כ"ה טבת התשפ"ה
25.01.2025

בחירת מומחה למיילדות עבור הריון תאומים

מעבר הריון תאומים על ידי מומחה למיילדות וגניקולוגיה זהו בעצם מעקב אחר הריון בסיכון גבוה, זאת בעקבות סיכויים גבוהים יותר לסיבוכי הריון לצד סיבוכים אפשריים שעלולים להתרחש בעקבות סוג התאומים עצמם. לכן החלטנו להסביר לכן לאורך כתבה זו כל מה שאתן צריכות לדעת רגע לפני שתבחרו מומחה שילווה אתכן לאורך הריון תאומים

בחירת מומחה למיילדות עבור הריון תאומים
הריון ולידה צילום: FREEPIK

כל אם עתידית צריכה לבחור מומחה למיילדות וגניקולוגיה, אם כי כאשר מדובר בהריון תאומים - התהליך נראה קצת אחרת. יש לציין כי הריון תאומים בדרך כלל הוא הריון בסיכון גבוה, ועל כן - עלינו להכיר את כל סוגי הריונות אלו, ולדעת כל מה שחשוב לוודא עליהם בתחילת התהליך. ובכן, בדיוק לשם כך אנחנו כאן. בכתבה זו, החלטנו להסביר לכן כל מה שאתן צריכות לדעת רגע לפני שתבחרו מומחה למיילדות וגניקולוגיה עבור הריון תאומים.

הריון תאומים - קצת רקע

רגע לפני שנבחר מומחה למיילדות וגניקולוגיה, עלינו להבין מספר נקודות חשובות באשר להריון תאומים. תחילה, יש לציין כי תאומים יכולים להיות תאומים זהים, בהינתן מצב בו עובר אחד בעצם התפצל לשני עוברים בשלב מוקדם מאוד. אולם, במידה והפיצול התרחש טרם היום השלישי - העוברים בעצם יגדלו ברחם בתוך שני שקי הריון נפרדים. לעומת זאת, אם הפיצול התרחש מאוחר יותר, בין היום הרביעי ליום השמיני העוברים כבר יחלקו שליה. החל מהיום השמיני ועד היום ה-13 - העוברים כבר יחלקו שק מי שפיר. חשוב להדגיש כי מקרים בהם העוברים מתפצלים אחרי היום ה-13 הם חריגים, ומובילים למצב של תאומים שלבים (תאומים סיאמיים).

סוגי הריון תאומים

כאמור, קיימים מספר סוגים שונים של הריון תאומים, אותם עלינו להכיר:

• תאומי MCBA או MCDA - מדובר בעצם בתאומים זהים אשר חולקים שליה אחת, אך להם שני שקים נפרדים. בהינתן מצב כזה, קיים סיכון מסוים בעקבות השליה המשותפת. למעשה, ניתן להגיד כי העוברים בעצם "מתחרים" ביניהם על השליה, כאשר כל אחד מהם מקבל נתח מסוים ממנה, ואילו אם זה הגיע למצב כי לאחד העוברים מגיעה אספקת דם מופחתת המשמעות עלולה להיות עיכוב בהתפתחות. נהוג לכנות את התופעה הזו IUGR סלקטיבי, והיא עלולה להתרחש בקרב 15% מהעוברים.

• תאומים מונוכוריאלים - תאומים מונוכוריאלים אלו בעצם עוברים החולקים שק מי שפיר אחד. לעיתים נהוג לכנות אותם גם תאומים מונואמניוטים. בהריונות כאלו, הסכנה העיקרית הנשקפת לעוברים ולאם היא פיתול של חבלי הטבור של שני העוברים אחד סביב השני.

• תאומים שלובים - כפי שהזכרנו קודם לכן, תאומים שלובים אלו בעצם תאומים אשר חולקים איבר, או איברים משותפים. את התופעה הזו רובינו מכירים בתור תופעת תאומים סיאמיים. חשוב להדגיש כי מדובר במצב הריוני עם שכיחות נדירה במיוחד, ואף נדירים עוד יותר המקרים בהם הלידה עוברת בשלום.

כמה מילים לסיכום

מעבר הריון תאומים על ידי מומחה למיילדות וגניקולוגיה זהו בעצם מעקב אחר הריון בסיכון גבוה, זאת בעקבות סיכויים גבוהים יותר לסיבוכי הריון לצד סיבוכים אפשריים שעלולים להתרחש בעקבות סוג התאומים עצמם. לכן החלטנו להסביר לכן לאורך כתבה זו כל מה שאתן צריכות לדעת רגע לפני שתבחרו מומחה שילווה אתכן לאורך הריון תאומים.

פרופ׳ ירון צלאל

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}