י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

איש צוות רפואה של 'טרם' בביתר עילית הוזנק לבית תינוק שנחנק והציל את חייו

ד"ר דוד זלוטניק המנהל הרפואי של 'טרם' מסביר כי במקרה של חשד לחנק אצל תינוקות, יש להזעיק עזרה באופן מיידי, לאור המשמעות הקריטית של הזמן והצורך בטיפול מהיר ככל הניתן, ומציין מספר דגשים חשובים בטיפול

איש צוות רפואה של 'טרם' בביתר עילית הוזנק לבית תינוק שנחנק והציל את חייו
לוגו טרם צילום: טרם

מקרה הצלת חיים יוצא דופן אירע בשבוע שעבר בסניף מיון 'טרם' בביתר עילית. אחרי חצות ליל שבת הגיעה לסניף ילדה מבוהלת שסיפרה שאחיה התינוק נחנק מסוכריית גומי ואינו נושם. הילדה ציינה כי הילד נמצא בבית סמוך, ולא הביאה אותו לסניף. "בדרך כלל אנחנו לא אמורים לצאת מהמרפאה, אבל זה היה מקרה חריג ורצתי לביתם כדי לסייע כמה שניתן" משחזר פאדי עובידי, פראמדיק במיון טרם.

בהגיעו לבית המשפחה, זיהה עובידי כי התינוק מכחיל ונושם בכבדות גדולה. "האמא של התינוק הייתה בהלם, והתינוק היה על הידיים של אחד הנוכחים במקום. לקחתי אותו אלי, וזיהיתי כי בפיו יש דם, ככל הנראה מניסיון של ההורים להוציא את הגוף הזר באמצעות האצבעות, ללא הצלחה. הפכתי אותו על הבטן, ודפקתי על גבו בין השכמות, עד שהוא השתעל והסוכריה שנתקעה בקנה הנשימה, יצאה מפיו, אז ראיתי שהוא חוזר לנשום".

עובידי מציין כי במקביל הוזעקו למקום גם צוותי מד"א, שלקחו את התינוק לבית חולים לבדיקה רפואית, שלאחריה שוחרר לביתו כשמצבו טוב.

חיים רובין, מנהל סניף טרם בביתר עלית אומר כי מדובר בתופעה שכיחה. "אנחנו נתקלים במיון 'טרם' במקרים חוזרים ונשנים של ילדים שבולעים גוף זר, בחלק מהמקרים מדובר גם במגנטים וסוללות. בליעת גוף זר היא מצב שעלול לסכן חיים, וההחלטה של עובידי להתלוות לילדה, מנעה אסון גדול".

ד"ר דוד זלוטניק, המנהל הרפואי של טרם מסביר כי במקרה של חשד לחנק אצל תינוקות, יש להזעיק עזרה באופן מיידי, משום שלזמן משמעות קריטית, ויש לפעול מהר ככל הניתן.

חשוב לו להדגיש בפני ההורים כי אם לא ניתן לראות את הגוף הזר, אין לנסות ולהוציא אותו באמצעות האצבעות, שכן פעולה זו עלולה דווקא לדחוף אותו יותר עמוק. במידה והתינוק משתעל, אין לנסות ולבצע 'תמרון על שם היימליך' (פעולה לפתיחת נתיב אוויר חסום תוך הגברת הלחץ בחלל הבטן ובבית החזה). "שיעול הוא סימן שיש כניסת אוויר כלשהי, כלומר, מדובר בחסימה קלה של נתיבי האוויר, ופעולת השיעול בעצמה עשויה לסייע בהוצאת הגוף הזר".

לדברי ד"ר זלוטניק יש לבצע 'תמרון על שם היימליך' רק במקרה של חסימה מוחלטת, ורק על ידי מי שעבר קורס עזרה ראשונה, או בהדרכה של מגישי עזרה ראשונה טלפונית.

ד"ר זלוטניק קרא לקהל הקוראים, להצטרף לאחד מקורסי ההחייאה הבסיסים אשר נערכים ברחבי הארץ, היות והכשרה זו, עשויה ללא ספק להציל חיים בעת הצורך.

הרופא מסכם ואומר כי "כרופאים, נעדיף תמיד למנוע את האסון מלטפל בו. בכל זמן, ובפרט עתה בימי הקיץ, יש להקפיד להרחיק מהישג ידם של תינוקות, חפצים קטנים, ומזון דוגמת ענבים שלמים, סוכריות ופופקורן".

 

טרם

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}