י"א טבת התשפ"ה
11.01.2025
על כוונת ארגוני הפשיעה

שב"כ מתריע: 20 מתמודדים ומועמדים בסכנת חיים

בשב"כ מתריעים כי יש צורך בהיערכות מיוחדת לבחירות ברשויות המקומיות בעוד חודשיים היות ולדבריהם ישנם לפחות בין 15 ל-20 ראשי רשויות, מועמדים ונבחרי ציבור

שב"כ מתריע: 20 מתמודדים ומועמדים בסכנת חיים
אילוסטרציה. למצולמים אין קשר לכתבה צילום: pexels

שב"כ סימן בין 15 ל-20 רשויות מקומיות ערביות שבהן יש איום על מועמדים, בוחרים ונבחרי ציבור מצד משפחות פשיעה. כך פורסם ב'כאן 11'. גורמי הביטחון מוטרדים מכך שברשויות אלה עלול להיפגע חופש הבחירה במהלך הבחירות המקומיות שיתקיימו באוקטובר ויש צורך בהיערכות מיוחדת מעבר למשטרה.

בדיון בוועדת השרים למאבק בפשיעה בחברה הערבית שבו הוחלט לערב את שב"כ במאמצים, סוכם גם כי יש לקדם בחקיקה עוד סמכויות לגופי האכיפה, ובהן סמכויות חיפוש, אכיפה כלכלית והחרמת רכוש שמשמש לעבירה. כל אלה הצעות שכבר עלו בעבר ולא קודמו. על אף הצעת השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר לנקוט במעצרים מנהליים, גם היום נרשמה התנגדות ליוזמה, כולל של שר המשפטים, גופי הביטחון והייעוץ המשפטי. בניגוד לדיונים קודמים, הפעם לא היו מחלוקות בין השרים לבין הייעוץ המשפטי.

במהלך הדיון זעם ראש הממשלה בנימין נתניהו על נציג החברה הערבית שהשתתף בדיון, יו"ר ועד הרשויות הערביות מודר יונס, וטען כי ישנה "הכחשה למעורבות ארגוני הפשיעה". יונס הטיח בנתניהו במהלך הדיון: "ממרים פיירברג בנתניה ביקשת לעשות צעדים?". בשיחה עם כאן חדשות אמר מונס כי נתניהו השתמש בחצי משפט שלו כדי לשחרר קיטור מבחינתו וכי הוא סבור שיש להילחם בנושא הפשיעה בכללותו.

במהלך דבריו של מונס בדיון הוא איים בשביתה כוללת במגזר הערבי, שתכלול את העובדים בבתי החולים. לדבריו, הוא נכנס לדיון רק כדי להשמיע את התייחסותו, עד שהחלו הדין והדברים עם ראש הממשלה ולאחר מכן הוצא מהדיון בטענה כי ייתכן שיושמעו בו דברים מסווגים.

חדשות

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}