כ"ה טבת התשפ"ה
25.01.2025

מסע טרור חובק עולם: סוריה, ארגנטינה, יפן ותימן

בעוד גנרל איראני שתכנן חזית נגד ישראל חוסל בגבול הסורי יחד עם לוחמי חיזבאללה, מאשימים כלי התקשורת בארגנטינה אזרח איראני אחר בחיסולו של תובע, שעסק בחקירת טיוח הקשר האיראני לפיגוע המפורסם בבניין הקהילה היהודית בבואנוס איירס • וגם: ביפן מגלים את דאע"ש, ובתימן הנשיא התפטר במסגרת מלחמת האזרחים הבלתי נגמרת

גבול סוריה. צלם:פלאש 90
גבול סוריה. צלם:פלאש 90

האירוע הגלובלי הקרוב ביותר לאזניהם של אזרחי ישראל השבוע, היה ללא ספק חיסולם של צוות לוחמי החיזבאללה יחד עם קבוצת לוחמים איראניים סמוך לגבול ישראל-סוריה.

על פי דיווחים, זרים בלבד כמובן, חיל האוויר שיגר שני טילי אוויר-קרקע שחיסלו שני כלי רכב. באותם רכבים היו שישה לוחמי חיזבאללה, אחד מהם מפקד בכיר ואחד בנו של עימאד מורנייה, בכיר הטרור שחיסולו ב-2008 נכרך גם הוא בישראל. בנוסף, היו ברכבים שישה לוחמים איראניים, ובהם גנרל בדרגת תת אלוף.

את ההמשך הצפוי במזרח תיכון נפיץ כשלנו קל לשער, איראן הבטיחה נקמה בזמן ובמקום שיתאימו לה, כאילו ביום יום היא אינה מתאמצת די לפגוע בבטחון ישראל. הגזרה הצפונית התלהטה, ובשלב מסוים אף התעורר חשש לחדירת מחבלים ותושבי הגבול נקראו להסתגר בבתיהם.

ניתן רק לנחש שזה אינו הסוף, גם בצד הישראלי לא בטוח שיחפשו פיתרון מוקדם. מפלגות הליכוד והבית היהודי שבשלטון יכולות רק להרוויח ממצב מלחמה ומדיון ציבורי שיעסוק בנושאי ביטחון, גם בצד השני לא נראה שקיים רצון לרגיעה. ורק תושבי הצפון האומללים ייאלצו לרענן שוב את המקלטים.

רצח התובע שמסעיר את ארגנטינה
ובעוד גנרלים איראניים מסתובבים ומתכננים פיגועים נגד ישראל בגבול סוריה, עולה שמה של איראן בחציו המערבי של הכדור, עם מותו התמוה של התובע הארגנטינאי אלברטו ניסמן.

ניסמן, שחקר אם הנשיאה כריסטינה פרננדס דה קירשנר ושר החוץ שלה, הקטור טימרמן, טייחו את הקשר של איראן לפיגוע במבנה הקהילה היהודית בבואנוס איירס ב-1994, נמצא ירוי בראשו בדירתו בלילה שבין ראשון לשני.

במהלך הימים הראשונים לאחר מציאת הגופה טענה המשטרה כי מדובר בהתאבדות, אך כלי תקשורת רבים הטילו בכך ספק ודרשו לקיים חקירה מעמיקה.

יום לאחר מותו היה אמור אלברטו להעיד בפני ועדה חשאית, ובביתו נמצאה רשימת קניות שיועדה להתבצע ביום שני. בנוסף, טביעות אצבעות שנמצאו באחת הכניסות לביתו זוהו ככל הנראה ככאלה המשתייכות לאזרח איראני.

דווקא נשיאת ארגנטינה כריסטינה פרננדס, שהואשמה על ידי ניסמן בטיוח חקירת הפיגוע, טענה כי הוא נרצח ולא התאבד. לדבריה, אין לה ספק שהתובע אלברטו ניסמן חוסל "כחלק ממזימה נגד הממשלה".

פרננדס פרסמה הבוקר מכתב ארוך באתר האינטרנט שלה, ובו כתבה בין השאר: "ההתאבדות כלל לא הייתה התאבדות. הם השתמשו בו, הם ניצלו אותו בחייו - והרגו אותו כשלא היו זקוקים לו יותר", הוסיפה הנשיאה, מבלי לנקוב בשמם של הרוצחים.

האם יפן תיכנע בפני הטרור?
חשבתם שהטרור שלח את ידיו הארוכות רק לכיוון מערב? גם אזרחי יפן נחשפו לסרט מצמרר תוצרת דאע"ש, כשהפעם שניים מאזרחיה של ארץ השמש העולה על הכוונת.

ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, הצהיר אתמול כי ממשלתו "תפעל בכל דרך דיפלומטית אפשרית" על מנת לשחרר את שני אזרחיה שנשבו על ידי ארגון "המדינה האיסלאמית". בכך רמז אבה שטוקיו עשויה להיענות לדרישות הארגון הקיצוני ולשלם עבור קנג'י גוטו והארונה יוקאווה 200 מיליון דולר עד יום שישי בבוקר.

בסרטון שפורסם ביום שלישי, איים אחד מפעילי דאעש, המוכר בשם "ג'ון הג'יהאדיסט", להוציא את השניים להורג בתגובה להודעת אבה על העברת 200 מיליון דולר למלחמה בארגון.

גם מזכיר ממשלת יפן, יושיהידה סוגה. סוגה טען כי יפן מנסה ליצור קשר עם דאעש על מנת להסביר לארגון כי הסיוע הכספי שהוצע למדינות הנאבקות בו "לא נועד להרוג מוסלמים" – בניגוד למה שנאמר בסרטון. לפיכך, הסביר סוגה, "הארגון לא צריך לפגוע בשני השבויים היפנים". בתשובה לשאלה אם טוקיו תשלם את הכופר, התחמק סוגה והצהיר רק כי "יפן לא תיכנע לטרור".

האם יפן תהיה הראשונה שתנסה לפדות את אזרחיה מידי ארגון הטרור הרצחני בכופר נפש? ימים יגידו.

תימן: הנשיא וממשלתו התפטרו
ולסיום, נשוב לסיבוב נוסף באחת המדינות היותר רעועות באזורנו: נשיא תימן עבד רבו מנסור האדי וממשלתו הודיעו הערב (ה) על התפטרותם מתפקידיהם, זאת בעקבות השתלטות המורדים השיעים על הבירה צנעא.

החות'ים עדיין מכתרים את ביתו הפרטי של הנשיא, על אף שהבטיחו לסגת מהמקום במסגרת הסכם שנחתם בין הצדדים אתמול. הפרלמנט סירב לקבל את התפטרות הנשיא והוא אמור לקיים דיון חירום מחר.

בכיר בקרב המורדים השיעים בתימן בירך הערב על התפטרותו של הנשיא. "ההתפטרות היא בשורה משמחת עבור כל התימנים", כתב אבו אל-מלכ יוסף אל-פישי בחשבון הטוויטר שלו. "תימן צועדת לקראת עתיד של ביטחון, יציבות, שקט ושגשוג". הוא אף הציע להקים מועצה זמנית שתנהל את המדינה. "אני מציע להקים מועצה נשיאותית שתכלול את המהפכנים ואת הפוליטיקאים, כמו גם נציגים מטעם הצבא, המשטרה והוועדות העממיות".

אתמול נעתר הנשיא האדי לדרישות המורדים השיעים, בהן הסכמה לשינויים בטיוטת החוקה החדשה במדינה ומינוי נציגים החות'ים לכל מוסדות המדינה. עם זאת, הם לא מילאו את פרטי ההסכם.

מוקדם יותר היום אמר מוחמד אל-בוחייתי, חבר הלשכה המדינית של החות'ים, כי הלוחמים השיעים יתפנו מעמדותיהם וישחררו את אחמד בן מובארק, אם הממשלה תעמוד בהסכם תוך שלושה ימים.

כמו כן, המורדים השיעים תקפו מוקדם יותר היום בסיס צבאי במחוז מאריב, שבמרכז המדינה. לדברי אחד השבטים הסוניים המקומיים, הם הצליחו להדוף את המתקפה.

החות'ים רוצים להחליף את המושל, שלטענתם מקרוב מדי לערב הסעודית הסונית ולגנרל עלי מחסן, שנחשב לאיסלאמיסט סוני. הם גם דורשים שהצבא יישלח לאזור כדי להגן על התשתיות החיוניות במקום שנחשב מעוז של ארגון אל-קעידה בחצי האי ערב.
איראן ארגנטינה רצח סוריה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}