ט' טבת התשפ"ה
09.01.2025
שפכו טריליוני דולרים

שלמה פילבר: הסיבה שהסוקרים בארה"ב כשלו בתחזיות

"גם בישראל מסתובבים ביננו כיום 3-5 פוליטיקאים בכירים ומנוסים, שהולכים אחרי חלילנים שמשחזרים עבורם די בדיוק את טעויות הדמוקרטים, ומקווים שלהם כאן זה כן יצליח"

שלמה פילבר: הסיבה שהסוקרים בארה"ב כשלו בתחזיות
שלמה פילבר צילום: מתוך שידורי ערוץ 14

שלמה פילבר, מנכ"ל 'דיירקט פולס', ומי שאחראי על סקרי ערוץ 14, מסביר בפירוט מדוע הסוקרים בארה"ב כשלו נחרצות בתחזיות לגבי תוצאות הבחירות שנגמרו עם ניצחון מוחץ למועמד הרפובליקני, תוך התעלמות מנורות אזהרה בוהקות.

הוא כותב: "למה כל אנשי המקצוע בקמפיין בארה"ב העדיפו להתעלם מנתונים פשוטים וקלים לניתוח, שהיו נורת אזהרה ענקית והיו יכולים אולי לשנות עבור מיליוני אנשים וטריליוני דולרים את התוצאה?

- קמפיין הבחירות של הדמוקרטים עלה בהוצאה ישירה ושמרנית הרבה מעל מיליארד דולר.

- במעגלים השניים - עובדי מפלגה, ארגונים  מוסדות, מדינות, גופים פיננסיים. מדובר בהרבה טריליוני דולרים.

- בחירות פוליטיות  ייחודיות ושונות, יש לך "רק כדור אחד בקנה והוא חייב לפגוע בול במטרה בניסיון הראשון". למפלגה אין מועד ב', ולאנשים מסוימים זה חיסול הקריירה לצמיתות.

אני צרכן סקרים פוליטיים שני עשורים, ומתפרס מביצועם ובעיקר מניתוח מעמיק שלהם בחמש השנים האחרונות. לא ביצעתי סקרים פוליטיים בארה"ב מעולם, אבל אני חובב שעוקב להנאתו וכהעשרה מקצועית אחרי הבחירות בארה"ב, הסקרים והקמפיינים.

כבר ב-2020 הבחנתי והתרעתי, כאן ברשת, שהסקרים בארה"ב מוטים לטובת ביידן  "והבחירות יוכרעו בסוף על שברי אחוזים במדינות המתנדנדות" ולא על יתרון של 5%-8%.

הפעם הבעתי דעתי (כבר לפני 7 שבועות ראו סרטון בתגובה הראשונה) שלפי ניתוח הסקרים עד אותו שלב (ה 17.10.24 ושלא ממש השתנו מאז) טראמפ ינצח במדינות המפתח ב 3% - מה שאכן קרה.

נכון ששמאל והתקשורת אוהבים להתווכח איתי במחוזות האד הומינם (התייחסות לגופו של אדם במקום לדבריו). 

אבל, אם אני בכמה שעות של ניתוח, אז והפעם, הגעתי פעמיים למסקנה נכונה על התוצאות הצפויות רק על סמך סקרים פומביים. אז למה כל מנהלי הקמפיין / היועצים / האסטרטגים / האנליסטים / המועמדים במדינות השונות ובעיקר המועמד לנשיאות ואנשיו לא הגיעו למסקנה הזו? 

או לפחות היו לוקחים אותה כ Worst case - האופציה הגרועה, ומתכננים לפיה את הקמפיין או אופציה ב' אם האסטרטגיה הראשונה לא משפרת את המצב. הרי אם היא תתממש (מה שאכן קרה) הם יפסידו הכל. 

זה כמו לתכנן תקיפה באירן ולא לוודא ב 100% שהנ.צ. של הפצצה מדויק - אין טעם להפעיל את כל מערך התקיפה, אם הפצצה הכי חשובה תחטיא ותיפול בסוף 200 מ' מהיעד.

מחקר וניתוח פוליטי מדויק הוא מרכיב לא יקר בקמפיין - אחוזים בודדים מהתקציב. הוא ממקד את הקמפיין וחוסך זמן וכסף (עשרות אחוזים של פרסום טיפש ולא יעיל). ובעיקר הם מעניקים פוליסת ביטוח שאתה לא מרסק את חייך הפוליטיים.

גם בישראל מסתובבים ביננו כיום 3-5 פוליטיקאים בכירים ומנוסים, שהולכים אחרי חלילנים שמשחזרים עבורם די בדיוק את טעויות הדמוקרטים, ומקווים שלהם כאן זה כן יצליח.

ושוב שואל באמת (אשמח לתשובות אינטליגנטיות ומעניינות) למה כולם התעלמו מנתונים פשוטים וקלים לניתוח, שהיו יכולים אולי לשנות עבור מיליוני אנשים וטריליוני דולרים את התוצאה?".

הבחירות בארה''ב דונלד טראמפ שלמה פילבר

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 8 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}