י' טבת התשפ"ה
10.01.2025
בעקבות הפרת הדין

ההסתדרות דורשת: העניקו לעשרות אלפי העובדים הללו מענק של 6000 ש"ח

ההסתדרות הגישה בקשה לבין הדין עולה דרישה מהמדינה ומגופים ציבוריים לעדכן את שכרם של עשרות אלפי העובדים בהתאם להסכם המסגרת שכולל בין היתר מענק של 6,000 שקל ושורת הטבות שכר 

ההסתדרות דורשת: העניקו לעשרות אלפי העובדים הללו מענק של 6000 ש"ח
מזומן צילום: פלאש 90

מזה שנים רבות פועלת ההסתדרות לשם הטבת תנאי עבודתם של כלל העובדים במשק אל מול המעסיקים, מזמיני השירות וגורמי השלטון. מכוח יציגותה של ההסתדרות בענפי השמירה והניקיון, חתמה ההסתדרות על הסכמים קיבוציים רבים, כלליים ומיוחדים, אשר שיפרו לאורך השנים באופן משמעותי את תנאי עבודתם ושכרם של עובדי קבלני השירות בתחומי השמירה והניקיון - הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי.

במסגרת בקשת הצד שהגישה ההסתדרות לבית הדין האזורי בירושלים, עולה דרישה מהמדינה ומגופים ציבוריים במשק כי שכרם של עשרות אלפי עובדי השמירה והניקיון במגזר הציבורי יעודכן בהתאם להסכם מסגרת 2023 הכולל שורה של הטבות כספיות, ביניהן מענק חד-פעמי בסך 6,000 שקל.

דרישה זו מבוססת על הסכם קיבוצי והסכמות נוספות משנת 2012 אשר אף הובילו לחקיקתו של חוק העסקת עובדים על ידי קבלני שירות בתחומי השמירה והניקיון בגופים ציבוריים, התשע"ג-2013, שהחיל את התנאים שהוסכמו לגבי עובדי הקבלן המועסקים באמצעות חברות שמירה וניקיון במשרדי ממשלה גם על עובדי קבלן המועסקים בגופים הציבוריים כפי שאלו מוגדרים בחוק. אותן הסכמות קיבוציות וחוק כוללים חובה לעדכן את שכרם של עובדי קבלני השמירה והניקיון בהתאם לשינויים בשכר המגזר הציבורי כפי שאלו יוסכמו בהסכמי מסגרת עתידיים. חובה זו נועדה להבטיח שמירה על זכויות העובדים והעלאת שכרם של עובדי השמירה והניקיון במגזר הציבורי גם בשנים שלאחר חתימת ההסכם בשנת 2012, על מנת שעובדים מוחלשים אלו לא "יישארו מאחור" אל מול עובדי שירות המדינה אשר היוו נקודת ייחוס לשיפור השכר של עובדי הקבלן בענפים אלו.

עוד טוענת ההסתדרות במסגרת זו כי החובה לעדכון השכר כאמור איננה בגדר "המלצה", אלא שמדובר בחובה הסכמית וחוקית ברורה ומפורשת שאין מקום להתעלם ממנה כליל או לבחור לשלם חלק ממנה, שאחרת תוטל על מזמין השירות אחריות אזרחית בהתאם לחוק להגברת אכיפה.

עוד הוסיפה ההסתדרות בבקשתה כי הפרת החובה לעדכן את שכר עובדי הקבלן בהתאם להטבות הכספיות שנקבעו בהסכם מסגרת 2023 אינה מתמצה בהפרת דין גרידא, אלא גם "מהווה זלזול מופגן בזכויות עובדים שלא אחת נפסק כי הם עובדים מהמוחלשים ביותר במשק, אשר מועסקים בצורת העסקה משולשת היוצרת 'ריחוק' בין מזמין השירות לבין העובד, והמובילה למרבה הצער להמשך פרקטיקה של הפרת זכויות שיטתית" ומכאן הדחיפות בבירור הבקשה והכרעתה לטובת עובדי הקבלן.

שלמה (מוני) מיוחס, מנכ"ל ארגון הבית לעובדי הקבלן הגיב ואמר: "אנחנו כארגון הרשמי של עובדי הקבלן תומכים במהלך של הגשת התביעה ומייחלים להצלחת התביעה הצודקת, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' חייב להתעשת ולעמוד בהבטחה החוקית ולקיימה. חשוב לציין כי על פי ההסכם הקיבוצי שנחתם בשנת 2012 בין יו"ר ההסתדרות דאז אבי ניסנקורן ושר האוצר משה כחלון, נקבע כי עובדי קבלן המועסקים כשומרים, מאבטחים ובנקיון מעל 9 חודשים במשק הציבורי, יהיו זכאים למענק ובהסכם משנה שעברה הורעו התנאים ונקבע כי רק מי שעבד שנה וחצי יהיה זכאי למענק. ישנה האכזבה עצומה של אלפי עובדים ועובדות אשר ציפו לקבל את המענק".

מיוחס.

לדבריו, "הבעיה העיקרית כרגע היא במרכז השלטון המקומי שמסרב להעביר המענק ואנו מקווה שבית הדין יפתור את הסוגיה אחת ולתמיד".

ההסתדרות

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}