י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

פרופ' חן שפירא ממליצה לרופאים ורופאות ללכת לתפקידי מפתח בחברות היי-טק

סטארטאפ בתחום הרפואה דורש מעורבות של רופא • פרופ' חן שפירא, שותפה מייסדת ב- Quai.MD, קוראת לרופאים לשאוף גם לתפקידי מפתח בחברות הייטק

פרופ' חן שפירא ממליצה לרופאים ורופאות ללכת לתפקידי מפתח בחברות היי-טק
מרפואה להייטק צילום: פרופ' חן שפירא

פרופ' חן שפירא מציינת שסטארטאפים רבים בישראל עוסקים בעולמות הבריאות. חלק לא קטן מהחברות מציגות מוצרים ושירותים יצירתיים וחדשניים במיוחד.התפתחויות טכנולוגיות וחברות בתחום הרפואה זכו בשנים האחרונות להאצה משמעותית, וכיום ניתן לראות פיתוחים רבים בתחום אבחון מחלות, פיתוח תרופות, בינה מלאכותית, רובוטיקה ולמידת מכונה, כלים טובים יותר לטיפול בחולים ותחומים רבים נוספים שיצרו ענף רפואי מתקדם בעולם ההייטק.
כל חברת הייטק שעוסקת בהיבט רפואי כוללת בצוות הבכיר גם רופאים עם המומחיות המתאימה או עם מומחיות וניסיון רב שיוכלו לקדם את החברה, בחלק מהמקרים השותפים והמייסדים של החברה הם רופאים.
הניסיון הרב של רופאים , חלקו גם רקע במערכת הבריאות הוא מה שסטארטאפים רבים בתחום הבריאות מחפשים. בחברות אלוהרופאים הם בעלי תרומה בלתי מבוטלת והם חלק בלתי נפרד מההצלחה של החברה.

פרופ' חן שפירא ממקימות הסטארט אפ Quai.MD, כיהנה במספר תפקידים בכירים במערכת הבריאות בישראל ולשיטתה רופאים בהייטק הרפואי זה מצרך מבוקש: "אמנם לא כל רופא מתאים לעולם של סטארטאפים, אך רופאים שמעוניינים לגוון ומחפשים דרך חדשה או לשלב כיוון רפואי נוסף, סטארטאפים בתחום הבריאות זה המקום עבורם. ככל שהניסיון הרפואי שלהם טוב יותר והחשיבה שלהם יצירתית יותר, כך הסיכוי שלהם להשתלב בחברות היי טק הוא גבוה יותר. בסופו של יום, אם הסטארטאפ עוסק בבריאות ובחולה עצמו, הרופאים מכירים את השטח באופן הטוב ביותר".

פרופ' חן שפירא ממליצה לרופאים על קריירה בהייטק גם מתחומים נוספים
האם רופאים מתאימים רק לחברות הייטק בתחום הרפואה? פרופ' חן שפירא סבורה אחרת: "ההתאמה של רופא בעל הניסיון והרקע המתאימים לחברות הייטק בתחום הרפואה ברורה, אך הרופאים ובעיקר המוכשרים והבולטים שבהם, כוללים בתוכם יתרונות רבים שיוכלו להתאים לכל חברה. במידה ומדובר על צורך בניהול אז ישנם רופאות ורופאים שביצעו תפקידים ניהוליים רבים, לעיתים מדובר על ניהול מורכב שיסייע לא מעט לחברות הייטק. בנוסף, רופאים טובים מביאים איתם יתרונות רבים, בין היתר חשיבה יצירתית ויכולת לחשוב מחוץ לקופסה, התמודדות עם לחץ, יכולת עבודה בצוות, דיוק וירידה לפרטים הקטנים ופרמטרים נוספים שיוכלו לקדם כל חברת טק".

סטארטאפים רפואיים צברו תאוצה משמעותית בשנים האחרונות וחברות רבות מסייעות למוסדות בריאות שונים להתמודד טוב יותר עם החולים, הסטארטאפ של Quai.MD הוא אחד מהחידושים הבולטים בענף ההייטק הרפואי ומטרתו לסייע לרופאים לנהל תהליכים קליניים מורכבים באופן המיטבי, קוואי אם די מכונה כ- WASE של הרופאים.
פרופ' חן שפירא, שותפה מייסדת ב Quai.MD, מסבירה : " Quai.MD משתמשת בידע הרפואי הקלאסי, ובפרוטוקולים רפואיים בינלאומיים המתעדכנים מעת לעת וכן בפרוטוקולים של המוסד הרפואי עצמו. המערכת לומדת ומסייעת באמצעות בינה מלאכותית ומסייעת לרופאים להחליט מה הצעד הבא הנכון ביותר לעשות כדי להגיע בהקדם לאבחנה. המערכת בשלב זה ממוקדת בחדרי המיון, שם יש חשיבות רבה לסיוע לרופאים העובדים בלחץ גדול להגיע להחלטות נכונות, לצמצם פערים בין רופאים צעירים למנוסים, ולחסוך זמן בעבודה המינהלתית של הרופאים. "         

לגבי שותפיה למסע מוסיפה פרופ' חן שפירא: "שלומי עוזיאל, מנכ"ל Quai.MD, מביא עימו ניסיון של מעל 20 שנה בפיתוח מערכות תוכנה ומוצר, ניסיון הוא כלי מפתח להצלחה של חברה ושלומי מביא איתו רקע וניסיון רב ויכולות מצוינות שעוזרות להניע את החברה. בנוסף, ד"ר גולן יונה ה- CTO שלנו, מביא עימו רקע רפואי וניסיון רב בתחום המחשוב בעולמות הביולוגיה המולקולרית, יחד עם הצוות המוכשר, זו רק דוגמה כיצד כל אחד מביא איתו את הניסיון שלו ומובילים יחד להצלחת החברה".

פרופ' חן שפירא

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}