י' טבת התשפ"ה
10.01.2025
נתון עגום

בכל 4 ימים נהרג צעיר: זו העיר המסוכנת בישראל

בכל ארבעה ימים נהרג צעיר בתאונת דרכים | ירושלים במקום הראשון והגרוע בנפגעים | עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "משרד התחבורה והבטיחות בדרכים בסיוע הרשויות המקומיות חייבים להוביל תכנית אסטרטגית שתציל את חייהם של צעירים רבים"

בכל 4 ימים נהרג צעיר: זו העיר המסוכנת בישראל
הלוויה. אילוסטרציה צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

83 צעירים (15-24) נהרגו בתאונות דרכים בשנת 2022– הרוג בכל ארבעה ימים בממוצע, כך עולה מנתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס. עוד עולה מהנתונים כי בחמש השנים האחרונות נרשמת עליה הדרגתית במספר הצעירים שנהרגים בתאונות דרכים. 83 הצעירים שנהרגו בשנת 2022 מהווים עליה בשיעור של 20% בהשוואה למספר הצעירים שנהרגו בתאונות דרכים בשנת 2018, שבמהלכה נהרגו 69 צעירים.

עוד עולה מן הנתונים כי בשנת 2022 נפגעו בתאונות דרכים 4,274 צעירים -12 צעירים ביום בממוצע, מעל מחצית מהם נפגעו בתאונות דרכים בתחום העירוני – 2,159 צעירים (שישה נפגעים ליום בממוצע).

20 צעירים נהרגו ו-294 נפצעו באורח קשה בתאונות דרכים בתחום העירוני בשנת 2022.

צעירים הם אוכלוסייה בסיכון גבוה להיפגעות בתאונות דרכים כנהגים, כרוכבים על דו גלגלי וכהולכי רגל. לצעירים מאפיינים ייחודיים המבדילים אותם משאר האוכלוסיות: הם לרוב פעילים יותר בשעות הלילה ובסופי השבוע בפרט. נהגים צעירים מאופיינים בהיעדר ניסיון בנהיגה אשר מתבטא בקשיי הבנה ויכולת לקרוא את מפת הסכנות שהכביש מציב. 

פילוח הנתונים לפי ערים חושף כי בירושלים נפגעו בשנת 2022 בתאונות דרכים 321 צעירים, תל אביב-יפו במקום השני הגרוע ובתחומיה נפגעו 235 צעירים. אחריהן נמצאות חיפה – 179 צעירים נפגעים בשנת 2022, פתח תקווה– 88 צעירים נפגעים ונתניה עם 65 נפגעים צעירים. 

בבחינת נתוני חמש השנים בירושלים נפגעו 1,755 בעוד בתל אביב-יפו נפגעו 1,371 צעירים וצעירות בתאונות דרכים. 

בישראל ישנם 693 אלף נהגים צעירים עד גיל 24 (נכון לשנת 2021). נהגים צעירים מהווים קבוצת סיכון משמעותית להיפגעות בתאונות דרכים. מעבר להיפגעות הגבוהה שלהם בתאונות דרכים, הם גם מעורבים בתאונות דרכים בשיעור ניכר. היפגעותם ומעורבותם הגבוהה בתאונות דרכים נובעים מהמאפיינים הייחודים לאוכלוסייה זו. נהיגה בשעות הלילה, בעייפות, תחת השפעת אלכוהול ובמהירות גבוהה הם רק חלק ממאפייני נהיגה הבאים לידי ביטוי בנהיגת הצעירים אשר מובילה כאמור להיפגעות גבוהה בתאונות דרכים. 

עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק מסר: "צעירים הם אוכלוסייה פגיעה במיוחד ולכן נדרש טיפול נקודתי וייחודי בכדי לצמצם את מספר הנפגעים וההרוגים הגבוה. יש להגביר את ההסברה בקרב הצעירים, להתאים אותה לשפה הייחודית שלהם ולמקד אותה למדיות שאותן הם צורכים. חייבים להגביר את הבקרה על תקופת הליווי וביצועה כראוי, כיוון שזו תקופה בה רוכש הנהג הצעיר מיומנות שיכולה להציל אותו ואחרים בכביש. בנוסף לכך, הגברת הנוכחות המשטרתית באזורי הבילוי בכל הימים ולא רק בסופי שבוע, תספק הרתעה ותמנע מצעירים לנהוג באופן בלתי בטיחותי או תחת השפעת אלכוהול וסמים. בכדי לאפשר לצעירים להתנהל באופן בטיחותי בהתאם בצורה התומכת במאפייניהם הייחודיים, חייבים להעניק לצעירים פתרונות תחבורתיים כמו קווי לילה. זאת במטרה לספק אלטרנטיבה לרבים מהם שיעדיפו להשאיר את הרכב בבית ולעשות שימוש בתחבורה ציבורית בדרך לבילוי או כל מקום אחר. במהלך המשלב את הפתרונות הללו, ניתן לצמצם את מספר הצעירים שנהרגים ונפגעים בתאונות דרכים. משרד התחבורה והבטיחות בדרכים בסיוע הרשויות המקומיות חייבים להוביל תכנית אסטרטגית שתציל את חייהם של צעירים רבים".

צעירים רישיון נהיגה תאונות דרכים נהגים תחבורה נוסעים

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}