י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

כללית במיזם להעלאת המודעות לחשיבות הוספת ברזל לתזונת תינוקות

לפי נתונים של כללית ניכרים פערי מודעות לסכנת האנמיה בקרב תינוקות בציבור החרדי ● פרופ' רן בליצר סמנכ"ל וראש מערך החדשנות בכללית: "כללית זיהתה את הפערים ואתגרי המודעות לאנמיה. ככל שאנחנו מתקדמים במחקרים חדשניים ועדכניים, אנחנו מבינים את חשיבותה של הרפואה המונעת"

כללית במיזם להעלאת המודעות לחשיבות הוספת ברזל לתזונת תינוקות
רן בליצר צילום: כללית

"לאמא שלי יש כלל ברזל" – זהו המסר החד והברור שעומד בבסיס קמפיין חדש וראשון מסוגו של שירותי בריאות כללית, שמטרתו להעלות את המודעות לאנמיה וחוסר בברזל בקרב תינוקות. מסע ההסברה, שיימשך בתקופה הקרובה, יכלול מגוון רחב של פעילויות, בהן מודעות בתקשורת החרדית, פינות ייעודיות עם מומחי כללית בכלי התקשורת השונים, ומכתב מיוחד שנכתב על ידי רופאים בכירים בכללית.

מסע ההסברה יוצא לדרך בעקבות נתונים מדאיגים שהתגלו בבדיקות שנערכו בקרב האוכלוסיות השונות בישראל, מהן עולה תמונה מדאיגה: שכיחות האנמיה בקרב תינוקות במגזר החרדי גבוהה מהממוצע הארצי. בקול קורא מיוחד שפונה להורים, מדגישים מומחי כללית את ההשלכות מרחיקות הלכת של אנמיה מחוסר ברזל על התפתחותם התקינה של תינוקות, ומציינים כי "אנמיה בתינוקות צעירים, במיוחד אנמיה מחוסר ברזל, יכולה להשפיע באופן משמעותי על בריאותם והתפתחותם הקוגניטיבית לשנים קדימה".

על המכתב חתומים שורה של רופאים בכירים ומובילים בכללית, בהם פרופ' רן בליצר, סמנכ"ל וראש מערך החדשנות בכללית; ד"ר איילת נבט, מומחית לרפואת ילדים וראש מחלקת רפואת ילדים בכללית; ד"ר ג'ואן יעקובוביץ, מנהלת היחידה להמטולוגיה במרכז שניידר; פרופ' גיורא פילר, מנהל מחלקת ילדים בבית החולים כרמל; פרופ' דוד גרינברג, מנהל בית החולים סבן לילדים בסורוקה; פרופ' קרינה לוין, מנהלת יחידת המטולוגיה ילדים במרכז הרפואי העמק; וד"ר כלנית שפורן הרשקוביץ, מנהלת יילודים ופגיה במרכז הרפואי קפלן.

הרופאים הבכירים מפרטים את הסכנות הטמונות באנמיה, ומסבירים כי "ההשפעות הן פיזיות – עיכובים בגדילה והתפתחות פיזית, אבל גם קוגניטיביות – בעיות בקשב, למידה וזיכרון". עוד הם מציינים כי "מחקרים הוכיחו שילדים שהיו אנמיים כתינוקות, עשויים לחוות קשיים מתמשכים בבית הספר, להיות בעלי ביצועים לימודיים נמוכים יותר ויכולת אינטלקטואלית מופחתת".

"אנמיה בתינוקות נובעת לעיתים קרובות מחוסר מודעות לחשיבות הנושא", מסבירה ד"ר איילת נבט, ראש מחלקת רפואת ילדים בכללית. לדבריה " בשנתיים הראשונות לחייהם, התינוקות גדלים בקצב מהיר מאד. למעשה, הם משלשים את גודלם בשנה הראשונה לחיים. לכן, הדרישה שלהם לברזל, חיונית, משמעותית ואף גדולה הרבה יותר מזו של אדם מבוגר". 

באמצעות מסע הפרסום, מבקשים מומחי רפואת הילדים בכללית, להעלות את חשיבות הנושא לסדר היום הציבורי ולהדגיש את חשיבות מילוי ההמלצות הרפואיות בהקשר זה: הקפדה על מתן ברזל מדי יום החל מגיל 4 חודשים ועד גיל שנה וחצי, זיהוי מוקדם וטיפול באנמיה הם קריטיים כדי להקטין את ההשפעות השליליות הללו ולתמוך בבריאות והתפתחות מיטבית של תינוקות צעירים.

במפגש מיוחד הסביר פרופ' רן בליצר סמנכ"ל וראש מערך החדשנות בכללית, את חשיבותו של המהלך: "כללית זיהתה את הפערים ואתגרי המודעות לאנמיה, ולקחה על עצמה את הנושא מתוך שליחות ודאגה לבריאות ושלום הציבור בדגש על התפתחות הילדים. ככל שאנחנו מתקדמים במחקרים חדשניים ועדכניים, אנחנו מבינים את חשיבותה של הרפואה המונעת. בכוחו של כל הורה להפחית כל סיכון עתידי לבריאותו והתפתחותו של הילד, ותפקידנו הוא לסייע להורים לשמור על ילדיהם". 

לדברי גב' חנה קוריץ מנהלת תק"ש לציבור החרדי בכללית: "הקמפיין "לאמא שלי יש כלל ברזל" הוא חלק ממחויבותה של כללית לבריאות הציבור, ובפרט לבריאותם של התינוקות והפעוטות. כללית קוראת להורים להיות קשובים להמלצות הרופאים, ולהקפיד על מתן תוסף ברזל יומי לתינוקותיהם, על מנת להבטיח את התפתחותם התקינה ובריאותם לאורך שנים. נעשתה פה חשיבה מעמיקה על התאמת המסרים והנגשתם להורים צעירים בצורה מדויקת ונכונה". 

הרב אברהם קונסקי מנהל המחלקה החרדית בכללית: "כארגון הבריאות הגדול בישראל שמעניק שירותי בריאות לכמעט 5 מיליון אזרחים, כללית מחוייבת לקידום מודעות ויצירת שיח ציבורי המעודד אורח חיים בריא, גם באמצעות קמפיינים ומסע הסברה. פעילות תקדימית זו, מנגישה להורים את המחקרים והמסרים הרפואיים, בצורה נוחה ומותאמת לאורח החיים. כללית תמשיך לפעול לקידום שמירה על הבריאות במגוון הדרכים והכלים העומדים לרשותה".

כללית

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}