י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

בשל אגרה שהטיל משרד האוצר מתריעים באיגוד בתי האבות מפני ההשלכות על הקשישים

משרד האוצר ורשות האוכלוסין מחייבים בהחלטה חדשה את מוסדות הסיעוד לשלם אגרה בת אלפי שקלים על כל עובד זר, ויו"ר איגוד א.ב.א מתריעה: "משרד הבריאות מתקצב אותנו שקל לשקל, אנחנו לא יכולים להמציא כספים או 'לגלגל' אותם על הדיירים כמו שעושים בענפים אחרים" והתוצאה תהיה פחות כח אדם לטיפול בקשישים הסיעודיים

בשל אגרה שהטיל משרד האוצר מתריעים באיגוד בתי האבות מפני ההשלכות על הקשישים
אנשים מבוגרים צילום: פיקסביי

באיגוד בתי אבות מניפים דגל אדום ומזהירים כי לאור החלטה דרקונית שערורייתית של משרד האוצר, לא יהיה כח אדם מספיק כדי לטפל בזקנים הסיעודיים.

החל מתחילת חודש זה נדרשים המוסדות הסיעודיים והגריאטריים לשלם אגרה בסך 8000 ₪ לכל עובד זר, וכתוצאה ישירה מהעובדה שמשרד הבריאות מסרב לתקצב זאת, יישלל רישיונם של כאלף מתוך 1050 העובדים הזרים במוסדות הסיעודיים והגריאטריים. המדובר בעובדים מיומנים אשר להם רקע עשיר בסיעוד.

על פי ההחלטה, משרד האוצר ורשות האוכלוסין, יחייבו את המוסדות שמעסיקים את העובדים הזרים לשלם אגרה בסך 8,000 שקלים לעובד, בדומה לענפי הבניין והמסעדנות. אולם, בענף זה אין הכנסות מצד הלקוח ומשרד הבריאות מתקצב את המוסדות. ראשי איגוד בתי אבות מבקשים את ביטול האגרה במלואה, בדומה לעובדים פרטיים בבתי הקשישים, או מבקשים לחלופין שמשרד הבריאות יתקצב גם את תשלום האגרות. זאת, מפני שלמוסדות, הגירעוניים ממילא, אין יכולת לשלם סכום רב כל כך.

בינתיים, לאור העובדה כי בקשתם לא נענתה, נאלצים מנהלים רבים לבטל את הבקשות לעובדים חדשים, ומתוך 70 עובדים שהיו אמורים להגיע בתחילת אפריל, יגיעו לפי שעה רק 45. "אין לנו מאיפה להביא את הכסף, כי משרד הבריאות מתקצב אותנו שקל לשקל, אנחנו לא יכולים להמציא כספים או 'לגלגל' אותם על הדיירים כמו שעושים בענפים אחרים, כי מי שמממן אותנו זה משרד הבריאות", מסבירה יולי גת, יו"ר א.ב.א.

במכתב ששיגרו למבקר המדינה מתריעים באיגוד בתי האבות "כתוצאה ישירה מכך, זקנים יתקלחו רק אחת לכמה ימים, יסבלו יותר מפצעי לחץ ואשפוזים בבתי חולים, המטפלים הקיימים ישחקו עם שעות נוספות רבות ואנו נהיה עדים, חלילה, ליותר מקרי התעללות והזנחה בזקנים".

יש לציין כי כלל משרדי הממשלה הרלבנטיים תומכים במתן פטור מאגרה לעובדים הזרים הסיעודיים, ורק משרד האוצר הוא זה שמתעקש ומוביל את המהלך.

במשרד הבריאות מגלגלים את האחריות ומאשימים את משרד האוצר ואומרים "האגרה לעובדים הזרים נקבעת על ידי משרד האוצר ורשות האוכלוסין וההגירה, בעוד שלמשרד הבריאות אין סמכות בהחלטה". במשרד סירבו להגיב לכך שהם לא תקצבו את התוספת המס.

ממשרד האוצר מסרו בתגובה: "בהתאם למדיניות המכסות לעובדים זרים במדינת ישראל, אין מניעה להארכת הרישיון באופן שנתי עבור אותם העובדים, וזאת בהתאם לתשלום האגרה הנדרשת. בענף הסיעוד המוסדי האגרה שנקבעה נמוכה מלכתחילה מהמצוין בחוק וביחס למרבית הענפים האחרים בהם מועסקים עובדים זרים".

בית אבות

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}