כ"ה טבת התשפ"ה
25.01.2025
משבר כלכלי?

תיקן רכב יוקרה, ניסה לחמוק מתשלום של עשרות אלפי שקלים

מסר רכב יוקרתי לתיקון, וניסה לחמוק מתשלום של עשרות אלפי שקלים. הרכב עוקל ונתפס על ידי כונס נכסים שהסתייע במשטרת ישראל • כל הפרטים

תיקן רכב יוקרה, ניסה לחמוק מתשלום של עשרות אלפי שקלים
אילוסטרציה צילום: unsplash

משבר כלכלי קשה או ניסיון הונאה? תביעה, אותה הגיש 'מוסך קיה' ממפרץ חיפה, נגד תושב הקריות, חושפת התנהלות דרמטית, שרק פעולה משפטית נחרצת, תוך שיתוף פעולה עם משטרת ישראל, הביאה לסיומה הטוב.

הסיפור כולו נחשף בתביעה, אותה הגישו עוה"ד אמיר סטרול ושי חלפון ממשרד עורכי הדין סטרול-חלפון, בשם 'מוסך קיה'. 

על פי התביעה, נהג רכב מסוג ריינג' רובר יוקרתי, היה מעורב בתאונת דרכים. הוא העביר את רכבו לתיקון במוסך קיה בשל קרבתו למקום עבודתו דאז. 

לדברי עוה"ד חלפון וסטרול, בעל הרכב מסר לבעלי המוסך, כי קיימת ברשותו פוליסת ביטוח מקיף לרכב, וכי הוא יפעיל אותה, על מנת שתכסה את עלות התיקון.

על פי הנטען, משלב זה ואילך, נציגה מטעם 'מוסך קיה' התנהלה מול סוכנת הביטוח מטעם בעל הרכב, והעבירה לה את כל הנתונים הנחוצים. בהמשך, אישרו בעל הרכב וסוכנת הביטוח, כי חברת הביטוח תממן את התיקון במסגרת ההסדר, וכי עלות התיקון תשולם ישירות למוסך.

על פי הנטען, הצדדים סיכמו ביניהם, כי למוסך יגיע שמאי מוסכם, שיאמוד את הנזקים ואת עלות התיקון וכך היה. דו"ח השמאות הועבר לחברת הביטוח, וזו אישרה את הערכת השמאי לצורכי החזרי הביטוח.

לדברי עוה"ד סטרול וחלפון, מכיוון שהיה צורך בהזמנת חלקים ייחודיים מחו"ל, תיקון הרכב ארך כחודשיים, כשבכל עת, בעל הרכב וסוכנת הביטוח מטעמו, היו מעורבים בתהליך.

חרף כך, במהלך תיקון הרכב, החליטה חברת הביטוח שלא להכיר ב'מוסך קיה' כמוסך מורשה לתיקון רכב היוקרה. על רקע זה, בעל המוסך עודכן, כי חברת הביטוח צפויה להעביר את עלות התיקון, לפי תנאי הפוליסה, ישירות לבעל הרכב, וזה יעביר את הכספים למוסך. 

לדברי עוה"ד חלפון וסטרול, לאור עדכון זה, ביקש בעל הרכב מהמוסך להמשיך בתיקון רכבו, והבטיח להעביר את התשלום המתקבל מחברת הביטוח, לבעלי המוסך. 

משהסתיים תיקון הרכב, כך נטען, הבטיח בעל הרכב לבעלי המוסך, כי יעביר את כספי הביטוח ישירות לחשבונו, בהעברה בנקאית, וביקש לפטור אותו ממתן צ'ק בגובה החוב לטובת המוסך. על פי הנטען, הוא גם ביקש לשחרר את רכבו מהמוסך, והבטיח שמלוא הכספים שיתקבלו מחברת הביטוח יועברו מיידית למוסך. 

לדברי עוה"ד סטרול וחלפון, בעל המוסך האמין לבעל רכב היוקרה, והסכים לשחרר את הרכב מהמוסך, למעשה, ללא כל ערובה לתשלום החוב.

אלא שעל פי הנטען, מספר ימים לאחר שקיבל לידיו את הרכב, עדכן בעל הרכב את בעל המוסך, כי הוא נקלע למצב כלכלי קשה, וכי כספי הביטוח, עתידים להיבלע בחשבונו השרוי בחריגה. 

על פי התביעה, מסיבה זו, טען בעל הרכב, כי אין ביכולתו לשלם את מלוא סכום החוב בבת אחת, וביקש מבעל המוסך לחלקו למספר רב של תשלומים. 

לדברי עוה"ד חלפון סטרול, בלית ברירה, הסכים בעל המוסך לקבל מהנתבע את תשלום החוב באמצעות צ'קים דחויים, אלא שכבר עם הפקדת התשלום הראשון, הצ'ק לא כובד, בשל חריגה מהמסגרת (אכ"מ - אין כיסוי מספיק).

בשלב זה, כך נטען, פנה בעל המוסך לבעל הרכב, ושאל אותו לפשר אי כיבוד הצ'ק. על כך השיב לו בעל הרכב, כי בשל משבר כלכלי קשה שאליו נקלע, סכום ההחזר על התיקון, בגובה עשרות אלפי שקלים, אותו קיבל מחברת הביטוח, נבלע בחשבונו, ועל כן אין ביכולתו לשלם את עלות התיקון.

לטענת עוה"ד סטרול וחלפון, העובדה שבעל הרכב הסכים לתיקון רכבו, היה שותף לכל שלב בתיקון עד לסיומו, ואף מסר צ'קים לתובע – מעידה כי הוא מודה בפה מלא, כי עליו לשלם עבור התיקון, ורק בשל משבר כלכלי קשה, הוא אינו מסוגל לעמוד בתשלומים.

לאור התנהלותו החריגה, הגישו עוה"ד סטרול וחלפון לבית משפט השלום בחדרה, תביעה בשם המוסך, נגד בעל רכב הריינג' רובר. בתביעה ביקשו להורות לבעל הרכב לשלם למוסך את מלוא סכום התיקון, בתוספת ריבית והצמדה ולהטיל עיקול על הרכב, לצורך הבטחת תשלום החוב בשל מצבו הכלכלי הקשה לשיטתו.

על פי התביעה, מהתנהלות בעל הרכב עולה חשש ממשי, כי הוא פועל בחוסר תום לב, ולמעשה היתל בבעל המוסך, כדי לקבל את כספי הביטוח ישירות לחשבונו, ובכך, לעשות עושר שלא במשפט, תוך סגירת חורים בחשבונו.

בית משפט הטיל עיקול מיידי על רכב היוקרה ועל חשבון הבנק של בעליו. לדברי עוה"ד חלפון וסטרול, בעל הרכב ניסה להבריח בערמה את הרכב, עת העביר אותו על שם בנו הצעיר. 

ציון בלחסןעורכי הדין שי חלפון ואמיר סטרולצילום: ציון בלחסן

בשלב זה פנו עוה"ד סטרול וחלפון לבית המשפט, בבקשה למנותם ככונסי נכסים, לשם תפיסת רכב היוקרה, כדי להבטיח את תשלום החוב של בעל הרכב. המינוי התקבל, משום שבית המשפט הבין שבעל הרכב מנסה להמשיך ולחמוק מתשלום חובו. בתוך כך, בית המשפט התיר לעורכי הדין לתפוס את הרכב בכובעם ככונסי נכסים, באמצעות סיועה של משטרת ישראל. 

כתוצאה מפעולה משולבת של הגורמים השונים נתפס הרכב ואוחסן בחניון ייעודי. לאחר תפיסת הרכב, פנה בעליו לעורכי הדין סטרול וחלפון והגיע עמם להבנות על הסדרת החוב לאלתר. וכך, רק לאחר שבעל הרכב שילם את מלוא חובו, שוחרר הרכב, והוחזר לבעלותו. לדברי עוה"ד סטרול וחלפון, במקרה שבו בעל הרכב היה נמנע מלשלם את חובו, הרכב היה מוצע למכירה, ומכספים אלה היה מכוסה החוב למוסך.

לדברי עוה"ד חלפון וסטרול, מקרה זה מראה עד כמה עסקים, כמו גם אנשים פרטיים, חייבים לנקוט באמצעי זהירות מקסימליים, ולהתעקש על קבלת ערובות מתאימות לכל חוב משמעותי באשר הוא. 

"רבים נוטים לסמוך על הצד השני מתוך אמונה ותקווה שישלם להם בגין השירות שנתנו לו" אומרים עוה"ד חלפון וסטרול. "לצערנו, הדבר מאפשר לעיתים, לאנשים הפועלים בחוסר תום לב, לנצל את תמימותו של הצד השני ולהפילו בפח. במקרים שכאלה, לצערנו, רק כתוצאה ממאבק משפטי עיקש, ולעיתים אף ממושך, ניתן להחזיר את הכספים שנגזלו".

עיקול נכסים מוסך רכב ריינג' רובר

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}