כ"ה טבת התשפ"ה
25.01.2025
לשימוש בטוח ומוגן

משתמשים ב-WhatsApp / וואטסאפ, אתם חייבים לקרוא את זה

WhatsApp הפך לאחד האמצעים המרכזיים שלנו לתקשורת בין אישית. משיחות טקסט לוידאו, משיתוף תמונות וקבצים להודעות קוליות. עם השימוש המרובה והמידע הרגיש העובר בו, קיימת חשיבות רבה לשימוש בטוח ומוגן באפליקציה • אז בואו נצלול

משתמשים ב-WhatsApp / וואטסאפ, אתם חייבים לקרוא את זה
אילוסטרציה צילום: unsplash

בעידן הדיגיטלי של היום, WhatsApp הפך לאחד האמצעים המרכזיים שלנו לתקשורת. משיחות טקסט לוידאו, משיתוף תמונות וקבצים להודעות קוליות - כל אלו הפכו את WhatsApp לכלי תקשורת בלתי נפרד מחיינו. עם השימוש המרובה והמידע הרגיש העובר בו, קיימת חשיבות רבה לשימוש בטוח ומוגן באפליקציה. לא רק שאנחנו רוצים לשמור על הפרטיות שלנו מפני עיניים זרות, אלא גם להגן על הנתונים שלנו מפני גישה לא מורשית וניצול לרעה.

חברת אבטחת המידע ESET עושה סדר בהגדרות הפרטיות שיעזרו לכם להשתמש בוואטסאפ באופן בטוח ומוגן יותר:

1. הבינו אילו נתונים WhatsApp אוספת עליכם

ידע זה כוח. וואטסאפ יכולה לאסוף עליך מידע רב, דומה לאפליקציות אחרות, והוא מפורט במדיניות הפרטיות שלה. כחלק מקונצרן Meta, הכולל גם את פייסבוק ואינסטגרם, חלק מהמידע משותף עם חברת האם, מה שעשוי להרתיע משתמשים.

אילוסטרציה. צילום: אנספלש.

המידע שוואטסאפ מחזיקה עליך נאסף ממספר מקורות: פרטים שאתה מספק, מידע שנאסף אוטומטית, ומידע שאחרים משתפים עליך. זה כולל פרטים כמו זמן שימוש באפליקציה, תכונות שבהן אתה משתמש, רמת סוללה, ועוצמת אות. בארה"ב, פרטים מסוימים משותפים עם חברות Meta האחרות, אך תוכן ההודעות אינו נחשף בגלל ההצפנה מקצה לקצה של האפליקציה.

2. השתמשו בגיבויים מוצפנים מקצה לקצה

WhatsApp מאפשרת לגבות את הצ'אטים והנתונים כדרך להעביר את כל המידע לטלפון חדש. גיבויים אלה פועלים על ידי אחסון הנתונים ב-Google Drive או ב-iCloud של אפל, תלוי באיזו מערכת הפעלה אתם משתמשים. גיבויים הם חשובים בעיקר אם מחליפים מכשיר נייד או חלילה מאבדים את המכשיר הקיים.

אם אתם מתכוונים להשתמש בגיבויים של WhatsApp, כדאי להשתמש בגרסה המוצפנת מקצה לקצה. ב-WhatsApp, גשו אל ההגדרות, צ'אטים, גיבוי צ'אט, ולאחר שהפעלתם גיבויים, בחרו בגיבוי מוצפן מקצה לקצה. גיבוי זה דורש סיסמה נפרדת, ולאחסן במנהל סיסמאות. אם תאבדו את הסיסמה הזו, לא תוכלו להיכנס לגיבוי המוצפן.

3. הפעילו אימות דו-שלבי

חשוב להשתמש באימות דו-שלבי ככל האפשר, במיוחד בחשבונות הכוללים מידע אישי רגיש, כמו תמונות והודעות. שיטת האבטחה הזו מוסיפה שלב נוסף בתהליך ההתחברות לחשבון. בדרך כלל, זה כולל שימוש בקוד אבטחה שנוצר על ידי אפליקציה, קוד שנשלח ב-SMS, או מפתח אבטחה פיזי.

שימוש ב-WhatsApp שונה מהתחברות לדואר האלקטרוני. אנו נגשים לאפליקציה הזו כמות לא מבוטלת של פעמים ביום. הזנת קוד אבטחה בכל פעם תהיה לא פרקטית ומתסכלת. לכן, אימות דו-שלבי של WhatsApp, שניתן להפעיל דרך תפריט ההגדרות ולאחר מכן בחלון החשבון, משתמש ב-PIN.

אילוסטרציה. צילום: אנספלש.

וואטסאפ תבקש מכם להזין מחדש את ה-PIN בעל שש ספרות שיצרתם כדי לגשת לאפליקציה באופן חלקי-תקופתי. היא לא מציינת כמה פעמים יקרו הפניות האלה, אבל הן קורות בתדירות שלא תהווה מכשול בשימוש באפליקציה. ה-PIN יידרש גם כל פעם שיהיה ניסיון להוסיף את המספר שלך לטלפון או מכשיר חדש. כדי לבחור PIN, גשו להגדרות, חשבון ובחרו באימות דו שלבי.

4. בדקו האם אתם משתפים מיקום עם מישהו

שיתוף המיקום החי שלנו עם אנשים אקראיים עלול לחשוף עלינו יותר מידע משהיינו רוצים.

ניתן לבדוק זאת באמצעות הגדרות, פרטיות, מיקום ושם תראו אם אתם משתפים מיקום עם מישהו מאנשי הקשר שלכם.

5. חסמו שיחות נכנסות ממספרים לא מוכרים

שיחות מגורמים שאינם רצויים תמיד מהוות מטרד. בתחילת המלחמה הנוכחית נחשפנו לגל של שיחות טלפון ממספרים שאינם מוכרים ועם מסרים שתומכים בחמאס.

ניתן לחסום שיחות כאלו באמצעות כניסה להגדרות, פרטיות, שיחות, השתקת שיחות ממספרים לא מוכרים.

6. השתמשו בהודעות נעלמות

ההודעות שלכם לא חייבות להישאר לנצח. ב-WhatsApp ניתן להפעיל הודעות נעלמות, שמתאימות כאשר אתם רוצים פרטיות נוספת או פשוט אינכם רוצים לשמור את מה שנשלח אליכם לאורך זמן. ישנן שתי דרכים להשתמש בהודעות נעלמות: לכל שיחה חדשה, או על בסיס שיחה פרטית. כדי להפעיל הודעות נעלמות כברירת מחדל לשיחות חדשות, גשו אל הגדרות, פרטיות, טיימר הודעה דיפולטיבי, ובחרו כמה זמן אתם רוצים שההודעות ישמרו. יש שלוש אפשרויות: 24 שעות, 7 ימים, או 90 ימים. עבור שיחה קיימת או צ'אט קבוצתי, פתחו את השיחה, בחרו בשם האדם או הקבוצה בחלק העליון של המסך ובחרו בהודעות הנעלמות.

אילוסטרציה. צילום: אנספלש.

הפעלת הודעות נעלמות מקנה לך פרטיות נוספת, אך חשוב לזכור שהאדם שאליו שלחת הודעה עדיין יכול לצלם מסך או לצלם את מה שעל המסך. בנוסף להודעות נעלמות, ניתן גם להגדיר צפייה חד פעמית בתמונות או סרטונים. כפי שהשם מרמז, ההודעה ניתנת לפתיחה פעם אחת בלבד ולא ניתן לחזור אליה לאחר שנסגרת. בעת שליחת תמונה או וידאו, בחרו בסמל שנמצא בתוך מעגל חלקי. אם שולחים תמונה או וידאו לצפייה חד פעמית, אנשים אינם יכולים לצלם מסך (אבל הם יכולים לצלם עם מכשיר אחר את המסך).

7. השתמשו בנעילת מסך

בוואטסאפ יש שתי תכונות שיכולות לעזור להגן על ההודעות שלכם אם הטלפון שלך נופל לידיים של אחרים (או אם הייתם צריכים לתת את המכשיר לילד שלכם). ראשית, תוכלו להפעיל נעילת מסך, ששומרת על האפליקציה נעולה אלא אם כן אתה פותח אותה באמצעות Face ID של Apple או ביומטריה במכשירי Android. נעילת המסך מופעלת מתוך ההגדרות, תחת פרטיות. כמו כן, ניתן לנעול גם שיחות באופן פרטני מתוך ההגדרות של השיחה עצמה.

8. הגבילו את התצוגה המקדימה

הודעות חדשות אשר מופיעות על המסך עלולות לחשוף מידע אישי. ניתן לשנות את ההגדרות כך שההודעות יכללו את כל ההודעות או רק חלק מהן וכך להגביל את המידע הגלוי שיכול להיחשף לאנשים שנמצאים ליד המכשיר שלכם. גשו להגדרות, התראות, והצגת תצוגה מקדימה.

9. הגבילו גישה למידע האישי

עבור חובבי הפרטיות שביננו, קיימות לא מעט הגדרות שיעזרו להישאר קצת יותר חשאיים:

· ביטול אישורי הקריאה בהגדרות הפרטיות כך שהצד השני לא יוכל לדעת מתי או אם קראתם את ההודעה שלו (הגדרות, פרטיות, אישורי קריאה).

· הגבלה מי יכול להוסיף אתכם לקבוצות (הגדרות, פרטיות, קבוצות ובחירה באנשי הקשר שלי או באנשי הקשר שלי למעט...").

· הסתרת "אונליין ונראה לאחרונה" כך שבצד השני לא יוכלו לדעת האם אתם כרגע נמצאים בוואטספ או מתי הייתם פעם אחרונה (הגדרות, פרטיות, נראה לאחרונה ואונליין).

 

וואטסאפ WhatsApp (וואטסאפ) אבטחת מידע הדלפת מידע ESET

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}