הממשל חזר בו כמעט מיד, ולא אכף איסור גורף על כל אזרחי ישראל.

"הממשלה החליטה לשנות את הצעת החוק כדי לתת מענה לדאגות לגבי פלסטינים המחזיקים בדרכון הישראלי", אמר היועץ המשפטי לממשלה אחמד אושם לתקשורת, שלושה ימים לאחר שהפרלמנט שלח את הצעת החוק לוועדת בדיקה מיוחדת.

הצעת החוק נתקעה בוועדה במשך חמישה חודשים והאיסור למעשה נגנז. בינתיים, כ-500 תיירים ישראלים ביקרו באיים המלדיביים נכון לאוקטובר. תיירים ישראלים - בעיקר גולשים, החלו להגיע לאיים המלדיביים לאחר ביטול האיסור הקודם בתחילת שנות ה-90. אבל תיירים ישראלים היוו רק 0.58 אחוז מהכניסות בשנה שעברה. כ-10,966 ישראלים ביקרו במלדיביים ב-2023, ירידה משיא של 15,748 תיירים ב-2022.

הנשיא לשעבר עבדולה יאמין העביר ביקורת על חוסר ההחלטה לגבי איסור כניסת בעלי דרכונים ישראלים. "הפרלמנט הוא חותמת הגומי של הממשלה. אם הממשלה רוצה לעשות את זה, הם יכולים לתקן את החוקה כולה תוך שלוש או ארבע שעות. לנשיא אין נכונות לאסור דרכונים ישראלים".

אחמד נאזים, פוליטיקאי מקומי יצא נגד איסור גורף. "זה בגלל שיש ערבים ומוסלמים עם דרכונים ישראליים. כמו כן, עלינו לציין שאפילו האו"ם מטיל סנקציות רק על גופים צבאיים ועל אלו המעורבים בהפרות זכויות אדם", הסביר.

גם ועדת הפרלמנט לשירותי הביטחון הודיעה כי הוועדה מעדיפה לאסור את כניסתם של גורמים ממשלתיים וצבאיים ישראלים לאיים המלדיביים במקום לאסור על כניסתם של כל אזרחי ישראל. נאזים אמר כי על מחזיקי דרכונים ישראלים בעלי תפקידים בישראל או בצה"ל, ניתן לאסור להיכנס לאיים המלדיביים.

ב-26 בנובמבר, התאחדות המלונות ובתי הארחה הזהירה כי איסור גורף עלול לפגוע קשות בתעשיית התיירות, הם ציינו שסוכנויות בינלאומיות חזקות בבעלות יהודית עשויות להגיב להחלטה של האיים המלדיביים בביטול נסיעות למלדיביים.

האיים המלדיביים מלחמת חרבות ברזל

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}