י' טבת התשפ"ה
10.01.2025
מהומות ענק

דרום קוריאה: מפגינים התעמתו, הפרלמנט ביטל את החלטת הנשיא

כוחות הביטחון נכנסו כדי להרחיק את חברי הפרלמנט שהצביעו פה אחד בעד ביטול המשטר הצבאי שעליו הודיע הנשיא. מפגינים התעמתו עם המשטרה מחוץ לבניין | תיעוד מהדרמה

דרום קוריאה: מפגינים התעמתו, הפרלמנט ביטל את החלטת הנשיא
הסתערות לתוך הפרלמנט צילום: צילום מסך

לאחר שהנשיא הכריז על הטלת משטרת צבאי, פעילויות פוליטיות נאסרו בדרום קוריאה, כולל הפגנות ותקשורת צונזרה על פי החוק הצבאי.

בהודעת הצבא נאמר: "כל הפעילויות הפוליטיות אסורות בדרום קוריאה בעקבות הטלת משטר צבאי וכל אמצעי התקשורת יהיו נתונים לפיקוח ממשלתי" עוד נאמר: "כל הפעילויות הפוליטיות, לרבות של האסיפה הלאומית, המועצות המקומיות, המפלגות והאגודות הפוליטיות, כמו גם אסיפות והפגנות, אסורות בהחלט".

מהומות בצפון קוריאה צילום: רשתות חברתיות

עם הטלת החוק הצבאי, כל היחידות הצבאיות בדרום, קיבלו הוראה לחזק את עמדות הכוננות וההיערכות לשעת חירום, כך דיווחה סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית Yonhap.

כוחות הביטחון נכנסו כדי להרחיק את חברי הפרלמנט - שהצביעו פה אחד בעד ביטול המשטר הצבאי שעליו הודיע הנשיא. מפגינים התעמתו עם המשטרה מחוץ לבניין.

מהומות בצפון קוריאה צילום: רשתות חברתיות

בתיעודים מהמקום נראים מפגינים מתעמתים עם שוטרים, והצבא נכנס לבניין כדי לפנות מחוקקים ששהו במקום. עוד דווח כי כוחות הביטחון הסתערו על אולם הדיונים בפרלמנט, ועוזרים פרלמנטריים התעמתו איתם.

מהומות בצפון קוריאה צילום: רשתות חברתיות

הצבא הודיע כי הרופאים השובתים במדינה צריכים לחזור לעבודה תוך 48 שעות. אלפי רופאים שובתים כבר חודשים בגלל תוכניות הממשלה להרחיב את מספר הסטודנטים בבתי הספר לרפואה.

מהומות בצפון קוריאה צילום: רשתות חברתיות

"הנשיא יון הכריז על חוק צבאי חירום ללא סיבה", אמר לי ג'ה-מיונג תושב מקומי לרויטרס, ואמר כי זאת "הכרזה בלתי חוקית. טנקים, משוריינים וחיילים עם רובים וחרבות ישלטו בקרוב במדינה". הפעם האחרונה שבה הוכרז חוק צבאי בדרום קוריאה הייתה ב-1979, לאחר רצח הרודן הדרום קוריאני דאז פארק צ'ונג-הי, שתפס את השלטון בהפיכה צבאית ב-1961.

מהומות בצפון קוריאה צילום: רשתות חברתיות

ארה"ב, בעלת הברית החזקה ביותר של דרום קוריאה, הגיבה כי היא עוקבת מקרוב על הצהרת החוק הצבאי. כ-28,500 חיילים אמריקאים מוצבים בדרום קוריאה כדי להגן מפני צפון קוריאה.

כזכור נשיא דרום קוריאה יון סוק יאול הכריז היום על משטר צבאי ברחבי המדינה. יון אמר כי הצעד הכרחי כדי להגן על דרום קוריאה ולשמור על ביטחונה, ואמר כי מפלגות האופוזיציה חותרת תחת המדינה ומנסות לפגוע בדמוקרטיה שלה. כוחות הצבא הגיעו לפרלמנט במטרה להרחיק את המחוקקים מהבניין. אותם מחוקקים הצביעו פה אחד נגד החלטת הנשיא.

רוב מושבי הפרלמנט הקוריאני שייכים כיום למפלגות האופוזיציה, ובמדינה מכהנת ממשלת מיעוט. בהצהרתו טען הנשיא יון כי האופוזיציה שולטת בפרלמנט, תומכת במשטר הקומוניסטי של צפון קוריאה ומשתקת את הממשלה באמצעות פעולות שמתנגדות למדינה.

צפון קוריאה דרום קוריאה משטר צבאי

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}