י' טבת התשפ"ה
10.01.2025
לפיד תקף

אושר בקריאה טרומית: החוק לסגירת תאגיד השידור הציבורי

אושר בטרומית: הפרטת תאגיד השידור הציבורי. שר התקשורת קרעי: "בעידן של שוק חופשי אין שום צורך שהציבור יממן שידור ציבורי". ראש האופוזיציה לפיד: "התקפה על חופש הביטוי ועל הדמוקרטיה הישראלית"

אושר בקריאה טרומית: החוק לסגירת תאגיד השידור הציבורי
השר שלמה קרעי צילום: פלאש 90

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק הפרטת תאגיד השידור הציבורי הישראלי, התשפ"ג-2022 של ח"כ טלי גוטליב. 49 חברי כנסת תמכו בהצעה, אל מול 46 מתנגדים, והיא תועבר לוועדת הכנסת לקביעת הוועדה שבה תידון ההצעה. 

מוצע לקבוע כי תאגיד השידור הישראלי ייסגר בתום שנתיים מיום תחילתו של החוק המוצע, וכי ייערך מכרז לבחירת גורמים פרטיים שיקבלו רישיון מהרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו לשם הפעלת שידורי טלוויזיה בערוצים שבהם משדר כיום התאגיד. בנוסף, מוצע להפסיק את כלל שידורי הרדיו של תאגיד השידור הישראלי, למעט שידורי רשת ב'. לפי המוצע, רשת ב' תפעל כתחנת רדיו ארצית שאותה יפעיל גורם פרטי שייבחר במכרז ויקבל רישיון מהרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו. 

יוזמת ההצעה, ח"כ טלי גוטליב: "התאגיד נותן שירות לציבור, על חשבון הציבור, בלי לשאול את הציבור אם הוא רוצה או לא רוצה. אנחנו בשנת 2024, ערוצי התקשורת זמינים לכל, ערוצי הרדיו זמינים לכל. כולנו צריכים לשלם 150 ₪ בטסט לרכב כדי לשמוע רשת ב'? במה שונה התאגיד מכל ערוץ אחר? מדוע אנו צריכים לממן את זה ולשלם עבור אספקת השירות הזה?".  

שר התקשורת, שלמה קרעי אמר: "6 שנים שאני מגיש את אותו החוק מתוך השקפת עולם כלכלית ליברלית לפיה בעידן של שוק חופשי אין שום צורך שהציבור יממן שידור ציבורי. יש מספיק ערוצי חדשות בשוק הפרטי שבכולם הרייטינג גבוה יותר משל השידור הציבורי. איזו סיבה יש לנו לממן במאות מיליונים מוצר שקיים בשוק? בערוץ מכאן 33 של התאגיד הושמעו שירי הלל לרב המרצחים יאסר ערפאת. זה ערוץ שמסית נגיד מדינת ישראל בזמן מלחמה". 

ראש האופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד אמר: "זו התקפה על הדמוקרטיה הישראלית, על חופש הביטוי הישראלי ועל היצירה הישראלית, במסווה של טיפול בבעיות התאגיד. אין מדינה בלי חופש ביטוי. אין אפשרות לנהל אותה בלי חופש יצירה. הם החליטו לעשות מה שעושים משטרים אפלים – קודם כל לרסק את התקשורת החופשית ואז ללכת לטפל בכל היתר".      

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "בעידן של טלוויזיה רב-ערוצית, הנותנת התייחסות מגוונת ופרטנית לכל חלק באוכלוסייה, ובעידן של אינטרנט בנגישות גבוהה במיוחד, הטענה שנדרש שידור ציבורי כדי לתת מענה לרב תרבותיות הקיימת בישראל – אינה רלבנטית יותר. אין כל סיבה שאזרחי ישראל ימשיכו לממן מכיסם, במישרין באמצעות אגרת הרישוי ובעקיפין באמצעות תקציב ממשלתי נדיב, את השידור המיותר הזה. 

מטרת הצעת החוק היא להגביר את התחרות בשוק התקשורת ולעודד שוק חופשי בתחום זה. ביטול השידור הציבורי בישראל, יהיה שלב ראשון בדרך למימוש מטרות אלה".

תאגיד השידור כאן שלמה קרעי יאיר לפיד

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 14 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}