י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

נשיא המדינה לראשי הממשלות: "סיפורים מחרידים והעולם שותק"

נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש עם ראש ממשלת בלגיה, וראש ממשלת ספרד. הנשיא אמר לשניים כי העולם שותק לנוכח הזוועות שבוצעו בישראלים: "אנו מצפים מהקהילה הבינלאומית ובמיוחד מהארגונים הבינלאומיים לנקוט בפעולה נחרצת נגד הזוועות הללו"

נשיא המדינה לראשי הממשלות: "סיפורים מחרידים והעולם שותק"
נשיא המדינה עם ראשי ממשלות בלגיה וספרד צילום: עמוס בן גרשום/ לע״מ

על רקע הלחימה המתמשכת, נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש הבוקר, עם ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה - קרו, וראש ממשלת ספרד, פדרו סנצ'ס. בפתח המפגש נשאו השלושה הצהרות.

נשיא המדינה יצחק הרצוג: "אני רוצה לברך את ראש ממשלת ספרד וראש ממשלת בלגיה. זה כבוד גדול לארח אתכם כאן. אנחנו אסירי תודה על נוכחותכם ועל התמיכה והסולידריות שלכם, שכן האומה שלנו סובלת מייסורים ומכאבים עמוקים. ראינו זוועות שאינן נגמרות. אתמול למשל, זוהתה בחורה צעירה נוספת שהלכה לחגוג בפסטיבל הטבע, תהליך זיהוי גופתה היה ארוך ולקח זמן רב, זה רק מוכיח איזה סוג של זוועות אנשים עברו. גופותיהם בותרו ונשרפו, תינוקות נחטפו או נרצחו, משפחות שלמות נקשרו ונשרפו".

עוד אמר הנשיא: "בסוף השבוע הזה יציין העולם את היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים. לרוע המזל, הקהילה הבינלאומית ובמיוחד ארגונים בינלאומיים שהיו אמורים להתמודד עם הפשעים הנוראיים הללו שהתרחשו ב-7 באוקטובר, שתקו. יש לנו הוכחות ברורות ועדויות על אלימות והתעללות, סיפורים מחרידים. והעולם שתק. אנו מצפים מהקהילה הבינלאומית ובמיוחד מהארגונים הבינלאומיים לנקוט בפעולה נחרצת נגד הזוועות הללו".

"אלו שעות קריטיות בהן אנחנו מחכים ומתפללים להחזרת קבוצת החטופים הראשונה ולכניסה להפסקת האש שסוכמה בין ישראל לקטאר ובין קטאר לחמאס, בחסות ארצות הברית. אנחנו רוצים לתת תקווה למשפחות שעוברות גיהנום ולראות את התינוקות, הילדים והמבוגרים, כמו גם את הנשים חוזרים וחוזרות הביתה עד להשבתם של כל החטופים. אבל בשביל זה צריך לוודא שחמאס מקפיד על כללי ההסכם המחמירים ואלה בדיוק הפרטים שנידונים כרגע.

ואז, כמובן, נדון במצב ההומניטרי בעזה שהוא חשוב מאוד לישראל ולכל הצדדים הנוגעים בדבר. ישראל נוקטת בצעדים גדולים לשיפור המצב ההומניטרי בעזה יחד עם האו"ם ועם מדינות ערב. אתמול ניהלתי שיחות ארוכות עם שרי חוץ שונים כולל אלו שבאזור, כדי לוודא שנוכל לשפר את המצב ההומניטרי, הכנסת בית חולים שדה ואספקה נוספת של מזון ותרופות שנחוצים, וכמובן לוודא שהמסדרון ההומניטרי מצפון לדרום יספק את הצרכים של האזרחים הבלתי מעורבים, הנעים מצפון לדרום".

לסיום אמר הנשיא: "אנו מקווים שההפסקה והכניסה להפסקת האש יאפשרו לנו גם לשפר את מצב הביטחון של המבצע הצבאי הישראלי וגם לוודא שהמטרה הסופית שהיא מיגור היכולות של חמאס, תשנה את עתיד עזה ואנשיה וכן לאכוף את רווחתה ובטיחותה של ישראל. תודה רבה לכם".

ראש ממשלת ספרד, פרדו סנצ'ס אמר לנשיא: "תודה לך, אדוני הנשיא. תודה רבה שאירחת אותנו היום בנסיבות כל כך קשות. אני רוצה לבטא את הסולידריות שלי עם אזרחי מדינת ישראל. ארצי, ספרד, משתתפת בכאב ובצערה של ישראל. אנו מגנים שוב את מעשי הטרור המזעזעים של ה-7 באוקטובר. ואני מברך על ההסכם שיאפשר שחרורם של חלק מבני הערובה וקיום ההפוגה ההומניטרית. אנו מקווים שהדבר יקרה בהקדם האפשרי".

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו: "אדוני הנשיא, תודה על קבלת הפנים שלנו לכאן כדי לנהל את השיחה הזו. וכמו שאמרת, ב-7 באוקטובר, התעוררנו לייסורים. ראינו דברים שלעולם לא דמיינו שנראה אי פעם. אני רוצה להיות ברור, אנחנו עומדים לצידך בהגנה על העם הישראלי ובהגנה על זכויותיכם להגן על עצמכם מפני מתקפות טרור. אנטישמיות היא דבר שאינו מקובל. וזה מעמיד אנשים יהודים בסכנה ברחבי העולם. וגם הם חיים כיום בייסורים, ואנחנו מרגישים זאת ורוצים לעזור. אנו מקווים שההסכם שיושג יוביל לשחרור בני ערובה. לקיחת בני ערובה חפים מפשע זהו פשע מלחמה, דבר שאי אפשר לקבל, ואני באמת מקווה שהיום יהיה צעד קדימה: צעד קדימה בשחרור חפים מפשע".

חמאס יצחק הרצוג ספרד בלגיה מלחמת חרבות ברזל

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}