י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

התיישנות תביעת תאונת עבודה (מדריך משפטי)

מתי תתיישן תביעה לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו בעקבות תאונת עבודה? התשובה לכך עשויה להיות מורכבת, במקרים רבים עובד שנפגע במסגרת תאונת עבודה חושש להגיש תביעה כנגד מעסיקו בשל ההשלכות ואי נעימויות שייוצרו בינו לבין מעסיקו. האם אותו עובד מפספס את המועד להגשת תביעה בעתיד? המאמר יסקור את מועדי ההתיישנות השונים בתאונות עבודה

התיישנות תביעת תאונת עבודה (מדריך משפטי)
תאונות עבודה צילום: FREEPIK

באדיבות אתר lawyer-reviews

מהו המועד בו ההתיישנות מתחילה להיספר?

ככלל, פקודת הנזיקין קובעת כי במקרה בו עילת התביעה היא נזק שנוצר בעקבות תאונת עבודה - תקופת ההתיישנות תתחיל להיספר מהיום בו הנזק נעשה, כלומר, יום האירוע בו העובד נפצע או נפגע במסגרת עבודתו או בעקבותיה.

עד מתי ניתן להגיש תביעה בעקבות תאונת עבודה?

חוק ההתיישנות קובע, מסביר עו"ד תאונות עבודה בכר, כי תביעה בנזיקין תתיישן תוך 7 שנים. כלומר, לפי החקיקה על נפגע להגיש תביעה בגין נזקיו עד 7 שנים מיום קרות התאונה.

לכלל זה קיימים מספר חריגים המאפשרים הארכת תקופת התיישנות בתאונות עבודה -

  1. שאלת מועד גילוי הנזק - ככל שהנפגע לא נחשף לעובדות האמיתיות שמהוות את העילה להגשת התביעה הנזיקית, בנסיבות שלא היו בשליטתו ושלא הייתה לו אפשרות למנוע אותן, תקופת ההתיישנות תחל מהמועד בו אותן עובדות הגיעו לידיעתו של הנפגע.

שימו לב - חרף האמור ובכל מקרה התביעה תתיישן בחלוף 10 שנים ממועד התאונה, גם אם העובדות הובאו לידיעת הנפגע באיחור.

  1. חוסר הכרה או מצב נפשי קשה - כשהנפגע מצוי במצב של חוסר הכרה או במצב נפשי קשה המונע ממנו את האפשרות להגיש את התביעה בעצמו.

במקרים מסוג זה, ספירת הימים תחל רק כאשר הנפגע ישוב למצב רפואי או נפשי המאפשר לו להגיש את התביעה בעצמו או כאשר ימונה אפוטרופוס לנפגע.

שני החריגים  הללו המאריכים את תקופת התיישנות התביעה, לא מהווים רשימה סגורה, כל מקרה ייבחן לגופו ובתנאים מסוימים מועד ההתיישנות יידחה.

מסיבה זו, חשוב  כי עובד שנפגע בתאונת עבודה, ייצור קשר עם עורך דין המתמחה בתאונות עבודה בכדי לקבל יעוץ משפטי בשאלת התיישנות תביעתו.

מתי מועד ההתיישנות נעצר?

מועד ההתיישנות נעצר רק עם הגשת התביעה לבית המשפט. שימו לב, המועד בו הוגשה התביעה לבית המשפט ולא לאדם שגרם את התאונה או לחברת הביטוח הרלוונטית!

כל עוד התביעה לא הוגשה לבית המשפט, תקופת ההתיישנות ממשיכה להיספר, גם אם הוגשה לצדדים נגדיים.

מה קורה כשמועד ההתיישנות חל ביום שבת?

במצב בו מועד התיישנות חל ביום שבת, חג או יום שבתון אחר, תקופת ההתיישנות מוארכת באופן אוטומטי עד ליום העבודה הראשון שלאחר מכן.

מה קורה במצב בו הנפגע עבודה לא בהכרה?

במקרה בו נפגע עבודה מצוי במצב של אובדן הכרה, אין ביכולתו להגיש תביעה על נזקיו ולכן תקופת ההתיישנות מתארכת עד למועד בו הנפגע ישוב לאיתנו.

כלומר, במקרים מסוג זה או במקרים של נזק נפשי חמור אשר פגע ביכולת התפקוד של נפגע העבודה, הגשת התביעה תתאפשר כשהנפגע יתאושש ויתחיל לחזור לעצמו וזהו המועד ממנו ההתיישנות תתחיל להיספר.

במקרה בו מונה אפוטרופוס לנפגע מחוסר ההכרה, מרוץ ההתיישנות יחול במועד מיניו של אותו אפוטרופוס.

בסיכומו של דבר, יש לזכור כי התיישנות תביעות תאונות עבודה כוללת תקופה של 7 שנים מקרות האירוע, עם זאת הפסיקה מעלה כי בפועל תקופת ההתיישנות קצרה בהרבה מזו של ה7 שנים הקבועות בחוק ולכן בסוגיות משפטיות מעין אלה, אין להתמהמה ויש לפעול באופן מיידי ויסודי ולכן מומלץ להסתייע בעורך דיו לתאונות עבודה.

זכרו, כי החריגים לתקופת ההתיישנות הם לא רשימה סגורה ושאלת משך ההתיישנות היא לא תשובה חד משמעית, כל מקרה לגופו בהתאם להשתלשלות העניינים טרום תאונת העבודה ונסיבות פרטניות של אותו עובד.

עורך הדין בכר

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}