י' טבת התשפ"ה
10.01.2025
המהלך נכשל

העביר את זכויות הדירה לגרושתו כדי להתחמק מתשלום קנס

המרכז לגביית קנסות ברשות האכיפה והגבייה, גבה קנס משמעותי בגין ביזיון בית משפט, מחייב שניסה להתחמק מתשלום הקנס והעביר זכויותיו בדירת המגורים לאשתו לשעבר | החייב, שידע כי המדינה תבקש להיפרע מנכסיו, פעל להברחת דירת המגורים ולשם כך קיים מגעים להליך גירושים לכאורה

העביר את זכויות הדירה לגרושתו כדי להתחמק מתשלום קנס
אילוסטרציה. למצולם אין קשר לכתבה צילום: pixabay

המרכז לגביית קנסות ברשות האכיפה והגבייה, גבה קנס משמעותי בגין ביזיון בית משפט, מחייב שניסה להתחמק מתשלום הקנס והעביר זכויותיו בדירת המגורים לאשתו לשעבר.

מקורו של קנס ביזיון בית המשפט, בפסק דין שניתן כנגד החייב בשנת 2015, במסגרתו נקבע, כי על החייב לפנות נכס בו התגורר שלא כחוק ולהשיב בו את המצב לקדמותו. עוד נקבע בפסק הדין, כי על החייב לשלם דמי שימוש ראויים לתובעים בגין הנכס. החייב לא קיים את פסק הדין, ועל כן פנו התובעים שוב אל בית המשפט, בבקשה לאכוף את ביצוע פסק הדין שנתן, זאת באמצעות הטלת קנס או מאסר, מכוח פקודת ביזיון בית המשפט. 

בדיון שהתקיים בבקשה, ניתנה לחייב ארכה של 60 ימים על מנת לקיים את האמור בפסק הדין ולפנות את הנכס. עוד נקבע בסיומו של הדיון, כי: "ככל שלא יעשה כן, ישלם המשיב קנס בסכום של 250 שקלים לכל יום של אי פינוי".

לאחר הליכים נוספים שהתנהלו, הורה בית המשפט ביום 11/2/2020 על העברת הקנס לגבייה במרכז לגביית קנסות אגרות והוצאות שברשות האכיפה והגבייה, כאשר סכום קנס הביזיון הצטבר ועמד באותה עת על סך 317,250 שקלים. לאחר מיצוי הליכי גבייה, ולאחר שהמרכז לגביית קנסות דרש מגופים רבים מידע על החייב לצורך גביית החוב, התקבל במרכז מידע, כי מיד ובסמוך לאחר שהחוב הועבר לגבייה ולאחר שהחייב קיבל את דרישות התשלום, נחתם הסכם גירושין בין החייב ובין גרושתו שקיבל תוקף של פסק דין. תוכן ההסכם היה כי החייב יעביר לגרושתו את מלוא זכויותיו בדירת מגורים שעל שמו.

נראה, כי מעת שידע החייב, כי יוטל עליו קנס ביזיון וכי המדינה תבקש להיפרע מנכסיו, פעל החייב להברחת דירת המגורים ולשם כך קיים מגעים להליך גירושים לכאורה. משכך, פנה המרכז לגביית קנסות אגרות והוצאות, באמצעות היחידה לאכיפה האזרחית בפרקליטות המדינה, בבקשה לפתיחת הליך חדלות פירעון כנגד החייב, למטרה בה יוכל לבטל את העברת זכויות החייב בדירה, מחמת הענקת מרמה. בהתאם לכך ומיד לאחר שניתן צו פתיחת הליכי חדלות פירעון כנגד החייב, הוגשה תביעת חוב על ידי המרכז לגביית קנסות נגד החייב, וכן בקשה, אשר אושרה, למתן צו איסור דיספוזיציה בזכויות הרשומות באותה דירת מגורים. 

עוד טרם קיומו של דיון בבקשה לביטול הענקת הזכויות מהחייב לגרושתו ותוך ביצוע הערכת סיכויים וסיכונים, הגיעו החייב, הנאמן בחדלות פירעון והגרושה להסכמה, לפיה בכפוף להפקדת סך של 80,400 שקלים לקופת הנשייה בתוך 60 יום, ימשוך הנאמן את הבקשה לביטול הענקה. סכום נכבד זה, היווה כבר תשלום של למעלה מ-60% מגובה יתרת הקנס העדכנית ועוד סוכם, כי ככל שלא ישולם הסכום במועד, הוא יעלה ויעמוד על סך 110,000 שקלים והנאמן יוכל לפעול לגבייה של כל הסכום ישירות מול הגרושה. 

מנהל רשות האכיפה והגבייה, מר אורי ולרשטיין, בירך על המהלך: "במקרה הנוכחי מדובר באדם אשר בית משפט הטיל עליו קנס בגין ביזיון תוצאות ההליך השיפוטי וכמוסד הממלכתי לאכיפת חיובים, שומה היתה עלינו ליזום הליך גבייה אקטיבי לביצוע פסק הדין ולחיזוק מערכת המשפט ושלטון החוק. הניסיון להתחמק מתשלום חוב בדרך של הענקת מרמה, אינו מהלך עימו ראינו להשלים ובשילוב מידע בדבר יכולות החייב והתחקות אחר הברחת זכויותיו בדירת המגורים, נקטנו הליך משפטי אקטיבי ונחוש נגדו, שהביא לאכיפה ולתוצאות גבייה משמעותיות".

קנס כספי גירושין בית המשפט חדלות פירעון

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}