כ"ה טבת התשפ"ה
25.01.2025
מגלגלים אחריות

ההורים התחננו ורק אחרי 10 חולים הגן נסגר

משרד הבריאות החליט לסגור את גן ילדים בפתח תקווה רק אחרי שבוע וחצי, למרות פניות קודמות אליו. התוצאה היא עשרה פעוטות חולי גזזת | ההורים מאשימים את עיריית פתח תקווה, משרד החינוך ומשרד הבריאות שמגלגלים אחריות אלו על אלו

ההורים התחננו ורק אחרי 10 חולים הגן נסגר
אילוסטרציה. למצולם אין קשר לכתבה צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

עשרה ילדים בגן ילדים עירוני בפתח תקווה נדבקו בגזזת. כך דווח לראשונה ב'מעריב'. שבוע וחצי אחרי שדווח לאגף גני הילדים בעיריית פתח תקווה, למשרד החינוך ולמשרד הבריאות על חשש למחלה פטרייתית שמועברת בהדבקה בגן ילדים בשכונת שערייה, ורק אחרי שעשרה ילדים נדבקו באותה מחלה שהתבררה כגזזת, ניאות משרד הבריאות להורות על סגירת הגן ל–48 שעות על מנת לאפשר לעירייה לבצע חיטוי של הגן וכן הורה שלא לשלוח את הילדים ללימודים.

אחת האימהות בגן שהתעקשה לקבל מענה היא זו שהובילה לחשיפת התופעה אחרי שפנתה לקבל חוות דעת רפואית שקבעה כי מדובר בגזזת, המוכרת כמחלה פטרייתית מדבקת שחושפת תסמינים בעיקר בקרקפת החולה וכן בעור. בשל העובדה שבתקופת ההשתהות נדבקו מספר ילדים נוספים, הרשויות מגלגלות אחריות זו על זו. בדיעבד שאר ההורים שהחליטו להימנע מלשלוח את ילדיהם לגן חסכו מהם את ההסתבכות במחלה.

לפי הדיווח של אלון חכמון ב'מעריב', משרד החינוך מגלגל את האחריות על משרד הבריאות ומציין כי "הגננת המועסקת על ידינו, דיווחה למשרד הבריאות ולעיריית פתח תקווה ובזה הסתיים התפקיד שלה".

ההורים שכעת מתמודדים עם פעוטות חולי גזזת על כל ההשלכות המיידיות והעתידיות מגלגלים את האחריות על שלושת הרשויות משרדי החינוך והבריאות ועיריית פתח תקווה.

אם לפעוט מהגן אומרת ל'מעריב': "אנחנו קיבלנו ילד ראשון שנדבק והצפנו את הבעיה. זיהינו קרחות בראש והבנו שיש כאן משהו הקשור לזיהום. ביקשנו להמציא אישורים רפואיים ובגן ובעירייה הסתפקו מאישורים של רופאי משפחה שזו בדיחה ממש. בחלק מהמקרים הרופא לא ראה אפילו את הילדים לצורך בדיקה. המשכנו להתריע עד שהגיעו ממצאים מרופא עור שקבע כי מדובר בחשד לגזזת שהינה מחלה זיהומית מדבקת. רק אחרי שפנינו שוב משרד הבריאות החליט לסגור את הגן והעירייה ביצעה את החיטוי הנדרש. עכשיו נראה מה יהיה עם הילדים".

מדוברות עיריית פתח תקווה נמסר בתגובה: "האגף לגני ילדים בעירייה פעל בהתאם לנדרש ובכפוף להנחיות של הגורמים האמונים על הנושא במשרד הבריאות. עם קבלת הפניה הראשונה על נגע בעור (פטריה) שנמצא אצל אחד הילדים, הגורמים באגף פנו לאחראית מטעם משרד הבריאות כדי לקבל הנחיות בנושא ופעלו על פיהן.בהתאם לכך, התלמידים נדרשו לחזור לגן עם אישור רופא. לאור העובדה כי במוצאי השבת האחרונה התקבל אבחון של רופא על גזזת, האגף לגני ילדים הנחה על סגירת הגן לצורך בדיקת הנהלים מול הגורמים האמונים על הנושא במשרד הבריאות. בנוסף, ההורים התבקשו להיבדק אצל רופא ולטפל במידת הצורך, כאשר במקביל העירייה ביצעה חיטוי בגן".

ממשרד הבריאות נמסר: "בחמישי בצהרים התקבלה בלשכת הבריאות הנפתית בפתח תקווה פניה מגננת מגן "סנאי" בעיר, שביקשה להתייעץ לגבי הופעת פטריה בראש ובגוף של מספר מילדי הגן. ביום ראשון בוצעה חקירה אפידמיולוגית ונערכה שיחה עם הגננת בה ניתנו הנחיות לעצירת ההדבקה, ניתנה הנחיה שלא לקבל לגן ילדים חולים והמלצה להפנות ילדים עם תופעות עוריות חריגות להתייעצות עם הרופא המטפל. נהלים והנחיות נשלחו באותו יום גם לאגף גני הילדים בעיריית פתח תקווה, שהוא הגורם שאחראי על סגירת הגן".

פתח תקווה גן ילדים משרד החינוך משרד הבריאות גזזת

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}